Увеличаване на лицевите

16.07.16
00:57

Миналата година по това време можех само една лицева... Днес вече мога да се похваля, че наведнъж правя между 10-15, но това е далеч от целта ми, а именно - да ударя 50. Някой ако може да ми каже как да успея... това винаги ми е било мечта. Пък и набираният искам да вдигна... сега правя между 5-8. Та... някой, който е преминал през подобен тип трудност нека сподели как е успял. Поздрави.

16.07.16
14:34

Опиши как тренираш. Просто от време на време правиш лицеви опори и набирания, или тренираш редовно с изграден тренировъчен план.
Според мен най- простото нещо което можеш да направиш е да увеличиш честотата на изпълняване на тези упражнения.
Когато ти скимне, просто лягаш на земята и започваш лицеви. След 1-2 дни правиш пак същото. За месец би трябвало да увеличиш бройката. По едно време се бях зарибил по лицевите опори, и доста време почти всеки ден правих по няколко серии. Така доста бях увеличил бройката. Има и такива програми всъщност... Нещо от сорта на “30 дни лицеви опори” или нещо подобно.
Другите неща са следните- Прегледай си техниката, може проблема да е от там. Наблягай на базовите упражнения, тренирай слабите си звена. Може и изобщо да не правиш лицеви, но да си добър на тях, просто ако имаш здрав пояс, крака, рамене, гръб и тн.
Прогресирай силово. След време на лицевите и набиранията можеш да сложиш допълнителна тежест.

Carbohydrate

16.07.16
15:05

за да увеличиш броя на лицевите - трябва да правиш лецеви! За набиранията - набирания!
Пробвай така. Тренировката се нарича W - стълбичка. Прави се така: Правиш 1 лицева, ставаш, правиш 2 бр, ставаш, правиш 4 бр, ставаш(ако чувстваш лека умора, то почиваш няколко секунди), после 5 бр. СЛЕД това тръгваш наобратно, 4,3,2 1, ПОСЛЕ пак нагоре,2,3,4,5. ВСИЧКО са 4 серии, толково чертички има буквата W - в такъв случай, тренировката ще се нарича W5. МОЖЕ повторенията да са до 3,6,8 - тогава ще е W3, W5, W8.
Така се работи за увеличаването на бройките - един от начините ;) Правиш, когато се сетиш, както написаха горе

Напоследък съм занемарил тренировката и лановете ми са да се върна във форма, но и да вървя към подобрение. Благодаря ви много за съветите. Ще съобщавам ако има прогрес тук.

18.07.16
15:19

Моят съвет е просто да тренираш с времето няма да усетиш как увеличаваш повторенията на всички упражнения не само на лицевите защото ще ти стават по лесни така че просто блъскай здраво и с времето всичко ще тръгне нагоре. Успех!

18.07.16
15:46

Както е казал Сенсей - “Каквото тренираш, това можеш, колкото го тренираш - толкова го можеш.” Тренирай си упорито и ще ти се получи. Само за пример ли за инспирация ли да ти кажа реален случай - моя най- голям син на 14 реши да виси на лоста и той по мой светъл пример. Когато започна аз му помагах за 1 набиране. С постоянство (лоста ми е в коридора между кухнята и детската - всеки път като мине скача и се напъва) - първо едно, после 2, после 5 набирания - ама постоянно висеше на тоя лост - наложи ни се да го навикваме чак - то не може да излезеш в коридора без да се блъснеш във висяща маймунка. След половин година правеше по 30-40 набирания на серия. Та така. Създай си навик и с постоянство и упорство ще имаш сигурен прогрес. Няма магия, няма таен трик.

Ето това е надъхващ пример. Благодаря ти Димо.

08.08.16
17:05

Ми ти щом си склонен да занемаряваш режима, може би не ти вървят лицевите. Аз бях така, а накрая занемарих за десетилетие.
То сигурно колкото набирания, толкова и лицеви извършвах. Провери си съотношението, едни упражнения индивидуално са по-трудни при еднакви мускули и мускулни групи.
Предполагам си юноша, че не мога да разчета възрастта. Тук подпъхването няма обхват, само при залистите: от едно упражнение да се специализираш към подобрение в друго. Сега, като връщам лентата, си давам сметка, че заменям едни батенца от лостовете, гдето изчезнаха през годините. Както и по-малко популярен гастрольор. Дори сме на еднаква възраст, така погледнато.
Иде реч, че така и не станах залист.

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1