Подуване на корема от протеин?

16.07.16
01:25

Здравейте.имам следния проблем.Аз попринцип имам много ленив корем,и се подува и почва да се лигави доста лесно.Взех си следния протеин .’‘BIOTECH USA Protein Power’’ .извинявам се ако правя реклама.Пил съм много видове протеин на прах но никога не съм имал подуване на корема.Възможно ли е протеина този по точно по някакъв начин да не ми понася,защото от както го взимам корема ми се подува доста ,чувам постоянно къркорене в червата и имам доста газове.Незнам защо се излъгах да си купя този протеин видях че беше промо стак 3 кг и си казах е ще имам за доста време и не беше доста евтин и го взех.Подуването не идва веднага а доста време след като изпия протеина.Извинявам се ако въпроса е глупав за някои но просто се интересувам.

Темата беше редактирана от Димитър Михайлов на 16.07.16 08:45.

Приемаш ли протеина с нещо друго и имаш ли хранене между приема му и появата на тези казуси? Ако да, какво е?

Carbohydrate

16.07.16
09:26

най-вероятно е ферминтация, която се получава при смесване на протиина с някои продукти

16.07.16
13:25

Не взимам протеина с други добавки.Храня се по 5 пъти на ден по малки порции тъй като както казах имам доста чувствителен корем.Пия протеина веднага след тренировка , къпя се и то минава 30 мин и ям.Като ям леки храни главни пилешко , салати и плодове.И подуването започва 2 часа след като пия протеина и съм ял.И продължава до вечерта без да олеква.Днес не съм пил протеина и нямам следните оплаквания.Мисля да го спра за няколко дни , и след това да го пия само сутрин и след тренировка както е предписано,защото аз го пиех и вечер преди лягане и може да съм предозирал.

Мнението беше редактирано от Ivan Avramov на 16.07.16 13:27.

Carbohydrate

16.07.16
13:58

Протеина не трябва да се съчетава с въглехидранта храна и нишесте, защото почва (може да почне) ферминтация.
Също така, ако съдържанието на протеина има лактоза....
Прави си наблюдения, кога се появявя това чувство и ще намериш отговор)

16.07.16
14:18

Преди не съм имал проблеми с протеин.Този протеин според опаковката е  комбинация от млечен и соев протеин с добавени L-глутамин и BCAA.Да добавя че в дните които ми се подуваше в едно от храненията си за два дни вкарвах ориз които е доста въглехидратен.Ще спра да го пия за два дни след това ще започна пак като ще внимавам с въглехидратите.А проблем ли е че го пия и вечер което е 3-та доза от препоръчаните 2,тежа около 100кг и съм доста физически активен.Освен силовата тренировка и кардиото , работата ми изисква също доста енергия.Ето малко за съдържанието на протеина.

Мнението беше редактирано от Ivan Avramov на 16.07.16 14:25.

Carbohydrate

16.07.16
14:56

обикновено дневната доза на протеин не трябва да надвишава 25% от днемния му прием под формата на продукти.

16.07.16
15:01

Тои не го надвишава.Във всяко едно хранене имам протеин.Под формата на яйца , пилешко телешко,риба .Алергия към лактоза нямам.Някои взимал ли е следния протеин , възможно ли е да е боклук ?

Мнението беше редактирано от Ivan Avramov на 16.07.16 15:08.

Мила

16.07.16
15:33

В състава на този протеин има Calcium Caseinate, който определено се смила по-бавно (т.е. по-бавен протеин е) и второто нещо е соев протеин, който лично бих го избягвала.

За в бъдеще си вземи просто един Whey Protein, да видиш как ти поняся този тип източник на протеин.

Има хора, при които Whey-a също им причинява подуване на стомаха. Аз лично нямам подобен проблем.

Мнението беше редактирано от Мила на 16.07.16 15:34.

И аз пия същия протеин от 2 седмици  само ,че 1 кг  с вкус на банан и ягода ,ако има някакво значение . Нямам подуване на стомаха -харесва ми протеина . Възможно е на теб да не ти понася или да ядеш нещо  ,което комбинация с протеина да ти прави проблеми на стомаха . И с какво го пиеш мляко или вода ???

Възможно е подуване на стомаха и от седене цял ден на стол (от личен опит ти го казвам )

16.07.16
16:15

Със вода го пия.Целия ми ден е изключително напрегнат и сядам само когато трябва да ползвам автомобила.В дните които ми се подуваше корема от него консумирах доста ориз.Не знаех че въглехидратите по някакъв начин не се понасят със този протеин.Стака които си взех е 3 кофи по 1 кг и беше доста евтино и се излъгах.Пил съм много видове протеини главно на АМИХ от които със каквото и да ям никога не съм имал подобни проблеми,да не говорим за ефект от тях се вижда още,рано,рано.Ще го спра за няколко дни и ще променя малко храненето и ще видим ако пак се върне проблема явно не съм за този протеин,и ще трябва да го пробутам на някои :D

Мнението беше редактирано от Ivan Avramov на 16.07.16 16:20.

Пробвай и виж ,ако е така аз не бих продължил да го пия независимо колко пари съм дал .

16.07.16
17:57

казано от Владислав Яньовски на 16.07.16, 17:01:

Пробвай и виж ,ако е така аз не бих продължил да го пия независимо колко пари съм дал .

Разбира се,здравето цена няма.

Привет,

Продуктът е изграден основно от соев изолат и калциев казеинат. На последно място е и суроватъчният концентрат. Соевият изолат по принцип не е проблемен, но казеинът може да бъде и ако досега си пил все суроватки е възможно затова сега да усещаш проблем.

Казеинът по принцип е много по-труден за смилане, а калциевият казеинат още повече, за разлика от мицеларния казеин.

Проблемът също така може да е в сгъстителите. В този продукт виждам, че се използва guar gum, който също е проблемен за някои хора. Но пък се използва и в доста продукти на пазара.

За съжаление няма как да се гарантира точно от какво е. Някои продукти просто не понасят добре на някои хора, докато при други не създават проблеми. Може дори да не е от продукта, а от теб самият, щом казваш, че имаш проблемен стомах по принцип.

В крайна сметка, ако не ти влияе добре, по-добре го спри. И да го пиеш, си правиш повече лошо като си затормозяваш цялостното храносмилане, така че няма смисъл. Подари го или го продай на приятел. :)

Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 18.07.16 12:44.

Ще свикнеш след седмица-две, не е болка за умиране... Ако не ти понася толкова, просто избягвай казеина :)

21.07.16
14:20

До добавя.Както казах спрях протеина за няколко дни.От вчера го пия отновно като гледам да не консумирам много въглехидрати покрай приема на протеина.Миналия път когато ми се подуваше почти всеки ден ядох ориз не в големи количества но поне в две хранения го включвах.Нямам газове,къркорене и подуване .Може да е от въглехидратите може и организма ми нещо да не е бил във форма .Важното е че сега всичко е добре и дано остане така.Благодаря ви много за съветите !

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1