Тежести за крака

17.07.16
14:22

Здравейте,
По принцип тренирам без тежести, но реших да си взема за крака. Целта ми е най-вече стягане и оформяне, но и маалко отслабване. Тежа около 50 кг , висока съм 170см. Проблемът е , че не мога да реша какви да си взема. Един кг или по- малко ?  Дали 0,5 ще ми е достатъчно?

Темата беше редактирана от Nataliya Kirilova на 17.07.16 14:39.

17.07.16
14:42

Питаш хората дали дадени тежести са ти леки? Кой може да ти отговори, освен ти самата? Отиди в магазина, пробвай ги и си прецени.

17.07.16
15:05

Здравей и от мен.

А с какви упражнения смяташ да ги комбинираш тези тежести? Освен ако не правиш някакъв вид ножици или ритници във въздуха, а примерно смяташ да бягаш или ходиш или играеш някаква аеробика с много подскоци, няма сериозна причина даваш пари за тежести за крака. Половин килограм е нищо. Една малка минерална вода е толкова. Или ако не се изпишкаш преди бягането, пак ще имаш съпоставима допълнителна тежест. Това за “стягането”. А за отслабването, носенето на половинкилограмови тежести на 50 кг. лично тегло ще ти засили енергоразхода на 5 КМ бягане с 6 Ккал, което е нищо. Ще трябва да избягаш 5800 КМ преди да видиш разлика 1 кг свалени от това, че носиш 2 тежести по 0.5 кг. И с килограмови тежести картинката няма да е много по- различна. Въобще идеята за тежести за крака не е много добра според мен.

“Стягането” става с намаляване на подкожната мазнина и/или увеличаване обема на мускулите. Нито едното, нито другото ще се повлияе значително от тежести за краката. Най- лесно става с броене на калории, комбинирано с тренировки с тежести (някакви, които могат да се броят за тренировка със съпротивление) и кардио.

Поздрави и успех.

17.07.16
15:06

Какво ще правиш с тях? Имаш ли план за какво ще ги ползваш?
Не виждам особена нужда да инвестираш с 1 кг пясък, с който ще може само да повдигаш крака за корем или нещо подобно. Мисля, че по-малко от 2 кг всяка (за да може да слагаш по 2 на крак (4-5кг)) примерно, ако правиш сгъване/разгъване)
ще е безполезно.

Ivaylo Stefanov

23.07.16
02:49

Има смисъл от тежести за краката, ако правиш спринтове или крос (желателно в пресечена местност). Първо пробвай с 0.5 кг. и остави тези енергоразходи на Димо. Ако тези ти олекнат след време, купуваш по 1 кг. и така ще имаш опция от 0.5 до 1.5 кг. на крак.

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1