18.07.16
19:23
Здравейте, аз съм момиче на 17 години. Може да звучи странно, но аз буквално искам да стана.. клечка. Висока съм 1.74
Преди 3 месеца тежах 64 кг. И един ден просто реших, че искам да отслабна драстично. Спрях да ям сладко, пържено, хляб. Записах се да тренирам лека атлетика и за тези няколко месеца успях да стигна 57, но ударих на камък. Искам някой да ми каже как да отслабна, поне да стигна до 53, не бързам за абсолютно никъде, не искам мъчителни диети, защото не става абсолютно нищо. Благодаря предварително !
Темата беше редактирана от Даяна Красимирова на 18.07.16 19:29.
18.07.16
19:26
Като човек бил 53 кг на този ръст ти казвам, че носи много лоши последствия. Въпреки това всички тези малки на цифри килограми се поддържат с мъчна диета , много упражнения и умора. Не ти го препоръчвам обаче.
18.07.16
19:34
Наистина съм готова на всичко.
18.07.16
19:52
казано от Даяна Красимирова на 18.07.16, 19:34:
отрежи си ръката и ще си минус 5-6 кг, а ако си отрежеш крака, то със сигурност ще стигнеш мечтата си))))
такива теми трябва да са забранени, как то темите за стероидите. Просто едно мнение!
18.07.16
20:05
казано от Carbohydrate на 18.07.16, 19:52:
казано от Даяна Красимирова на 18.07.16, 19:34:
отрежи си ръката и ще си минус 5-6 кг, а ако си отрежеш крака, то със сигурност ще стигнеш мечтата си))))
такива теми трябва да са забранени, как то темите за стероидите. Просто едно мнение!
Да, мисля направо и двете ръце да си резна
19.07.16
11:21
И от къде се роди тази идея, да си тия пагубни килограми ?!
Защо искаш да си клечка?
19.07.16
11:33
Тя няма да е клечка, ще бъде “секси” :P :D
19.07.16
11:39
Не знам какво ще стане, но искам да разбера защо и какво я кара да го иска ?
19.07.16
11:41
Главата така я кара, не знам как може да питаш даже :)
19.07.16
11:51
Момиче стегни се ! Ще станеш скелет, ще си легнеш с някого и ще тракаш като стар немски дизел... Това ли искаш?
19.07.16
11:55
Мечо, момичето е на 17, бива ли такива коментари от твоя страна :D :D
19.07.16
11:59
Абе мъжо, то не е смешно. Майтапиш се, ама ще се впрегне сега и няма да отговори...
А шанса да продължава да се опитва да го постигне е огромен. Не я шашкай.
Нека каже, може да й влеееееем разум :(
казано от Gery Grunge на 19.07.16, 11:59:
А шанса да продължава да се опитва да го постигне е огромен.
Нали не смяташ, че точно някой от тук ще успее да я разубеди? Стигнал съм до извода, че един човек, колкото повече го надъхват да не прави нещо, толкова повече се амбицира да го направи. Тя отдавна си мисли, че нас тука ни е яд, че не можем да станем слаби като нея, и щото завиждаме, се опитваме да я откажем от мечтата й.
Съгласен съм, че подобни теми не трябва да бъдат толерирани в такъв форум за здравословен начин на живот.
Мнението беше редактирано от Pleasure на 19.07.16 12:03.
19.07.16
12:03
Няма шанс това да стане :)))) Пробвай де, аз не преча ;)
19.07.16
12:19
казано от Pleasure на 19.07.16, 12:02:
казано от Gery Grunge на 19.07.16, 11:59:
А шанса да продължава да се опитва да го постигне е огромен.
Нали не смяташ, че точно някой от тук ще успее да я разубеди? Стигнал съм до извода, че един човек, колкото повече го надъхват да не прави нещо, толкова повече се амбицира да го направи. Тя отдавна си мисли, че нас тука ни е яд, че не можем да станем слаби като нея, и щото завиждаме, се опитваме да я откажем от мечтата й.
Съгласен съм, че подобни теми не трябва да бъдат толерирани в такъв форум за здравословен начин на живот.
Е нищо не пречи и да се пробва някой, няма да загубим нищо. Аз съм тъпа и упорита и сърце не ми дава...
19.07.16
12:53
Гери, смисъл няма, казвам ти го сериозно. Когато човек не се е научил да мисли на тая възраст, то шансът сега да го направи... абе, малък е.
19.07.16
15:12
От нас зависи да покажем ясно на момичето защо целта й трябва да бъде променена, ако иска да е здрава и да не си стовари на главата куп проблеми.
Защото днес иска да е 53, утре ще поиска да е 45 кг и т.н.
Смисъл от темата има, ако има достатъчен брой хора, които да се опитат да й покажат другата гледна точка. Дали тя ще се замисли изобщо, това вече е нейно решение. Ако изтрия темата, каква е гаранцията, че тя няма да отиде в друг форум, където на почит е гладуването например? Тук поне има малък шанс да се спре и да каже “абе чакай малко, толкова хора да ме разубеждават; дали пък вярно не съм на грешен път?”. Има шанс и други момичета, които четат, но не пишат и имат същите желания, да се спрат.
Но съвети от типа “отрежи си някой крайник” НЕ помагат и по-скоро те не са на мястото.
Към авторката на темата: и на мен ми е интересно защо искаш да си толкова слаба. Семейството ти знае ли за това?
19.07.16
15:40
казано от Даяна Красимирова на 18.07.16, 19:23:
......искам да стана.. клечка. ....!
Не, не искаш.
53 кг. на твоя ръст не вещаят нищо добро. За да не съм празнословна ти прикачвам една таблица за индекса за телесната маса - по нея се ориентират повечето лекари. В момента си на долната граница на нормалното, а целиш да станеш с поднормено тегло, където ще ти спре цикъла и после най-вероятно години наред ще се бориш с хормонални проблеми.
Спортувай, хапвай полезни храни в нормални количества и не си мисли за глупости.
Мнението беше редактирано от Теди Илиева на 19.07.16 15:41.
19.07.16
17:21
Девойко, мари, убава... Имай търпение... Тренирай усилено. Вземи си един л-карнитин, спазвай хранителен режим и всичко ще е наред!
16.08.16
22:26
Просто не се чувствам добре в тялото си, това е. Даже много често ми се случва да се погледна в огледалото и да се разплача.
казано от Даяна Красимирова на 16.08.16, 22:26:
Просто не се чувствам добре в тялото си, това е. Даже много често ми се случва да се погледна в огледалото и да се разплача.
Трябва ти психотерпия, не отслабване. Отивай на специалист, не по форумите.
16.08.16
22:54
Ми, то нали полезно като плачеш, кво се вайкаш ;)
Сигурна ли си, че проблема е в килограмите, а не процента подкожни мазнини? Ако искаш да изглеждаш добре като фитнес модел трябва да си стегната, а не да са малко килограмите.
Мнението беше редактирано от Devastion на 16.08.16 23:01.
17.08.16
12:30
Най-вероятно са подкожни мазнини, но според мен кикограмите също са от значение, точно за това и тренирам.
05.04.17
08:09
казано от Даяна Красимирова на 17.08.16, 12:30:
Най-вероятно са подкожни мазнини, но според мен кикограмите също са от значение, точно за това и тренирам.
Моят съвет е да потренираш с тежести ,да понатрупаш малко мускулна маса ,защото от твоето рязко отслабване и неядене се съмнявам ,че е останала такава ,затова и не се харесваш. Ще видиш и сама ще се увериш ,че след всяка тренировка ще се влюбваш в тялото си ,все повече и повече и ще се чувстваш много по -добре от преди. Не си позволявай да си съсипваш организма по този начин ,желанието да си слаб на всяка цена и това мислене няма да ти донесат нищо положително -повечето хора с подобно мислене завършват с хранително разстройство ,а съм убедена ,че ти не искаш това.