21.07.16
20:56
Здравейте :) ще съм ви безкрайно благодарна, ако ми помогнете да си отговоря на един въпрос :) Снощи по време на фитнес тренировката ми един мъж ми направи забележка, че съм тренирала с много бавно темпо (правила съм големи почивки между упражненията). Накратко ще ви разкажа как протича една моя тренировка.
10-15 мин. загрявка на пътека (бързо ходене)
2-3 серии скокове на въже по 100-150 бр.
Основно работя за крака
5 серии х 15 повторения бедрено разгъване
5 серии х 15 повторени бедрено сгъване
5 серии х 25-30 повторения лег преса
Това в рамките на 35-40 мин., като гледам да не си почивам повече от 1 мин. между сериите.
След петте серии отново скачам на въже 5 серии х 100-120 подскока плюс двойни подскоци докато ми свършат силите :)като отново почивам между сериите не повече от 1 мин.
След всичко това преминавам на упражнения за рамена, гърди, гръб, които ми отнемат отново около 30-40мин. Правя по 5 серии с почивка не повече от минута между всяка серия ( една серия включва (упражнения за рамо, гърди и гръб)
Накрая на тренировката отивам на малко кардиo - 22-30 мин. с висока интензивност, нямам сила за повече.
Това е една моя тренировка, която се повтаря 5-6 пъти в седмицата. Включвам и упражнения за корем 2-3 дни в седмицата. Тренирам с часовник Пулсар и пусломер и стриктно си отчитам минутите почивка, пулс, време на дадено упражнение, изгорени калории за цялото ми ежедневие и отделно на тренировка.
С този вид тренировка, за 32 дни съм отслабнала 8,6 кг. и съм намалила обиколката на бедрата си с 4 см., ханш 3 см., талия 2,5 см.
Ще съм Ви безкрайно благодарна, ако ми кажете дали тренирам правилно!
Благодаря ви!
Темата беше редактирана от Мая Добрева на 31.07.16 21:52.
Искаш ли да постигнеш мечтаната форма и трайно по-добро здраве?
Методът на BB-Team е модерният начин да изградиш здравословни навици, трайни резултати, увереност и контрол над здравето си с лична подкрепа и отчетност.
Научи как работим21.07.16
21:02
Щом си постигаш целите, просто какво някой може да каже! НИЩО!))) Резултатите говорят сами за себе си! А това е най-важното! А не това, какво накой ще каже..;).
Ориентира ти е - резултата! Щом го достигаш, значи всичко е ок, намерила си “жилката”...върви по нея!
Мнението беше редактирано от Carbohydrate на 21.07.16 21:04.
21.07.16
22:30
Благодаря :)
22.07.16
15:31
Минутка почивка между сериите е най-оптималното време .
казано от Ростислав Арнаудов на 22.07.16, 15:31:
Минутка почивка между сериите е най-оптималното време .
Най-отпималното за какво и как го закова точно на една минута?
Към авторката - просто слушай тялото си и не се захласвай по лафчета и телефони.
Мнението беше редактирано от Pleasure на 22.07.16 15:43.
22.07.16
22:24
Здравейте, горе долу за минутка успявам да съм готова за следваща серия. Принципно тренирам сама, не обичам да се разсейвам с говорене или чатене, което си е направо абсурдно по време на тренировка :) Благодаря, че писахте :)
Няма “най-оптимално време”. Почивай толкова, колкото смяташ за нужно. Аз напирмер при клек и тяга почивам по около 4-5 минути между сериите, докато ако правя не толкова натоварвящи упражнения за трицепс, например почивам по минута-две
23.07.16
13:04
казано от 6th на 23.07.16, 12:18:
А, колко време ти отнема цялата тренировка?
Здравей :) крака 35-40 мин., горна част на тялото 30-40мин. Кардио в зависимост колко сила имам, като максимално издържам 30 мин. Редувам ден силова тренировка + кардио и ден само кардио. Така турнирам от 17 юни. Почивка един ден в седмицата. А неделя съм на двуразова тренировка - сутринта силова и кардио, следобяд на бадминтон с отбора ми :)
Мнението беше редактирано от Мая Добрева на 23.07.16 13:15.
23.07.16
13:13
Засичаш ли си почивката с хронометър? 1 мин е много относително понятие ако нямаш часовник.
Аз също съм за това да не се влияеш от странични мнения о да тренираш както усещаш за добре относно време и интензивност.
Само това ли е тренировката ти за крака- сгъване и разгъване? Къде са истинските упражнения?
23.07.16
13:18
казано от Queen Cobra на 23.07.16, 13:13:
Засичаш ли си почивката с хронометър? 1 мин е много относително понятие ако нямаш часовник.
Аз също съм за това да не се влияеш от странични мнения о да тренираш както усещаш за добре относно време и интензивност.
Само това ли е тренировката ти за крака- сгъване и разгъване? Къде са истинските упражнения?
Да, тренирам с часовник POLAR + пулсомер, всичко си засичам, сериите, почивките, максимален пулс, минимален пулс, изгорени калории и какво ли още не :)
На лег преса правя 5 серии. Поне още месец ще съм с по - изолирани движения, защото съм с операция на гръбнака.....прясна прясна от 1 юни :)
Мнението беше редактирано от Мая Добрева на 23.07.16 13:21.
23.07.16
13:33
И правиш лег преса ?
23.07.16
13:37
казано от satisfaction на 23.07.16, 13:33:
И правиш лег преса ?[/quote
Да :) от вчера вече 5 серии на тренировка :) чувствам се добре.
Мнението беше редактирано от Мая Добрева на 02.08.16 14:25.
23.07.16
14:21
Не знам каква е тази операция на гръбнака, но не бих се хвърлила на тренировки с тежести 1 месец след нея. Особено лег преса- ако е 45 градуса.
Интересна програма имаш първо въже, после крака ,после пак въже, после горна част, накрая кардио, 6 дни в седмицата. Не е ли малко много?
23.07.16
15:06
казано от Queen Cobra на 23.07.16, 14:21:
Не знам каква е тази операция на гръбнака, но не бих се хвърлила на тренировки с тежести 1 месец след нея. Особено лег преса- ако е 45 градуса.
Интересна програма имаш първо въже, после крака ,после пак въже, после горна част, накрая кардио, 6 дни в седмицата. Не е ли малко много?
Дискова херния L5 S1 и една протрузия, нов метод, безкръвна операция ( имам само един шев). 20 години съм тренирала двуразово ( около 6 часа на ден). Бивш национален състезател съм по бадминтон. Не се състезавам от повече от 3 години заради травмата и ми се иска отново да влезна във форма както преди. Интересното е, че след тренировка се чувствам като пребита....а на следващата сутрин все едно не съм тренирала......нито мускулни болки, нито схващания, нищо!!! Според съпруга ми не тренирам на макс!
24.07.16
08:19
http://www.bulphoto.com/image.php?img=77945
Ти ли си на снимката? :)
Съпругът ти твой треньор ли е?
Предполагам сега имаш съвсем различни цели за тялото и кондицията си в сравнение със състезателния период, така че тук може да намериш доста добри съвети за комплексни тренировки и здравословен живот. Защо не си направиш дневник? :) Ще откриеш цял един свят на маниаци :)
24.07.16
09:38
казано от Queen Cobra на 24.07.16, 08:19:
http://www.bulphoto.com/image.php?img=77945
Ти ли си на снимката? :)
Съпругът ти твой треньор ли е?
Предполагам сега имаш съвсем различни цели за тялото и кондицията си в сравнение със състезателния период, така че тук може да намериш доста добри съвети за комплексни тренировки и здравословен живот. Защо не си направиш дневник? :) Ще откриеш цял един свят на маниаци :)
Здравей :) аз съм девойчето в дясно (с дългата коса). По това време когато е правена вече бях качила първите си излишни десетина кила:) Ръста ми е 1,70 см. И принципно в най- успешните си години не надвишавах 59-61 кг. Сега съм леко казано дебеличка......след повече от три годишно бездействие. Съпругът ми, който все още се състезава но само на национално ниво вече, ми беше треньор по бадминтон.....той не е фен на фитнеса като мен. Обича друг вид натоварвания, основно без допълнителни тежести. Водя си дневник, но само за мен си :) интересно ми е да чета дневниците тук в сайта.....възхищавам се на всеки един трениращ :) Отивам в залата :) пожелавам ти много усмихнат ден :)
Направи първата стъпка към твоята цел.
Попълни анкетата и наш консултант ще се свърже с теб, за да научиш и обсъдите как нашият метод ще е от полза за теб и целите ти.
Научи повече