Вълчица/новобранка

Темата е заключена.

30.07.16
00:15

Здравейте, реших да се присъединя към сайта, за да мога да споделя прогреса си след време (ако има такъв), да се ентусиазирам, да ставам все по-добра и по-добра.
Моето “фитнес приключение” започна едва преди 5 дни (имала съм и предишни опити, но не успях да се задържа за дълго), та този път се надявам да съм по-сериозна и да следвам мечтите си.
Като за начало съм се решила да сваля поне 3 кила( не смятам че имам нужда от повече). Кардиото не ми е любимо, но се старая да му отдавам нужната чест за поне 15 минути. Още от първият ден ми стана любимо клякането и всички уреди свързани с краката и седалищните мускули. 5 дена подред се нахъсвам да клякам с повече и повече килограми, но мисля че правя голяма грешка, защото така няма да смъкна килограми, а само ще натрупам мускулна маса.
Правя различни вариации на клекове- с лост, с дъмбели и други тежести. Не забравям и за другите части на тялото си, през първата седмица се опитах да комбинирам различни упражнения и да свикна с уредите във фитнеса.
Според мен засега се справям добре :D,  храня се по-чисто, намалих сладкото до минимум, нооо си взех черен шоколад 75% дано не е голяма грехота. Тъй като не мога без сладко или без плод винаги си измислям някоя нова рецепта, за да може нещо да залъже глада ми за сладко. Например преди малко си Пасирах един банан, добавих какао и го прибрах във фризера, утре ще видим как е и дали става за ядене.
Също така през последните няколко  дни се опитвам да ограничавам въглехидратите до минимум, ям повече протеин и след тренировка всеки пък изяждам по един банан.
Забравих да вметна но съм 54 килограма и съм висока 1,61 :D за да имате представа от какво се състои менюто ми за деня ще ви споделя днешните ми “ястия”
- закуска - овесени ядки с кафе
- банан след тренировка
- обяд - консерва риба тон в собствен сос
-  шепа ядки (орехи и лешници)
- един нът бар
- вечеря - 1 цяло яйце и 1 белтък джуркани, микс от зеленчуци задушени (грах, фасул, морков, пипер, царевица и домат)
- 20 грама или 2 парченца черен шоколад
Също така пия доста вода - 2 литра някъде
Гледам да ям по на често ии да се чувствам сита.
Прегледах някои от рецептите в сайта и харесах няколко ниско въглехидратни, ще ги пробвам.
Ще ви държа в течение как протичат тренировките, дали съм свалила някой друг килограм или дали съм се вдъхновила да пробвам някоя нова рецепта ;)
Лека вечер
Хохо Вълчицата

Темата беше редактирана от Shewolf на 30.07.16 00:16.

30.07.16
02:21

Тук стана голям зоопарк -вълци,мечки,змии :D
Добре дошла и успех в начинанията! Храната е малко като количество на пръв поглед.

30.07.16
07:18

Въглехидратите не са враг, не знам защо всички толкова упорито бягате от тях, когато се тръгне да се отслабва.

Carbohydrate

30.07.16
07:57

казано от SimplySatisfying на 30.07.16, 07:18:

Въглехидратите не са враг, не знам защо всички толкова упорито бягате от тях, когато се тръгне да се отслабва.

задължително е ;), а за “чистенето”, още повече

30.07.16
08:20

казано от Carbohydrate на 30.07.16, 07:57:

задължително е ;), а за “чистенето”, още повече

За човек с голям опит и вече добре оформено тяло ок, но мисля, че за нея в момента тренировките ще са далеч по-важни, от колкото да ограничава един макрос за сметка на друг. Все пак това си е мое мнение, може и да греша.
Успех на авторката.

Мнението беше редактирано от SimplySatisfying на 30.07.16 08:20.

Carbohydrate

30.07.16
08:33

Процеса на отслабване не е само тренировка, но и хр. режим и психическа нагласа....само тогава ще е успешно

30.07.16
09:52

Защото има незаменими аминокиселини и незаменими мастни киселини, но няма незаменими въглехидрати ;)

Carbohydrate

30.07.16
12:25

3 кг мазнини са 3000*9= 27 000 ккал
ако приемем, че намалиш с 500 ккал дневния си хранителен режим, то 27 000/ 500 = 54 дена. След 54 дена би трябвало да ги свалиш тези 3 кг мазнини.

30.07.16
12:39

Кило мазнини в тялото е около 7500ккал, не 9000 :) За месец и нещо ще ги свали тези 3кг мазнини, поне на теория.

Друг е въпросът, че никой не обърна внимание на мнението като цяло, а се хванахте само за това. Като цяло са доста объркани нещата и доста митове виждам аз :)))

Мнението беше редактирано от satisfaction на 30.07.16 12:40.

Carbohydrate

30.07.16
12:51

казано от satisfaction на 30.07.16, 12:39:

Кило мазнини в тялото е около 7500ккал, не 9000 :) За месец и нещо ще ги свали тези 3кг мазнини, поне на теория.

Друг е въпросът, че никой не обърна внимание на мнението като цяло, а се хванахте само за това. Като цяло са доста объркани нещата и доста митове виждам аз :)))

ако говорим за общо тегло, да, ако само за мазнина, то не....
Всъщност разликата идва от там, че със губенето на мазнина, се губят и други тъкани (”Но при изследвания се доказа, че при загуба на 1 грам мазнина, неизбежно се губи 0.33 грама тъкани без мазнина” - http://www.bb-team.org/forums/viewthread/76470).
Мазнината си е мазнина и само тя се окислява и превръща в енергия....така, че по-правилно е да се смята 9 ккал, при изчисления...и всички формули също използват 9….

Мнението беше редактирано от Carbohydrate на 30.07.16 12:52.

30.07.16
19:07

Всъщност калориите са около 7700 за килограм свалено тегло (независимо от каква тъкан), като при по-дебелите е нужен по-малък дефицит за същото свалено тегло, а при по-слабите - по-малък. Това е сериозно опростяване на нещата, разбира се, но е достатъчно за повечето практичеси цели, свързани с пресмятане на калории.
Ето един метааланиз по темата:
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2376744/

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1