Лаф моабет - девета серия

Прескочи до:

09.08.16
16:52

Колко живее Туритопсис нутрикула :)

09.08.16
21:09

https://www.facebook.com/voidtv.net/videos/906914816080523/
Рио 2016

09.08.16
21:24

Едно уж интелигентно научно-популярно списание, което също отдавна пробутва простотии , суеверия и скрити реклами.
Яд ме е , че хората вече не могат да разчитат на никакъв читав източник .
+ какво разбира един “Специалист по анализ на нови материали и многовариационна статистика” от лечение на рак, че да обяснява такова ?!?
https://www.spisanie8.bg/рубрики/здраве/4417-по-мед-и-масла.html

10.08.16
13:50

То това с кайсиите е старо.

http://stefibozhilova.com/?p=3027

За кимиона е ново за мен, но все пак що е семе и ядка, логично погледнато, е нещо нарочено от природата да даде живот на цял организъм. Кълнове, че и яйца ... каква е разликата по тази логика? Не бих го отхвърлил с лека ръка.

Знаех за джинджифила ... и за плацебо ефекта :)

Не зная и ме тормози една друга мисъл - веганите ползват ли пробиотици, дори под формата на туршии, кисели краставички, оцет, ферментирал продукт?

Мнението беше редактирано от Dymag на 10.08.16 13:53.

Закрит Акаунт

10.08.16
14:01

казано от Ice Mountain на 09.08.16, 21:09:

https://www.facebook.com/voidtv.net/videos/906914816080523/
Рио 2016

Тия са за трепане-буквално. Баси наглеците. Как пък един не попадна на някой, дето така да го резне в главата, че боклука да не може да стане там един час. Ама явно си подбират хората.

10.08.16
14:14

казано от Dymag на 10.08.16, 13:50:

То това с кайсиите е старо.
За кимиона е ново за мен, но все пак що е семе и ядка, логично погледнато, е нещо нарочено от природата да даде живот на цял организъм. Кълнове, че и яйца ... каква е разликата по тази логика?

Това с кайсиите е старо и никага не е доказано, че работи.
С кимиона също е старо- ако лекуваше рак, щеше да има официално разработено лекарство на тази база.
А че ядката давала живот- няма  никаква логика във връзка  с човешкия организъм, който  има съвсем дтуго устройство и процеси. Дори да работи някакво вещество в полза на човека, това е съвсем случайно и едно огромно изключение от всички вещества, микроорганизми и пр., които могат да ни убият.
Природата не дава нищо и не взема нищо.
Не я олицетворявайте, тя не е жив организъм, няма воля, съвест или милост. Всъщност ако беше разумно същество, щеше да е най-гаден садист.
Смешно е да се твърди, че природата по какъвто и да е начин мисли и се грижи за нас. Ние сме просто някаква генетична грешка и цялата околна среда се опитва да ни затрие.

Закрит Акаунт

10.08.16
14:23

Я да те питам аз, Кобрети, след като коментираш природата, за мнението ти:

На какво се дължи според теб днешния Хомо сапиенс - еволюция или сътворение.
Под сътворение не разбирай библейския смисъл.

Мнението беше редактирано от Закрит Акаунт на 10.08.16 14:24.

10.08.16
14:28

Намирам за непонятна смесицата от арогатност , нарцисизъм и самозаблуждение някой да смята , че хората като вид са нещо повече пт всички останали организми , пълзели по тази планета или да сме плод на някакво сътворение.
Така че може да си направиш извод за мнението ми. :)

Закрит Акаунт

10.08.16
14:42

Именно по научен път /не религиозен/ се излага теория, която разбира се включва само научни аргументи, че еволюирането на организъм от нещо си там до човек, е невъзможно. Много дълго е за четене, но аргументите са супер издържани. Не се казва естествено, че нещо направлява съдбата ни, а че изначално е даден старта, т.е. създадено и е оставено да се развива и променя -ръст, раси, болести, смърт и т.н. Също така, думата Господ се упоменава един или два пъти чисто като създател, за да не се използва друга дума, без да се върви към каквато и да е религия. Та аргументите са много. Някои от тях са, че от мъртво родена планета няма как да произлезе живот, тъй като все още не е оборен принципа, че живот произлиза само от живот, не от нищото. От нищото пък, да се тръгне от някакви микроорганизми и така да еволюират, че да стане човек, е абсурдно. Човешкият организъм е хиляди пъти по-сложно устроен и от най-сложната компютърна програма. Пита се обаче, кой е програмиста. Дадени са стотици примери, че подобна еволюция е невъзможна-и то не само за човека, а флората и фауната като цяло. Все едно да хвърлиш няколко стотици милиона букви във въздуха и те така да се джуркат и въртят през дори милиарди години, че накрая самички ей така да се подредят в Енциклопедия без нито една граматическа грешка :D Аз лично не вярвам в никаква еволюция. То тук някой ще попита, ами този създател, кой го е създал пък него. Ще отговоря, че и другата теория да хванем, т.е. тази на еволюцията, се пита същият въпрос - кой пък е създал началото на вселената или първият космически обект............примерно.
И да, човекът е нещо повече от останалите организми, просто защото е най-сложният. Мое, лично мнение, с което никого не ангажирам, да го приеме за вярно 8-)

Мнението беше редактирано от Закрит Акаунт на 10.08.16 14:43.

10.08.16
15:01

Освен че пишеш общи приказки, използваш и много стари данни, които вече са компроментирани- като това за статистическата възможностз а поява на живота. Казваш,че човешкият организъм е хиляди пъти по-сложно устроен и от най-сложната компютърна програма. Разбира се, че е така- компютърните ни програма са изключително примитивни в сравнение с нервната система на най-най най-простия червей, така сравняване е невъзможно. Това са съвсем различни неща с различна структура и цел.
Човешкият организъм изобщо не е най-сложният, нито пък-най-добрият модел. Пълен е с грешките на десетки милиарди години еволюция.
Дори в един учебник по биология може да се прочете колко по-сложен и богат геном имат съвсем елементарни живи същества- дори лукът и тросъкът има повече гени от нас, а нервната система на много мекотели ни превъзхожда в ефикасността си.
Никой не се пита кой кого е създал първо, защото преди големия взрив не е имало нищо, нито пространство, нито време.
Това ,ч е искаш да вярваш в нещо по-голямо от нищото, е твой избор. Не е моят.

Закрит Акаунт

10.08.16
15:08

Много остра реплика, колежке 8-) Можеше да се каже и по-мекичко, че просто не си съгласна, поради еди какви си аргументи, а не директно: “Не си прав, говориш глупости и т.н.”
Също така, по-сложен организъм в дадени аспекти, не значи по-сложен и висш като цяло.
Неслучайно завърших мнението си, че е лично мое и никого не ангажирам :x

Мнението беше редактирано от Закрит Акаунт на 10.08.16 15:09.

10.08.16
15:19

Къде пише, че говориш глупости. Казваш-аргуметни, дай аргументи :)
Казваш
Дадени са стотици примери, че подобна еволюция е невъзможна-и то не само за човека, а флората и фауната като цяло. Все едно да хвърлиш няколко стотици милиона букви във въздуха и те така да се джуркат и въртят през дори милиарди години, че накрая самички ей така да се подредят в Енциклопедия без нито една граматическа грешка.
Това просто не е така. И то не е въпрос на вяра, а на факти.
Еволюцията е доказано възможна, тя се случва в момента, в който пишем. Да теоретично, ако милиони букви се джуркат миниарди години, ще се подредят в енциклопедия. Това твоето е вариант на мисловния експеримент с маймуните и пишещите машини или “Теоремата за безкрайните маймуни”.
Аз също завърших с лично мнение. ;)

Закрит Акаунт

10.08.16
15:36

Може да не си го казала директно, но изводът е общо взето такъв-вярвам и подкрепям глупости :D
Тази “еволюция” касае супер сложни дори математически/физични изчисления, та нещата да се случат. Дори наклона на оста на Земята спрямо Слънцето, скоростта с която се върти около орбитата си и около Слънцето и много други неща, които ако бяха по-иначе, животът тук би бил невъзможен. Е.@х тая еволюция и нагаждане. Да, развитие има и промени също на даденият организъм, но неговото изначално появление в определен вид, аз считам за създадено, т.е. дадена е възможност да се подобрява, развива, мутира, разболява, въз основа на редица странични фактори.
Основното, което куца при Дарвиновата теория и за което той си признава, е липсата на междинни видове. Имаме австралопитек, дриопитек и т.н., а накрая кроманьонец, който си е човек в съвременен вид. След като еволюцията е била милиарди години, няма как да не са открити междинни видове, ако ме разбираш какво искам да кажа. Примерно казват, че прародител на еди кое си животно било праисторическото еди какво си. Ако праисторическото го обозначим като “1”, а съвременното като “10” например и сме открили някакви си “2” и “3”, къде са 4, 5, 6, 7, 8 и 9. Това ми е мисълта. Ето тези междинни видове, които десетки и стотици милиони години би следвало да са присъствали, тяхни останки-нъцки.
Аз не вярвам в еволюцията, може и да бъркам, но който и да седне да ме обеждава в противното, моята истина си е тази, за която говоря.

Мнението беше редактирано от Закрит Акаунт на 10.08.16 15:38.

10.08.16
15:38

казано от Dydo на 10.08.16, 14:42:

То тук някой ще попита, ами този създател, кой го е създал пък него. Ще отговоря, че и другата теория да хванем, т.е. тази на еволюцията, се пита същият въпрос - кой пък е създал началото на вселената или първият космически обект............примерно.
И да, човекът е нещо повече от останалите организми, просто защото е най-сложният. Мое, лично мнение, с което никого не ангажирам, да го приеме за вярно 8-)

Е как бе, тва са само рептилианците на Ван Хелзинг...
п.п. При достатъчно голяма Вселена се изчерпват абсолютно всички вероятни развития за всяко едно събитие, независимо колко малка е вероятността. И това без да добавяме допълнителни пространствени/времеви измерения.

https://www.youtube.com/watch?v=8GEebx72-qs 3:00-5:00

10.08.16
15:58

Както ти казах- работиш с много стари данни и грешни умозаключения.
Теорията на Дарвин е поставила началото на разсъжденията в тази посока, но днес, 200 години по-късно е доказано че не е пълна и адекватна. Да, куца, защото по това човекът е имал тези данни и е направил тези изводи, които са били възможни. Всъщност има десетки видове човешки същества , които са живели едновременно с хората. Не знам каква точно междинна форма търсиш- между маймуните и човека няма такава. Милиарди години назад е имало някаква малка космата животинка , която е намерена и клсасифицирана и от нея са произлезли всички примати.
—————————-
Сега, не разбирам защо смяташ изначално, че някой трбва да се нагажда , за да се родиш ти. Просто няма такова нещо. Както казах- висша арогантност е да смята някой, че цялата вселена, млечен път, слънце, земя, физични закони съществуват, за да оправдаят живота и съществуването  на някакви си бъхливи маймуноподобни, които по невероятен късмет последните 5 сек от историята на земята са изобретили компютъра.
Космосът съществува сам по себе си и независимо от нас, ние само пъплим из него и съвсем скоро ще изчезнем като вид, както почти всички други видове , живели досега на земята.

Мнението беше редактирано от Queen Cobra на 10.08.16 15:59.

10.08.16
16:01

О, не, пак същото :D Вие старата тема явно не сте я чели :D

казано от satisfaction на 01.08.16, 20:16:

Защо изобщо я правите тая тема, като вече се пише веднъж месечно тук ?

:D Голям статистик, освен всичко друго, стана ти :D

Мнението беше редактирано от karfi4ka на 10.08.16 16:02.

10.08.16
16:01

Ние сме стари и даже не я помним, а Дидо е нов и иска да си лафим - държавнослужителска му работа. :)

10.08.16
16:03

казано от Queen Cobra на 10.08.16, 16:01:

Ние сме стари и даже не я помним, а Дидо е нов и иска да си лафим - държавнослужителска му работа. :)

Ма, Кобре, ти усилено участваше, как не я помниш :D

Закрит Акаунт

10.08.16
17:35

казано от Queen Cobra на 10.08.16, 16:01:

Ние сме стари и даже не я помним, а Дидо е нов и иска да си лафим - държавнослужителска му работа. :)

Аааа, вече над 5 г. от как избЕгах от “топлият стол” на държавната службица.

10.08.16
17:59

казано от karfi4ka на 10.08.16, 16:01:

:D Голям статистик, освен всичко друго, стана ти :D

Разбира се, обичам числата :) Все пак мисля, че нямам нужда от иронията Ви, защото слабо ме интересува мнението, което имате :)

Мнението беше редактирано от satisfaction на 10.08.16 18:15.

10.08.16
18:08

казано от satisfaction на 10.08.16, 17:59:

слабо ме интересува мнението, което имате :)

О, Боже :D :D :D :D :D Това пък си твоя лична работа :D Kaкто и да търсиш ирония в невинни закачки в Лафа.

Отделно, хем не те интересува мнението ми, хем питаш относно тема, която аз съм отворила :D Явно и ти не си съвсем наясно :D:D

Мнението беше редактирано от karfi4ka на 10.08.16 18:10.

10.08.16
18:11

О,  сега и Бог ли намесвате ? Лошо, лошо...

10.08.16
18:12

Виж ся... наистина не ми е до това в момента. Нека мнението ти за мен не се променя, даже силно се надявам да става още по-лошо, пък от друга страна хич не ме цитирай повече, моля те :) Въобще пък не ми се занимава с глупости... било “в Лафа” :ХХХХ

10.08.16
18:14

Природа, според wiki, в най-широкия смисъл обхваща цялата Вселена - естествения, физически или материален свят.
Големия взрив пък се обосновава на наблюдения за раздалечаване на галактиките, което ако го обърнем назад във времето като посока, излиза, че вселената е била или много малка или е била събрана в точка. Едно от следствията е, че условията в днешната Вселена са различни от тези в миналото или в бъдещето, което се отнася за всичко което съдържа, т.е. всичко се променя, непрекъснато.
Живота, в цялата тази работа, за да съществува, трябва също да търпи изменение във времето, в отговор на промените на условията в околната среда, за да се съхрани. Еволюцията би следвало да нищо повече от положителна реакция към промените, т.е. трябва да има предварително заложен механизъм за обратна връзка и потенциал за отговор чрез изменчивост, която да се предаде чрез размножаване. Тази предварително заложена изменчивост е заложена под формата на генетична информация и възможност за изменения в генетичната информация, т.е. мутации, които естественият подбор “пресява”, отразявайки приспособеността на носителя и предавайки гените му на поколението.
Това “пресяване” си е конкуренция, при която всеки организъм се стреми да си осигури благоприятни условия за живот и за размножаване. В борбата преживяват и дават потомство само индивидите, които са придобили полезни изменения, осигуряващи им известно предимство пред останалите. Неприспособените организми трудно преживяват и понякога загиват.
Сещам се колко силен е инстинкта за оцеляване при животните и как го пренебрегват като стане въпрос за размножаване.
След всичко написано, стигам до извода, че идеята на този “вирус предаван по полов път” - Живота, е да го има каквото и да се случи, да оцелее, въпреки променящата се обстановка. Възникнал случайно или нарочно в променяща се среда, е нормално да си е предвидил средата в механизмите на оцеляване и то май на всяка цена, както казва Кобрата.
Обаче какво ще се случи в края на това движение - слънцето загасва например, а Живота все още е “закачен” за обречено място или при внезапна промяна, на която познатите на Живота механизми не могат да отговорят.
Ей тук мисля че сме ние - които не се съобразяваме с “Природа, според wiki, в най-широкия смисъл обх...”, за да отговорим с нашия интелект и отказ да се съобразяваме, на нещо, към което би било невъзможно да се приспособим. И в крайна сметка не сме изключение, аномалия или тарикати, а закономерен последен механизъм на Живота, в духа на еволюцията и оцеляването. Даже май умни глави са го видели това и са ни оставили “рецепти” - те го дее Бог ... макар че бъдещия “Ноев ковчег” ще му се наложи и да лети, не само да плува. Или пък вече се е случвало и сега си чакаме реда.
Още ме държи бившата чиновническа работа, сори :D

10.08.16
18:21

казано от satisfaction на 10.08.16, 18:12:

Нека мнението ти за мен не се променя, даже силно се надявам да става още по-лошо,


ЪЪъ, аз мнение за теб нямам, не те познавам, не знам кой си, не знам какъв си, не знам откъде си, нищо не знам. Та, мнение за теб нямам, нито добро, нито лошо, нито никакво. По отношение на теб си върша работата, следя те какво дращиш наляво и надясно. Така че с мнението ми за теб дотук. Мир.

казано от satisfaction на 10.08.16, 18:12:

пък от друга страна хич не ме цитирай повече, моля те :)

Молбата ти няма да бъде удовлетворена. В случай, че ми се налага, ще бъдеш цитиран. В крайна сметка на теб ти отговарям. Когато говорят много хора на едно място, в псимена форма, редно и прието е този, на когото с еотговаря, да бъде цитиран. Етикет.

казано от satisfaction на 10.08.16, 18:12:

Въобще пък не ми се занимава с глупости... било “в Лафа” :ХХХХ

На мен още по-малко, затова и съм така изненадана, че аз си се шегувкам, а ти подскачаш като госпо’йца, че, видиш ли, съм те била иронизирала, и, о, Боже, мнението ми не те вълнувало. Че и не щеш да те цитирам.

Мнението беше редактирано от karfi4ka на 10.08.16 18:22.

10.08.16
18:33

Ок, последно :))))
Това с модераторската работа ти се получава, признавам :) Как да ти го кажа по-тактично, че си един от хората в тоя форум, които ме дразнят и не искам да говоря с теб ? Никога не бързам да си изграждам предварително мнение, защото самият аз съм различен от това, което съм тук, но така се е получило явно...
Не подскачам, просто с теб не искам нито да се шегувам, нито да говоря сериозно, нито нищо. Не се заяждам, нямам и намерение да го правя, просто обичам да казвам това, което мисля :) Мир.

Мнението беше редактирано от satisfaction на 10.08.16 18:34.

10.08.16
19:46

казано от Dydo на 10.08.16, 15:36:

...Имаме австралопитек, дриопитек и т.н., а накрая кроманьонец, който си е човек в съвременен вид. След като еволюцията е била милиарди години, няма как да не са открити междинни видове, ако ме разбираш какво искам да кажа. Примерно казват, че прародител на еди кое си животно било праисторическото еди какво си. Ако праисторическото го обозначим като “1”, а съвременното като “10” например и сме открили някакви си “2” и “3”, къде са 4, 5, 6, 7, 8 и 9. Това ми е мисълта. Ето тези междинни видове, които десетки и стотици милиони години би следвало да са присъствали, тяхни останки-нъцки.
Аз не вярвам в еволюцията, може и да бъркам, но който и да седне да ме обеждава в противното, моята истина си е тази, за която говоря.

Спокойно, еволюцията вярва в теб :)

10.08.16
19:54

Пък после някои обясняват, че не произлизаме от маймуните (dull)

Мнението беше редактирано от Ice Mountain на 10.08.16 19:55.

10.08.16
19:57

казано от Ice Mountain на 10.08.16, 19:54:

Пък после някои обясняват, че не произлизаме от маймуните (dull)

Може маймуните да са произлезли от нас! Ти откъде знаеш :) ;)

10.08.16
20:19

казано от Queen Cobra на 10.08.16, 15:58:

Милиарди години назад е имало някаква малка космата животинка , която е намерена и клсасифицирана и от нея са произлезли всички примати.
—————————-.

Какви милиарди бе Кобре, приматите са на МИЛИОНИ години, на милиарди години е Земята. :Д
по повод на разговора - един “образователен” музикален поздрав

Мнението беше редактирано от Joe Musashi на 10.08.16 20:22.

10.08.16
20:32

казано от Joe Musashi на 10.08.16, 20:19:

казано от Queen Cobra на 10.08.16, 15:58:

Милиарди години назад е имало някаква малка космата животинка , която е намерена и клсасифицирана и от нея са произлезли всички примати.
—————————-.

Какви милиарди бе Кобре, приматите са на МИЛИОНИ години, на милиарди години е Земята. :Д

Ами увлякох се бе :) Печатна грешка.
—————————-
Впечатляващо и непобиращо се в ума е, че всеки от нас е последният представител на една изключително дълга непрекъсната наследствена линия от неподозирани късметлии .
От друга страна, всяка една хлебарка има по-дълго и богато родословие ...

Мнението беше редактирано от Queen Cobra на 10.08.16 20:37.

10.08.16
21:28

https://bg.wikipedia.org/wiki/Хора

А бе аз като бях в Бургас, Славейков, май забелязах 1-2 вида дето се водят изчезнали ;)

10.08.16
21:42

казано от satisfaction на 10.08.16, 18:33:

Как да ти го кажа по-тактично, че си един от хората в тоя форум, които ме дразнят и не искам да говоря с теб ?

Ок. Не говори. Мен не ме бърка. Не целя да съм симпатична на всички, даже не целя да съм симпатична на някого. И съм ужасно далече от мисълта, че няма хора, които да дразня. В тази връзка, тактичност не ти трябва ;) Както казах, обаче, интересуваш ме дотолкова, доколкото ми се налага да те чета. Радвам се, че сподели чувствата си към мен с мен, съжалявам, че не мога да ги споделя, аз такива към теб нямам. Каквито и да било ;)

казано от satisfaction на 10.08.16, 18:33:

Никога не бързам да си изграждам предварително мнение, защото самият аз съм различен от това, което съм тук, но така се е получило явно...

Аз пък и тук, и навън, съм си една и съща. И дали ти ме харесваш, или не, не смущава душевния ми мир. Така че - мир.

казано от satisfaction на 10.08.16, 18:33:

Не подскачам, просто с теб не искам нито да се шегувам, нито да говоря сериозно, нито нищо. Не се заяждам, нямам и намерение да го правя, просто обичам да казвам това, което мисля :)

Казах го по-горе - недей. Твой избор.

казано от satisfaction на 10.08.16, 18:33:

Ок, последно :))))

А, дано.

Мнението беше редактирано от karfi4ka на 10.08.16 21:57.

Закрит Акаунт

10.08.16
22:42

Явно не съм бил разбран. Аз не твърдя, че няма последващо усъвършенстване, пригаждане на вида към оцеляване и т.н. Казвам обаче, че тези качества са му заложени, когато изначално е създаден в първичния си вид.......и просто е оставен да се развива или еволюира, както се казва, според обстоятелствата. Тази му способност е “програмирана”, не е дошла ей така от нищото.

Соломон Кейн, а ти замислял ли си се, дали всичко, което ни казват е истина или измислица, показвайки ми тази таблица. Доказателствата, на които се основават твърденията, има ли ги, кой ги е проверил, така ли е наистина.

Апропо, теорията /съвременната/ не е, че човек е произлязъл от маймуна, както масово се упоменава, а, че човекът и маймуната имат общ прародител.

10.08.16
22:47

Отказвам да приведа доказателства, че съществувам — казва бог, — защото доказателствата изключват вярата, а ако няма вяра, аз съм нищо.

от знаете кой ;)

10.08.16
22:52

И въобще с тези изрази “създаден от” , “създадени да” и пр.
Никой за нищо хубаво не ни е създал, ние , хората, сме безполезни гадини, които тровят земята.

Закрит Акаунт

10.08.16
23:24

казано от Queen Cobra на 10.08.16, 22:52:

И въобще с тези изрази “създаден от” , “създадени да” и пр.
Никой за нищо хубаво не ни е създал, ние , хората, сме безполезни гадини, които тровят земята.

Защо толкоз песимистично и крайно. По-нагоре намекна, че и човечеството скоро ще приключи.

Мнението беше редактирано от Закрит Акаунт на 11.08.16 07:30.

11.08.16
01:11

казано от Queen Cobra на 10.08.16, 22:52:

И въобще с тези изрази “създаден от” , “създадени да” и пр.
Никой за нищо хубаво не ни е създал, ние , хората, сме безполезни гадини, които тровят земята.

... и единствените които могат да съхранят живота при крайни ситуации или дори да “го преместят” ако трябва в друга среда. Дали ще се справим? От нас зависи и от осъзнаването на ролята ни - да запазим живота

Мнението беше редактирано от Dymag на 11.08.16 01:13.

11.08.16
13:17

казано от Dydo на 10.08.16, 23:24:

Защо толкоз песимистично и крайно. По-нагоре намекна, че и човечеството скоро ще приключи.

Е, скоро, скоро- няколко хиляди години и сме аут. :)
То слънцето ще угасне, галактиките ще се сблъскат, вселената ще колабира- все песимистични неща идват.

Закрит Акаунт

11.08.16
13:33

казано от Queen Cobra на 11.08.16, 13:17:

казано от Dydo на 10.08.16, 23:24:

Защо толкоз песимистично и крайно. По-нагоре намекна, че и човечеството скоро ще приключи.

Е, скоро, скоро- няколко хиляди години и сме аут. :)
То слънцето ще угасне, галактиките ще се сблъскат, вселената ще колабира- все песимистични неща идват.

Е, значи до края има доста време, според нашите разбирания за него.
Космосът е нещо ................. нямам думи. Скоро се замислих над разните там изказвания, кой обект колко бил отдалечен от Земята-та на 20 000 св.г. /който се приема за близък обект, например/, та на 50 000 000 св.г., та на милиарди св.г. и т.н. Светлинната година е разстоянието, което светлината изминава за период от 1 г. във вакуум. В километри това е нещо страшно-един лъч да ти пътува една година, представи си какво е минал като километрично разстояние и то само за година. Та искам да кажа, че дори да измислим космически кораб, който да се движи със скороста на светлината, на него ще му трябват 20 000 години примерно с тази постоянна скорост, за да достигне до един обект, който е на близкото разстояние от  20 000 св.г. Апропо има теория, че именно черните дупки са магистрали, по които се преодоляват тези разстояния за хиляди пъти по-кратко време. Дали е така, кой да каже :)

Също така, според ведите в момента сме в тъй наречения Тъмен период - периода на Кали Йуга /или Юга-различно го упоменават/, в който сме се запътили към пълен разпад и падение на човечеството. Периодът продължава около 436 000 години, а сме в едва 5 000 -та от него :D

Мнението беше редактирано от Закрит Акаунт на 11.08.16 13:34.

Прескочи до:

Имаме план за твоята по-добра спортна форма!

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1