01.08.16
14:57
И така! Време е! С удоволствие откривам деветата серия от поредицата!
Болшниството форумни правила важат и тук - например спазваме добрия тон и пишем максимално грамотно. От друга страна - тук е пространството, където спамът е повече от разрешен.
Темата беше редактирана от karfi4ka на 01.08.16 14:57.
Искаш ли да постигнеш мечтаната форма и трайно по-добро здраве?
Методът на BB-Team е модерният начин да изградиш здравословни навици, трайни резултати, увереност и контрол над здравето си с лична подкрепа и отчетност.
Научи как работимИии... да взема да се разпиша на първата страница да остане мъдростта ми за поколенията.
Имената на мъдреците висят по стените!
01.08.16
20:16
Защо изобщо я правите тая тема, като вече се пише веднъж месечно тук ?
01.08.16
21:16
казано от satisfaction на 01.08.16, 20:16:
Така ли е наистина,....... странно. Обикновено в “спам” темите към съответните раздели за лаф моабет народът нЕма спирка.
Все пак, дори и малко да се пише, е добре да има такава тема, че ако някой иска нещо да издръкна не на място, няма да има къде. А не са малко съфорумниците, които сигурно имат желание :D
01.08.16
‘Санитарен възел’ трябва да има сайта :D Не става инак.......8-)
01.08.16
21:34
казано от Марин Димитров на 01.08.16, 21:16:
‘Санитарен възел’ трябва да има сайта :D Не става инак.......8-)
Кратко, точно и ясно......а не к,ат мен с ненам колко лакърдии :D А пък и при толкоз тестостерон на едно мЕсто, а и не само, “санитарният възел” е най-малкото решение.
Мнението беше редактирано от Закрит Акаунт на 01.08.16 21:37.
01.08.16
21:46
Да бе, това ясно, ама нека си седи старата, то се е същото. Ако погледнете предишните теми, ще видите зверския спам, сега са само цивилизовани хора тука мхм :D
01.08.16
21:59
казано от satisfaction на 01.08.16, 21:46:
Да бе, това ясно, ама нека си седи старата, то се е същото. Ако погледнете предишните теми, ще видите зверския спам, сега са само цивилизовани хора тука мхм :D
Е то щото явно поредната спам тема е още в началото, та се почва така, малко по-финно, по-изтънчено 8-) Като се появи някой да изтреска поредната простотия, ората ще му отпуснат колая :D
Мнението беше редактирано от Закрит Акаунт на 01.08.16 21:59.
01.08.16
22:35
Здравейте,
Преди време имаше една тема, за отделните витамини и минерали кои храни са добри източници. Някой може ли да хвърли един линк, че не мога да я намеря с търсачката?
П. П. Основната идея на темата беше, тези, които подозираме недостиг на някое вещество, на кои храни да наблегнем, вместо да си даваме парите за добавки с минимален ефект.
Благодаря!
Мнението беше редактирано от Сгазен Помияр на 01.08.16 22:38.
01.08.16
22:38
казано от Dymag на 01.08.16, 22:13:
Какво ядат Хунзите?
Традиционно храната им е била предимно растителна (ечемик, просо, елда, пшеница, царевица, картофи, кайсии, праскови, бадеми, орехи), основана главно на суровоядство (също и поради липса на горивни материали) и млечни продукти, като месо се е ядяло само в редки случаи :D
02.08.16
11:11
казано от Сгазен Помияр на 01.08.16, 22:35:
Здравейте,
Преди време имаше една тема, за отделните витамини и минерали кои храни са добри източници. Някой може ли да хвърли един линк, че не мога да я намеря с търсачката?
П. П. Основната идея на темата беше, тези, които подозираме недостиг на някое вещество, на кои храни да наблегнем, вместо да си даваме парите за добавки с минимален ефект.
Благодаря!
Не съм сигурен за коя статия става дума, но може да направиш справка в раздела ни с храни - избираш даден микроелемент от тази страница и ще видиш в кои храни се съдържа в най-голяма степен.
02.08.16
13:12
Не беше статия, а тема във форума. Даже като отварях разделите малко се учудих, че не е направена важна.
Иначе знам за раздела с храни, но не ми харесва да го ползвам за тази цел, защото там можеш да класираш храните единствено като процентно съдържание на дадено вещество. Това обаче не ти дава представа дали тази храна е подходяща, защото не се знае каква част от, да речем, магнезия й, е усвоим, под каква форма се съдържа в нея, дали не съдържа други вещества, които да го инхибират, дали не е неподходяща поради някаква друга причина и т. н., и т. н.
Пък и то за повечето вещества първите някоко страници, които ти излизат, са някакви бисквити, сосове, нишестета, подправки и такива “концентрирани” храни.
02.08.16
18:10
Благодаря, даваш ни тема за размисъл, дали и как може да оптимизираме това.
02.08.16
20:48
:D
03.08.16
10:49
Важното е, че има желание жената 8-)
Сигурно не малко хора само четат и се забавляват, но какво ли виждат? “Когато ученикът е готов, учителят сам идва” - голяма мъдрост, според мен. То, в същност, учител няма или не е от значение - всичко е в ученикът. А проблема на ученикът е че “знае всичко”, “такъв му е модела”, така е живял “100 години”, “тия неща не стават така”, “всичко е до ген” и т.н. простотии за отричане и оправдание на страх и мързел. А, бе, да живеят “учителите”!
04.08.16
10:43
казано от Dymag на 04.08.16, 02:07:
“всичко е до ген” и т.н. простотии за отричане и оправдание на страх и мързел.
Даммм, то още П.Р. Славейков си е го е казал: “Всичко тежко, всичко мъчно е за нас! “Аз не зная! Аз не мога!” - общ е глас”..........и т.н. и т.н. :D
казано от Dydo на 04.08.16, 10:43:
Даммм, то още П.Р. Славейков си е го е казал: “Всичко тежко, всичко мъчно е за нас! “Аз не зная! Аз не мога!” - общ е глас”..........и т.н. и т.н. :D
Ей го на, цялото ... това е писано 1875 г.
НЕ СМЕ НАРОД
Не сме народ, не сме народ, а мърша,
хора, дето нищо не щат да вършат.
Всичко тежко, всичко мъчно е за нас!
“Аз не зная! Аз не мога!” - общ е глас.
И не знаем, не можеме, не щеме
да работим за себе си със време.
Само знаем и можеме, и щеме
един други злобно да се ядеме...
Помежду си лихи, буйни, топорни,
пред други сме тихи, мирни, покорни...
Все нас тъпчат кой отдето завърне,
щот сме туткун, щото не сме кадърни...
Всякой вика “Яман ни е нам хала!” -
а всякому мерамът е развала...
Не сме народ! Не сме народ, а мърша,
пак ще кажа и с това ще да свърша.
Нова дума научих - мерам. Означава цел, намерение, стремление :)
Мнението беше редактирано от Dymag на 04.08.16 12:37.
04.08.16
12:57
Тъжното е, че по-голямата, да не кажа цялата част от написаното, е актуална и днес. Т.е. за близо 150 г. нищо, ама нищо не се е променило в нравите ни. Ами ей го: ”Помежду си лихи, буйни, топорни, пред други сме тихи, мирни, покорни” - важи масово особено за политиците, които големи ги дават тук в БГ, ама като им кимнат ония от презокеана или ЕС, направо застават в партер. Вземи и например поведението на някой, който бие жена си, тормози семейството, ама като иде в службата е по - нисък от тревата; ”Все нас тъпчат кой отдето завърне, щот сме туткун, щото не сме кадърни” - това като първото, във връзка с навеждането и страха да защитиш националния интерес; ”Всякой вика “Яман ни е нам хала!” - а всякому мерамът е развала” - вица за казана с българите и дяволите, който няма смисъл да го пазят, та някой да не избяга. Важи си с пълна сила и понастоящем.
М/у другото много от литературните произведения могат да ти дадат почти ясна представа за състоянието на държавата и нравите на хората през съответното историческо време. Като зачетеш тези на по-старите български автори, писани след 1878 г., но преди 1944 г. да кажем /т.е. не взимам османския период и комунизма след това/ в една уж демократична страна с правов ред, е било почти същото, както и сега - корупция, шуробаджанащина, родоотстъпничество, некадърност, наглост, завист, алчност и какво ли не още.
Мнението беше редактирано от Закрит Акаунт на 04.08.16 12:58.
Подобни самоизобличителни и самодеструктивни нагласи има и у много други народи, които ние смятаме за светъл пример. Ако си мислите че само ние се самосъжаляваме и сме недоволни от дережето си ... :)
04.08.16
Сигурно ги има, ама лошото за нас си е, че написаното е вярно.
В редица държави обаче нравите и поведението на хората са далеч над нашите в позитивен смисъл. Няма я тази злоба, няма я тази завист и въобще много неща.
Иначе съм патриот и пред други винаги си ги гледам от високо, т.е. имам си самочувствието, че най-малкото сме на нивото им, но това не значи да отрека негативните ни страни, като поведение, възпитание и т.н.
Мнението беше редактирано от Закрит Акаунт на 04.08.16 21:17.
04.08.16
21:50
05.08.16
13:04
казано от Dymag на 04.08.16, 12:35:
казано от Dydo на 04.08.16, 10:43:
Ей го на, цялото ... това е писано 1875 г.
НЕ СМЕ НАРОД
Не сме народ, не сме народ, а мърша,
хора, дето нищо не щат да вършат.
Всичко тежко, всичко мъчно е за нас!
“Аз не зная! Аз не мога!” - общ е глас.
И не знаем, не можеме, не щеме
да работим за себе си със време.
Само знаем и можеме, и щеме
един други злобно да се ядеме...
Помежду си лихи, буйни, топорни,
пред други сме тихи, мирни, покорни...
Все нас тъпчат кой отдето завърне,
щот сме туткун, щото не сме кадърни...
Всякой вика “Яман ни е нам хала!” -
а всякому мерамът е развала...
Не сме народ! Не сме народ, а мърша,
пак ще кажа и с това ще да свърша.Нова дума научих - мерам. Означава цел, намерение, стремление :)
Само след 10 години обаче, българина доказа, че когато е най зле положението и е притиснат до стената е способен да възкръсне сам от собствената си пепел,като жар птицата.Само че тогава хората са били по-различни от сега, имали са по-силна връзка с корена.В днешно време българина, освен че изчезва като биология, изчезва като съзнание, което е по-опасно.
05.08.16
13:24
:)
05.08.16
14:26
Чобанин, мен пък ме притеснява /хайде да не е притеснение, ама ме вкара в размисъл/ нещо друго. Преди месеци гледах едно предаване, нито помня по коя тв беше, нито кой гостуваше - някакъв разбирач беше и популярна личност, но не мога да го назова. Та той тогава каза, че в момента БГ бъка от млади, красиви и талантливи хора, като все повече се пръкват, вижда се един подем. Сравнено беше с природните явления, че когато нещо предстои, което няма да е добро, природата предварително компенсира и бълва, бълва. Например ако предстои сушава година или някакъв природен катаклизам например, реколката може да стигне и в пъти повече.
Та правеше аналогия с БГ, относно демографският ни срив, икономическата и политическа обстановка и т.н.
Мнението беше редактирано от Закрит Акаунт на 05.08.16 14:27.
Честит международен ден на бирата (beer) Чества се първия петък на август - американците са го измислили
05.08.16
22:27
Честит празник и на Боби тогава! :D
05.08.16
22:32
Дааам, не сме на бира, ама отразяваме. Днес ми е калориен и въглехидратен ден /при тъщата “на село”. Т,ва кафявото си е домашна 50 градусова перфектна.
Наздраве 8-)
06.08.16
00:30
(beer)
06.08.16
11:57
Не знам пускано ли е ,ама тия печелят тазгодишната награда “Дарвин”
http://www.vesti.bg/lyubopitno/lyubopitno/obrazovani-bylgari-s-profesiia-se-hraniat-na-bokluka-6056963
Да, тези 40% неизконсумирана храна доста често се споменава напоследък и чак цяло движение са направили да се противопоставят (вместо да помислят, че почти няма ресурси, които да се оползотворяват на 100% поради чисто технически причини, а не няква конспирация).
Да вземат да направят една статистика колко процента от младежите в сексуално-активна възраст си лягат сами и недоклатени всяка вечер и да предприемат конкретни стъпки да намалят разхищението. Или пък да се възмутят колко малък процент от произведените годни за разплод човешки яйцеклетки в световен мащаб се изхвърлят ежемесечно неупотребени. А ако погледнат статистика колко от произведените сперматозоиди се изхвърлят, сигурно ще им прилошее. Гаден консуматорски свят...
06.08.16
16:09
Като прочетох коментара на Димо се сетих за следното:За да качваме ММ трябва да бъдем в състояние на калориен излишък.За да върви и развива човечеството,може би храната като източник на енергия трябва да е в лек излишък.Не знам дали е вярно това твърдение,но 1-вия момент за това се сетих.....Най-вероятно съм направил болна асоциация,но реших да споделя.
06.08.16
18:06
:)
Човечеството не яде това което е яло. Тъпчем празни калории и се чудим какво да пием - магнезии ли, витамини ли, пробиотици ли, друго ли. Измислили сме как да имаме повече от ... нищото, затривайки всичко останало.Всяка година излиза нов “хит” на пазара .... в аптеките. Да се чудиш как баба ми живяла 90 години. Пра-баба ми 100. Растението е това което има в земята, животното е това, което яде. Е да, ама в днешно време телетата ядат антибиотици и трупно брашно, а зеленчуците виреят в “аквариуми”, само с течност. Искаш да си веган, фрийган - ник’ви грижи! Стига да ти е под ръка “аптеката”.
Апокалипсис ни трябва - апокалипсис ... даже зомби апокалипсис! И Швейцария няма официална столица ... ба’си как ни съсипаха яденето за няма и 20 години, ужас. Аз деца имам бре, ало! Пък после ракията била виновна
Шегувам се
Мнението беше редактирано от Dymag на 07.08.16 02:25.
В Овча купел - старата част, нощно време обикаля една глутница от 5-6 кучета и давят котки, доста успешно. Заграждат ги от 4 страни и ги хапят отзад докато котката се омаломощи. Преди седмица убиха една—аз я изхвърлих, онзи ден убиха 1 - пак аз я изхвърлих, а вчера 2. Обикалят посред нощ и по друго време не съм ги виждал, нито зная от къде идват. Ако се обадя на “кучкарите”, не зная на къде да ги насоча да търсят. Ако реша да ги тровя, ще го отнесат и котките и катеричките, че и домашните кучета, които ги разхождат в района. Да стрелям не трябва - все пак сме в град. С копие и лък ли да ги чакам да се появят и да се надявам да не ми избягат?
Притеснен съм не за котките, а за хората около мен - това си е глутница, която обикаля и убива ефективно.
Виждал съм такава глутница в действие отблизо - от терасата гледах как я убиха. Глутницата мисля че още си съществува и прекарва дните в парк Лаута в Пловдив. Понякога вечер ги чувам и виждам как излизат от парка и се понасят с вой между блоковете. Една вечер доста почерпен се прибирах пеша през парка и чувам на петдесеттина метра встрани от мен воя на глутницата и шума от стрелкането им между клоните на храстите и изсъхналите листа. На мига изтрезнях от адреналина. Мисля, че направих директна връзка с кроманьонските си предци и разбрах как са се чувствали като чуят глутница вълци да бяга срещу тях. В раницата имам разгъваема стоманена палка, ама те са 10-12 едри песа... Така виках и хвърлях каквото намеря по тяхна посока че после ме боляха гласните струни. За мой късмет явно се стреснаха и се разкараха. А аз по- жив от всякога побързах да се изнеса към по- осветената част. Смешното е че малко по- надулу има беседки и някаква двойка младежи явно се възползваха от дискретността на тъмнината да се натискат, обаче като минавах покрай мен ме гледаха като сякаш виждат караконджул - бяха яко се стреснали от цялото викане и суматоха.
И аз не знам какво да ги правя тези помияри. Децата ми редовно играят в парка.
07.08.16
23:25
казано от Димо на 07.08.16, 22:25:
Виждал съм такава глутница в действие отблизо - от терасата гледах как я убиха. Глутницата мисля че още си съществува и прекарва дните в парк Лаута в Пловдив. Понякога вечер ги чувам и виждам как излизат от парка и се понасят с вой между блоковете. Една вечер доста почерпен се прибирах пеша през парка и чувам на петдесеттина метра встрани от мен воя на глутницата и шума от стрелкането им между клоните на храстите и изсъхналите листа. На мига изтрезнях от адреналина. Мисля, че направих директна връзка с кроманьонските си предци и разбрах как са се чувствали като чуят глутница вълци да бяга срещу тях. В раницата имам разгъваема стоманена палка, ама те са 10-12 едри песа... Така виках и хвърлях каквото намеря по тяхна посока че после ме боляха гласните струни. За мой късмет явно се стреснаха и се разкараха. А аз по- жив от всякога побързах да се изнеса към по- осветената част. Смешното е че малко по- надулу има беседки и някаква двойка младежи явно се възползваха от дискретността на тъмнината да се натискат, обаче като минавах покрай мен ме гледаха като сякаш виждат караконджул - бяха яко се стреснали от цялото викане и суматоха.
И аз не знам какво да ги правя тези помияри. Децата ми редовно играят в парка.
Пиратки си носете. Троен, петорен гръм най-добре. И да ви гръмнат в ръцете няма голям проблем, ама помиярите ще се разбягат.
Най-големия проблем е, че близките ми не съм аз. Кучета, оцеляващи в такъв голям град, хич не са глупави - на голям мъж не биха скочили. Биха скочили на жена, дете или някой уплашен, макар че пак е малко вероятно - просто си избиват конкуренцията за боклуците в района. Обаче, как да съм сигурен и спокоен, че е така?
Аз съм колоездач - познавам всички улични кучета в района, даже ги проверявах дали са живи и здрави след като забелязах тази глутница. Тези никога не съм ги виждал - само 3 пъти за 2 седмици, през нощта, от терасата ... нямам никакво решение в главата
Мнението беше редактирано от Dymag на 08.08.16 01:14.
08.08.16
12:12
казано от Dymag на 07.08.16, 21:43:
В Овча купел - старата част, нощно време обикаля една глутница от 5-6 кучета и давят котки, доста успешно. Заграждат ги от 4 страни и ги хапят отзад докато котката се омаломощи. Преди седмица убиха една—аз я изхвърлих, онзи ден убиха 1 - пак аз я изхвърлих, а вчера 2. Обикалят посред нощ и по друго време не съм ги виждал, нито зная от къде идват. Ако се обадя на “кучкарите”, не зная на къде да ги насоча да търсят. Ако реша да ги тровя, ще го отнесат и котките и катеричките, че и домашните кучета, които ги разхождат в района. Да стрелям не трябва - все пак сме в град. С копие и лък ли да ги чакам да се появят и да се надявам да не ми избягат?
Притеснен съм не за котките, а за хората около мен - това си е глутница, която обикаля и убива ефективно.
Преди много години /но в демокрацията все пак/ едни познати момчета от съседния блок голямо трепане бяха ударили на една глутница. Иначе кротки уж момчета, ама............ Та имаше там 7-8 кучета които все лаеха по хората. Една привечер както си седяли и къркали в един от тях /който беше нумизмат и имаше всякакви старинни снаражения/, т.е. на сериозен градус както се казва, тая глутница взела да слаяла някакво малко дете, та даже не помня дали и ухапано не беше. Та тия момчета като превъртят, като се вдигнат и вземат каквото е имал оня нумизмата - самурайски мечове, викингски сатъри, алебарди, пики, май и боздуган имало, направо са клали кучетата часове. Един домашен лабрадор, който си го пускаха там от един блок да си се разхожда сам, та и той го бе отнесъл. Разпран корем от пишката до врата. После нещо ги съдиха, ама не знам как приключи всичко. В затвора не са влизали.
Много обичам животните, но посегнат ли на мен или мои близки, няма и аз да имам никаква милост.
Мнението беше редактирано от Закрит Акаунт на 08.08.16 12:15.
Ба’си - май ще трябва ходя на лов спешно. Тук поне има информация къде да ги търся.
http://zapernik.com/2016/07/09/7534/
Направи първата стъпка към твоята цел.
Попълни анкетата и наш консултант ще се свърже с теб, за да научиш и обсъдите как нашият метод ще е от полза за теб и целите ти.
Научи повече