09.08.16
01:39
Здравейте, нов съм във форума от всичко изчетено реших да си направя профил и да попитам защото се обърках съвсем относно добавките. Първо да ви се представя. Казвам се Георги на 26 години съм от София. Тежа 106 кг. Индекса на телесната ми маса е 33.46 което вече граничи със затлъстяване. Реших коренно да променя начина ми на живот и физиката си тъй като не се харесвам така. Искам да постигна 75-80 кг. без значение от времето което ще ми отнеме. Знам че ме чака доста труд и постоянство. Сега ще ви кажа какво съм намислил като добавки и вече тук очаквам вашата помощ.
1. Строга диета (90 дневната защото съм я опитвал преди време и за целия и период свалих около 15кг без да спортувам).
2. Добавки:
- L-карнитин + Teavigo® 60 Li-Caps
- F-Drine eXplode или Tea Rexx Extreme Bro Labs ???
- Dymatize ISO 100 протеин
- Половин шишенце Глицерин от аптеката преди всяка тренировка
- Един познат ми препоръча Animal Pak вместо f-drine и L-карнитина.
3. Програмата която съм избрал да тренирам е следната:
Всеки ден: 40-45 мин кардио на велоаргометър степен 1 интензивно въртене!
Програма за първи тренировъчен ден:
• Повдигане на щанга от лег - 4 серии по 8 повторения
• Повдигане на щанга от полулег - 4 серии по 8 повторения
• Повдигане на дъмбели от полулег - 3 серии по 8 повторения
• Флайс - 3 серии по 8 повторения
• Бицепсово сгъване с щанга от стоеж - 3 серии по 8 повторения
• Бицепсово сгъване с дъмбел от седеж - 3 серии по 8 повторения
• Концентрично сгъване - 3 серии по 12 повторения
• Кoремни преси - 3 серии по 20 повторения
• Римско столче - 3 серии по 20 повторения
Програма за втори тренировъчен ден
• Гребане с щанга - 4 серии по 8 повторения
• Хиперекстензии - 3 серии по 15 повторения
• Придърпване на хоризонтален скрипец - 3 серии по 8 повторения
• Повдигане на дъмбели за трапец - 4 серии по 10 повторения
• Изтласкване на щанга от лег тесен хват - 3 серии по 8 повторения
• Разгъване на скрипец - 2 серии по 8 повторения
• ‘Френско’ разгъване с щанга - 3 серии по 8 повторения
• Коремни преси - 3 серии по 20 повторения
• Сгъване за предмишница - 3 серии по 10-15 повторения
Програма за трети тренировъчен ден
• Раменна преса пред врат - машина - 3 серии по 10 повторения
• Раменно разтваряне встрани - 3 серии по 8 повторения
• Повдигане на щанга пред гърди(хеликоптер) - 3 серии по 8 повторения
• Клякане с щанга - 4 серии по 10 повторения
• Бедрено разгъване - 3 серии по 15 повторения
• Бедрено сгъване - 3 серии по 15 повторения
• Повдигане на пръсти на калф машина - 3 серии по 15 повторения
• Кoремни преси - 3 серии по 20 повторения
Според вас кои добавки са подходящи да започна и бихте ли ми дали съвет относно програмата?
09.08.16
08:48
Хранене, хранене, хранене, хранене, хранене......това е най-важното, не това горе, където си го написал ;)
90-дневната диета е доста алата-балата, но щом работи за теб, можеш да започнеш с нея докато се учиш кое какво е и по колко да ядеш от него (приети калории и изразходвани калории). Трябва и да помислиш какво ще правиш като минат 90-те дни. А за добрата форма, храната е най- важната.
09.08.16
12:38
Animal Pak съвсем не е аналог на карнитин и синефрин.
Отделно от това съвсем не е впечатляващ продукт.
Имам идея защо ти е глицеринът, но не виждам особен смисъл от него.
С изключение на Dymatize, останалите продукти са на производители, които не ми вдъхват особено доверие.
Програмати ти определено не е за начианаещ. По-добре започни по-леко докато влезеш поне малко в някаква форма, така само ще претренираш.
09.08.16
16:59
Добре вие какво бихте ми препоръчали за начало като марки суплементи и примерна програма за начинаещ?
Концентрирай се върху храната, човек. Другото е с несъизмеримо по- малко значение. Ако искаш да чуеш какво имам предвид, кажи, ако си си решил с тази 90- дневна диета да караш, нямам какво да добавя.
09.08.16
22:56
Слушам отворен съм към всякакви идеи и предложения.
24.08.16
13:21
казано от Георги Иванов на 09.08.16, 16:59:
Добре вие какво бихте ми препоръчали за начало като марки суплементи и примерна програма за начинаещ?
трябват ти добавки които да ти ускорят метаболизма и такива които да ти намлят естрогена, кагато си с наднормнно тегло това е знак, че естрогена ти е висок, а той е свързан с тестостерона- висок тестостерон=нисък естроген. Естроген го има при мъжете и жените, но в високи дози не полезен и за двата пола.
като постигнеш тези неща иси постоянен и отдаден, нещата ще се оправят. Що се отнася за добавките всеки ще ти препоръчва нещо, най вероятно с времто ще пробваш доста и ще си направиш сам извадка. Аз лично ще ти препоръчам да си вземеш Таурин и Глицин, няма ги в готова комбинация но по отделно се намират по 2-3 грама от двете заедно вечер, защото може да те успят. С качствена храна и намалени калории ще свалиш доста килограми Този съвет не изклччва другите добавки които вземаш и ти прпръчват