09.08.16
08:25
Здравейте, искам да попитам някой има ли опит с диетите тип пречистване на тялото? Бях чела за детоксикиращ режим със зелен чай, като сутрин на гладно пиеш 1 литър злен чай и след това до вечерта още 1, като си пиеш вода и си се храниш здравословно. И другият ми въпрос е какъв да е зеленият чай - спрях се на този https://www.supermag.bg/Cheren_chai/чай-twinings-метална-кутия-зелен.html но случайно този ми привлече вниманието - https://www.supermag.bg/Cheren_chai/б-з-yogi-tea-17-2.html (него да го пия сутрин, а след това от другия).
09.08.16
09:36
И от какво ще се пречистваш ?
09.08.16
10:27
Токсини, шлаки, тежки метали, УОЗ, паразити - избери си сам :D
Зеления чай като идея е супер, не знам от какво ще те детоксикира. Гледай да е насипен на топчета, който като се запари се разтварят в цели листа. Вече и вкуса трябва да си уцелиш - има разлика между различни марки и сортове зелен чай. И внимавай с количеството - 2 литра силна запарка могат да разтреперят и 100 килограмов мъж.
15.08.16
17:11
Не знам защо е тази негативна реакция на моя въпрос. Неща, от които да се пречиствам има много и според мен и на вас това Ви е напълно ясно. Зеленият чай е много полезен и трябва да бъде включен във всеки режим, най-вече в пречистващи и такива за отслабване.
Като отговор на всички въпроси, ето малко научни факти за това как действа приема на зелен чай:
-Има благоприятно влияние върху метаболизма. Пречиства организма и засилва перисталтиката. Стимулира произвеждането на хормона норадреналин, който помага за бързото изгаряне на калории. Зеленият чай е един от най-благоприятните видове чай за отслабване, защото не влияе значително на кръвното налягане и няма изкуствено действие. Действието му е меко и ако нямате проблеми, няма да усетите значително влияние върху метаболизма си.
-Особено добре се отразява на бъбреците и пикочния мехур.
-Съдържа голямо количество витамин С и е силен антиоксидант. Неутрализира свободните радикали, които са основните виновници за стареенето на организма. Затова много хора смятат, че зеленият чай удължава живота.
-Консумирането на разумно количество зелен чай, поддържа тонуса, поради съдържащия се кофеин в него. Помага при преумора и продължителна работа, изостря ума.
-Изследователи на свойствата на зеления чай твърдят, че той помага срещу образуване на ракови клетки в организма.
-Съдържащият се в него цинк го прави много благотворен за бременни жени.
-Поддържа нормалната дейност на сърцето и е полезен за хора с високо кръвно налягане.
-Има много добро пречистващо действие. Прочиства кръвта и кръвоносните съдове. Препоръчва се за пушачи, защото помага да се изхвърлят по-бързо вредните вещества, натрупани след продължително тютюнопушене.
15.08.16
19:18
B Trend,
реакцията на хората по-горе не е спрямо зеления чай, а спрямо идеята за детоксикация на тялото чрез различни напитки/хапчета/режими и т.н. Тази идея е обгърната от доста митове.
Зеленият чай има своите ползи и това е обсъждано, а ето и повече информация за EGCG.
Ако се грижиш за тялото си през цялото време така, че органи и системи да функционират правилно, то нямаш нужда от специална програма за детокс. Тялото ти върши тази работа непрекъснато. Именно това символизира горната картинка - ако купуваш даден продукт, защото вярваш, че само така ще се детоксикираш, то това, което правиш, е да изпразваш портмонето си.
That’s because our bodies have very robust detoxification systems. Our major organs of detoxification include the:
digestive tract,
kidneys,
skin,
lungs,
liver,
lymphatic system, and
respiratory system.
These systems break down chemicals (toxic or otherwise) into other forms we can eliminate via the toilet, sweat, or breathing.
And the body seems to do a pretty good job of this when placed in a balanced (i.e. healthy) environment.
Източник (има и много други материали, ако се поразровиш по темата)
Ако залагаш само на детоксикиращи сокове и то за дълъг период от време, това дори може да навреди.
Изключение прави формата на “детоксикация” (под “изключение” имам предвид, че ще си заслужава дадените средства за храна и усилия да свикнеш с нови навици), която съветва хората да намалят преработените храни от менюто си (захар, транс мазнини и тн) и да добавят повече пресни и сезонни плодове и зеленчуци, цели и непреработени храни, да пият повече течности и т.н. Ако решиш да предприемеш такава стъпка, то да - нормално е да се почувстваш по-добре, когато намалиш/изключиш “джънк”-а и увеличиш богатите на ценни хранителни вещества продукти.
Ако желаеш да добавиш зелен чай под някаква форма в режима си, то това ще има своите позитиви, но ако храненето ти е “зле” (преобладава преработената храна, захар, транс мазнини и много “празни” калории като цяло), то вместо да обмисляш купуване на зелен чай, за да се детоксикираш, се съсредоточи в промяна на хранителните навици.