11.08.16
17:58
Здравейте,
От скоро тренирам в къщи и то главно за бицепс, трицепс и гърди. Това са областите, които искам да подобря и да натрупам маса.
В тази връзка искам да ви попитам кой вариант е по добре като се стремя да натрупам маса; повече сери с по малко повторения или по малко сери с повече повторения ? Отделно знам, че трябва да наблягам на хапването и то да е пилешко месо, ориз, картофи това така ли е и какво друго може да ми препоръчате за хапването ? Колко често трябва да почивам в седмицата като натоварвам тези мускулни групи примерно 5 дена тренировка с 2 дена почивка или как ? За да натрупам по голяма мускулна маса ми каза, че трябва да използвам креатин и протеин това така ли е и някаква схема на вземане може ли да ми препоръчате ?
Благодаря ви много предварително и се извинявам ако допускам непрофесионализъм но от скоро се занимавам.
Бих се радвал много ако ми помогнете с отговори на тези въпроси.
Поздрави!
11.08.16
18:18
Ставаме двама :)
11.08.16
18:19
+1
11.08.16
18:27
извинявам се на всички!
просто наистина ме вълнуват отговорите на тези въпроси.
Ако някой се е почувствал обиден,засегнал или притеснен му се извинявам и целта ми е била да съм мил и любезен.
Да изпратих на няколко човека лично съобщение но това беше с цел да събера различни мнения.
Вярвам, че отговорите ги има в интернет, но в интернет има много разногласия, нетосчностни и разминавания и за това реших да публикувам тема тук, така като сметнах, че ще получа отговор.
Мнението беше редактирано от Martin Dragomirov на 11.08.16 18:29.
11.08.16
18:35
Добре де, нали затова си направил тема. Защо трябваше да разпращаш и на всеки поотделно?
11.08.16
18:37
Приятел, нищо лошо няма, просто се шегуваме :)
По принцип има едно златно правило - независимо дали искаш релеф, маса или нещо друго, то тренирай гръб и крака. При теб същото важи. Гледай да научиш движенията правилно, да няма лошо изпълнение и след това наблягай на някакъв среден брой повторения(5-6), като изпълняваш основни упражнения предимно. Също така не дели тялото, тренирай го 3-4 пъти седмично, като гледаш да натоварваш всичко. Яж много, но не боклуци, и просто чакай :)
Това така съвсем кратко, защото все пак не знаем нищо за теб.