Абсолютно начинаеща

13.08.16
11:39

Здравейте . Отскоро започнах да тренирам и има някои неща , които не са ми ясни . Допитвам се до хора , които тренират от 2-3-4 години , но отговорите , които получавам ме объркват още повече . Тежа 50кг., висока съм 1.65. Желанието ми е да се стегна и да намаля теглото си до 45-46 кг. , разбира се искам да сваля мазнините , а не мускулите . Сутрин ям овесени ядки с мляко и мед , след това(около12-12:30)  салата , към 16ч. ябълка , за вечеря салата , тренирам около 18ч . Имам няколко въпроса : как точно трябва да изглежда менюто , за да постигна желания резултат , в коя част от деня трябва да приемам мазнини , белтъци и въглехидрати и кои храни ги съдържат ? Забравих да спомена , че тренирам 5 дни в седмицата , като в някои дни съчетавам фитнес + групово занимание като аеробика , тае-бо .  Благодаря предваритвлно на хората , отзовали се на призива за помощ на едно току-що навлизащо във фитнеса момиче :)

13.08.16
11:56

За начало:
1. Режимът ти е отвратителен. Имаш едно хранене, съставено изцяло от въглехидрати, а след него салата и ябълка :( Нали искаше да сваляш мазнините, а не мускулите ? :)
2. Хубаво е да си активна, даже е много хубаво, но тренираш 5 дни в седмицата, като някога и двуразово. Не мислиш ли, че може да дойде множко първоначално ? :)
3. Менюто трябва да ти изглежда така - животински протеин, хубави мазнини и малко въглехидрати. Зависи вече от предпочитанията. Месо, яйца, млечни, масло, ориз, картофи - това е най-основно.

13.08.16
12:01

Теглото ти и сега е ниско за ръста. С 5 кг надолу нещата няма да станат по-добре. Предлагам да се насочиш към силови тренировки и да да покачиш активно тегло.

13.08.16
12:02

От тук идва един от основните ми проблеми - не знам как точно да разпределя храната си , кои тип хранителен режим ще е най- подходящ ... Не знам оризът или картофите за вечеря или обяд са по-подходящи . Разбирам , че въглехидратите са млякото , меда и овесените ядки , но не знам въглехидратите правилно ли ги приемам - сутрин или трябва да приемам като първа съставка в деня протеин - яйца и след това овесените ядки... Изпбщо ми е пълна каша и чета в интернет - този форум и още няколко сайта , но както виждате прогресът не е налице .

13.08.16
12:03

казано от Queen Cobra на 13.08.16, 12:01:

Теглото ти и сега е ниско за ръста. С 5 кг надолу нещата няма да станат по-добре. Предлагам да се насочиш към силови тренировки и да да покачиш активно тегло.

Под ” активно тегло ” мускулна маса ли трябва да разбирам ?

13.08.16
12:10

Виж, всеки ще ти говори различни неща. Някои харесват РБД, други НВД-ВМ, трети ще ти казват, че нямаш нужда да ядеш, защото било нормално, все пак преди 2093190239013901 години не сме яли с дни... Искам да ти кажа, че сама трябва да откриеш кое е най-доброто за теб, но РБД е най-достъпен режим и най-лесен за спазване.
Яж всеки ден месо, яйца, извара, пък остатъка от калориите набави от овес, ориз, картофи. Прегледай тази тема, опитай се малко сметки да направиш и пиши пак да помагаме за нещо, което не е ясно -  http://www.bb-team.org/forums/viewthread/49744

Искам да ти кажа, че мазнини можеш да свалиш по много начини, така че няма един, който да е правилен и най-верен. Друго важно е и тренировката, да научиш правилното изпълнение на упражненията, да тренираш също така умно, а не просто да ходиш да “блъскаш”.

13.08.16
12:12

Не само-активното тегло включва всички тъкани и органи без подкожните мазнини, чрез тренировките се повишава плътността на костите, здравината на сухожилията, обема и плътността на мускулите и пр.
Но основно се случва ре-композиция на тялото- намаляват се подкожните мазнини и се покачва мускулна маса.
Без особени изчисления може да се каже, че са необходими минимум средно 30 ккал на килограм тегло -така че би трябвало да се въртиш около 1500. От режима, който ти е най-лесно да спазваш. зависи как ще са разпределени като макронутриенти -мазнини, протеини и въглехидрати. Все пак не забравяй че микронутриентите са дори по-важни- минерали основно- магнезий, калции, силиций, сяра и пр. , една нормална храна осигурява почти всички нужни витамини.

Мнението беше редактирано от Queen Cobra на 13.08.16 12:13.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1