16.08.16
11:24
.виждаме, че с времето, науката и “божественото”, намират точки на пресичане...
Къде си ги виждал, защото нищо засега не доказва присъствие на божествено.
Всъщност- дефинирай БОГ :)
Това е нещото, което управлява живата и не живата материя.
16.08.16
11:35
Това, което управлява материята са физичните закони и взаимодействия- квантовата и класическата механика.
Живата материя е просто организирана сиситема от нежива материя, която има определени свойства орагнизация, рстеж, размножаване и мн,. други.
Не е необходим бог, за да съществува.
Двама си говорят за астрология. Единият казва:
- На мен ми влияят Марс и Нептун. А на теб?
- На мен - Уран.
- Защо, каква зодия си?
- Не е от зодията. Работя в “Козлодуй”.
16.08.16
13:51
Това, което управлява материята са физичните закони и взаимодействия- квантовата и класическата механика.
Живата материя е просто организирана сиситема от нежива материя, която има определени свойства орагнизация, рстеж, размножаване и мн,. други.
брей,....и въпреки това, съществуват толкова много явления, които сегашната наука не може да обясни, камо ли да направи нещо подобно ;)
1. Частица без маса и без енергия се движи със скороста на светлината, минава през всичко и носи информация ;) -))))
2. вземи всичките материални и не материални неща, обедени ги, ...))) и въпреки това няма да създадеш живот))...дори и в най-малката му форма)
3….т.н.
Мнението беше редактирано от Carbohydrate на 16.08.16 13:53.
вземи всичките материални и не материални неща, обедени ги, ...))) и въпреки това няма да създадеш живот))...дори и в най-малката му форма)
Добре де, ами ако накратко обобщим че самопроизволното самозараждане, т.е. зараждането на живота от нежива материя е невъзможно и за възникване на жив организъм е необходим друг жив организъм, как се е появил първият :)
16.08.16
14:23
вземи всичките материални и не материални неща, обедени ги, ...))) и въпреки това няма да създадеш живот))...дори и в най-малката му форма)
Добре де, ами ако накратко обобщим че самопроизволното самозараждане, т.е. зараждането на живота от нежива материя е невъзможно и за възникване на жив организъм е необходим друг жив организъм, как се е появил първият :)
чрез квантовите закони на физиката ))
16.08.16
14:24
В по-предни мнения посочих една от теориите -създаване!
Не казвам, така ли е не е ли, да не ме емнат отново и да ми забият два отровни змийски зъба във врата ;)
....и въпреки това, съществуват толкова много явления, които сегашната наука не може да обясни, камо ли да направи нещо подобно ;)
Да, не може да обясни всичко. Все още. А някои неща никога няма да може. И какво от това?
1. Частица без маса и без енергия се движи със скороста на светлината, минава през всичко и носи информация ;) -))))
Не съществуват частици без маса и енергия.
2. вземи всичките материални и не материални неща, обедени ги, ...))) и въпреки това няма да създадеш живот))...дори и в най-малката му форма)
Кои са тия неща? И по-конкретно, кои са нематериалните неща? Такова нещо няма. И да, ако просто вземеш и обединиш произволно неща, няма да получиш живот. Трябват ти определени неща, при определени условия.
От кого и как? Кой е създателя и как се е появил той?
Не осъзнавате ли, че така не давате отговор на въпросите, а само създавате нови въпроси, на които трябва да се търси отговор.
16.08.16
14:43
Объркал съм темата, за която казвам, че съм дал “по-горе” мнения /в Лаф моабета/, тъй като и тук в тази стана въпрос за сходни неща. Но както и да е, мнението си е на място, по повод повдигнатия въпрос.
Пак ли да повторя :) ИЗРИЧНО подчертах, че не твърдя нищо и не застъпвам теза, а казвам за налична теория. Поради това няма и какво да се аргументирам, че има Създател. Който го твърди, той да се аргументира.
Мнението беше редактирано от Закрит Акаунт на 16.08.16 14:43.
16.08.16
15:14
От един друг изтрещял дядка :Д
16.08.16
15:28
Дирак обратно на Хайзенберг е бил върл атеист. В един от техните спорове се намесва Паули, който казва: Няма Бог и Дирак е неговият пророк.
Дирак по - късно дава пробабилистични условия кога може да се очаква да има Бог и кога не - ако се окаже, че вероятността да се зароди живот е много малка, под някакъв праг, то тогава Бог е нужен /елиминирането на много малките вероятности при еднократно събитие е в съгласие със закона на големите числа и е първо предложено от Бюфон през 18-ти век /
Мнението беше редактирано от Lachezar Tomov на 16.08.16 15:28.
16.08.16
15:32
....и въпреки това, съществуват толкова много явления, които сегашната наука не може да обясни, камо ли да направи нещо подобно ;)
Да, не може да обясни всичко. Все още. А някои неща никога няма да може. И какво от това?
Не съществуват частици без маса и енергия.
Кои са тия неща? И по-конкретно, кои са нематериалните неща? Такова нещо няма. И да, ако просто вземеш и обединиш произволно неща, няма да получиш живот. Трябват ти определени неща, при определени условия.
От кого и как? Кой е създателя и как се е появил той?
Не осъзнавате ли, че така не давате отговор на въпросите, а само създавате нови въпроси, на които трябва да се търси отговор.
глюкони, гравитони, фотони
16.08.16
15:39
Само дето самоорганизацията на живата природа не следва директно от физичните закони и никой си няма на идея от какво следва всъщност, как и защо, живот не може да се създаде дори в лаборатория от нищото досега, без значение, че ги имат всички тухлички готови. Говори се за emergent laws, но никой не знае как се появяват, т.е. тъмна материя е . Ако направи някой такъв пробив в анализа на сложни системи, ще обере де що Нобели има, защото е приложимо в много области - физика, икономика, биология
Мнението беше редактирано от Lachezar Tomov на 16.08.16 15:42.
16.08.16
15:45
Така като гледам повечето сте чели Юнг (може би кратичките книжки с подбрани фрагменти евентуално - примерно “100 подбрани писма”). Освен по астрологията, той залита и по алхимия, но разглежда астрологията и алхимията под съвсем друг ъгъл, който се разбира само, ако и Юнг е разбран в цялост.
Проблемът на съвременната наука за психиката е, че той е ум от порядък, при който могат само да стоят в сянката му, в мъката си да го разберат. Не са в състояние да се покачат на раменете му (поне тези, до чиито трудове имам достъп).
Архетиповете са отречени, толкова, колкото е отречен и Вагнер, който на практика е изобразил същото под формата на музикалната драма. Но метъл музиката го е доразвила и отрекла. Колкото българската етнография е заобиколила Фрейзър.
Мнението беше редактирано от Von Suthaus на 16.08.16 15:49.
От един друг изтрещял дядка :Д
И още няколко:
http://www.azquotes.com/picture-quotes/quote-no-one-will-need-more-than-637kb-of-memory-for-a-personal-computer-bill-gates-55-85-83.jpg
http://www.azquotes.com/picture-quotes/quote-heavier-than-air-flying-machines-are-impossible-lord-kelvin-53-3-0372.jpg
http://www.azquotes.com/picture-quotes/quote-we-will-never-make-a-32-bit-operating-system-bill-gates-67-99-06.jpg
http://www.azquotes.com/picture-quotes/quote-the-energy-produced-by-the-breaking-down-of-the-atom-is-a-very-poor-kind-of-thing-anyone-ernest-rutherford-71-21-87.jpg
http://www.azquotes.com/picture-quotes/quote-there-is-not-the-slightest-indication-that-nuclear-energy-will-ever-be-obtainable-it-albert-einstein-61-70-09.jpg
Явно всички грешим ;)
И има частици без маса, има такива и без заряд, има и без маса и без заряд, но без маса, заряд и спин няма. Но говорим за фундаментални чстици, което е малко по-различно от елементарни частици.
Само дето самоорганизацията на живата природа не следва директно от физичните закони и никой си няма на идея от какво следва всъщност, как и защо, живот не може да се създаде дори в лаборатория от нищото досега, без значение, че ги имат всички тухлички готови. Говори се за emergent laws, но никой не знае как се появяват, т.е. тъмна материя е . Ако направи някой такъв пробив в анализа на сложни системи, ще обере де що Нобели има, защото е приложимо в много области - физика, икономика, биология
И затова ни трябва по-добра наука, а не мистика и празни твърдения, които са както недоказуеми, така и нефалсифицируеми.
Мнението беше редактирано от CarnalK на 16.08.16 15:53.
https://www.actualno.com/cosmos/ucheni-vyzproizvedoha-zarajdaneto-na-jivota-news_16960.html
Мнението беше редактирано от Dymag на 16.08.16 16:10.
Горкия манифестор, след две страници бла-бла-бла, така и не успя да открие сродна душа. :D :D :D
16.08.16
16:51
Горкия манифестор, след две страници бла-бла-бла, така и не успя да открие сродна душа. :D :D :D
Аз се чудя-човекът е регистриран от януари тук, а първото му мнение и ЕДИНСТВЕНОТО е по тази отворена от него тема. Та отвори някой някакъв лаф и после дим да го няма.
16.08.16
19:49
Аз се чудя-човекът е регистриран от януари тук, а първото му мнение и ЕДИНСТВЕНОТО е по тази отворена от него тема. Та отвори някой някакъв лаф и после дим да го няма.
Някакво проучване прави, сигурно.
16.08.16
20:16
Някакво проучване прави, сигурно.
Може би прави преброяване на наивници :D
16.08.16
22:03
https://www.actualno.com/cosmos/ucheni-vyzproizvedoha-zarajdaneto-na-jivota-news_16960.html
Поредното медийно “заглавие”. Не са вдъхнали живот на едноклетъчен Франкенщайн.
16.08.16
22:05
До Карнал: По - добра наука ни трябва, но кой е казал, че всичко ще бъде обяснено чрез нея и, че тя си няма граници? / нямам предвид астрологията с този въпрос, да се уточня /
П.С. Между другото какво е “манифестор”? Звучи като infestation.
Дейвид Дойч (бащата на квантовите изчисления) за границите на науката:
Мнението беше редактирано от Lachezar Tomov на 16.08.16 22:22.
Понеже чат-пат понаписвам по нещо, ми хрумна страхотна идея за научно фантастичен сюжет - в самия си край, човечеството, използва загиващото си слънце, за да осъществи времево прехвърляне в миналото си и да “посади” живота от който ще възникне на собствената си планета. Яко :) И изчерпва въпроса кой е създал създателя
http://www.jovianarchive.com/get_your_chart - тук да видиш какъв си, ако не знаеш :D
https://sites.google.com/site/bgsingularity/narcnik-na-galakticeskia-stopadzia/trenazor-na-samopoznanieto/human-dizajn/tipove/manifestor
Мнението беше редактирано от Dymag на 16.08.16 22:18.
16.08.16
22:16
До Карнал: По - добра наука ни трябва, но кой е казал, че всичко ще бъде обяснено чрез нея и, че тя си няма граници? / нямам предвид астрологията с този въпрос, да се уточня /
По-добре не чети или питай, какво е :D
Нещо от сорта, да пусна тема и да кажа: “Абе аз се определям като лидер, тартор, водач, върховен палЪр. Ако има някой със същите качества като мен, ще ми е приятно да се запознаем”.
Мнението беше редактирано от Закрит Акаунт на 16.08.16 22:18.
Понеже чат-пат понаписвам по нещо, ми хрумна страхотна идея за научно фантастичен сюжет - в самия си край, човечеството, използва загиващото си слънце, за да осъществи времево прехвърляне в миналото си и да “посади” живота от който ще възникне на собствената си планета. Яко :) И изчерпва въпроса кой е създал създателя
Само дето е доста изтъркана идея, доста често използвана в научната фантастика под една или другга форма. Това се нарича затворена времева линия (Close Time Loop). Последно се сещам, че я ползваха в Интерстелар (филма).
Не беше точно същото. Аз ще акцентирам на “създателя се е създал сам” - мисля че не правено. Даже може да го “извъртя” през религията.
Мнението беше редактирано от Dymag на 16.08.16 22:29.
16.08.16
22:34
Само дето е доста изтъркана идея, доста често използвана в научната фантастика под една или другга форма. Това се нарича затворена времева линия (Close Time Loop). Последно се сещам, че я ползваха в Интерстелар (филма).
Лем има разкази, в които описва как с програмиран тахион учени създават света, доста са забавни, всичко грешно в нашата Вселена се обяснява с техните грешки, че и ги заточват в Древността като наказание / Хари С. Тотел например /
Не беше точно същото. Аз ще акцентирам на “създателя се е създал сам” - мисля че не правено. Даже може да го “извъртя” през религията.
А не бе, хич не е същото и изобщо не е правено ;)
Потомците ни от далечното бъдеще, живеещи в друга звезда система, пращат червеева дупка назад в миналото, през която умиращите ни съвременници се преселват в друга система. Така потомците ни спасяват човечеството и на практика създават сами себе си. Ако не бяха пратили червеевата дупка в миналото, нямаше да има оцелели, които да могат да създадат машина на времето.
Терминатор (всичките): Скайнет праща робот в миналото, за да убие Джон Конър, а съпротивата праща войник да го спре. В следствие на това не само че пратения назад във времето войник става баща на Джон Конър, но частите от терминатора се използват за създаването на самия Скайнет. Т.е., без това пътуване в миналото, нямаше да има нито Скайнет, нито Джон Конър. В Терминатор Генезиз Скайнет вече умишлено праща назад в миналото (модифицирания) Джон Конър, който да помогне за създаването му. Във всеки фантастичен сериал (Стар Трек, Андромеда и т.н.) има минимум по един епизод, развиващ същата идея. В Доктор Кой подобни ситуации са през епизод.
За книгите да не отварям дума ;)
16.08.16
22:38
Не съм запознат по тази тема (само ми направи впечатление, че се базира на кабала, с която също не съм запознат)
Но отностно дискусията - по същество научната дейност се базира на алхимични алгоритми. Айнщайн, например както го споменахте, също се е занимавал и с алхимия.
Не съм запознат по тази тема....
по същество научната дейност се базира на алхимични алгоритми.
Явно и с научната дейност (каквото и да разбираш под това) не си запознат.
16.08.16
22:43
Момчета, нали знаете разликата между сюжет и фабула. За един преател питам. ;)
16.08.16
22:47
Не съм запознат по тази тема....
по същество научната дейност се базира на алхимични алгоритми.Явно и с научната дейност (каквото и да разбираш под това) не си запознат.
Може, да съм казвал друго;)
16.08.16
22:48
Преателя ти знае ли че питаш ?
Стига де - ти за 1-2 см. ли си ;)
Между другото, Lachezar Tomov, извинявам се ако съм нетактичен, питам най-добронамерено, ти тренираш ли нещо?
16.08.16
23:03
http://www.jovianarchive.com/get_your_chart - тук да видиш какъв си, ако не знаеш :D
https://sites.google.com/site/bgsingularity/narcnik-na-galakticeskia-stopadzia/trenazor-na-samopoznanieto/human-dizajn/tipove/manifestor
Dymag имам питанка относно таблицата,която си поместил.Къде трябва да си впиша последните 4 цифри от ЕГН-то :D
Dymag имам питанка относно таблицата,която си поместил.Къде трябва да си впиша последните 4 цифри от ЕГН-то :D
На банкомата, като ти поиска ПИН :D Трябва ти обаче и часът на раждане. Освен това не е препоръчително, ако не ти е забавно
16.08.16
23:10
Между другото, Lachezar Tomov, извинявам се ако съм нетактичен, питам най-добронамерено, ти тренираш ли нещо?
Да, клек, лек, тяга, такива работи, ускорявам кола до спринт при бутане. От 135кг на 70кг чиста маса сега съм 107кг с 86-89кг чиста маса благодарение на щангите. Снимката е от 2008-а, отпреди да щангирам.
Мнението беше редактирано от Lachezar Tomov на 16.08.16 23:14.
16.08.16
23:15
Между другото ,без да се заяждам с никого , ама пак в тоя контекст - като разместиш буквите на думата “спорт” се получава “прост”.
Also known as “Да превърнем всяка мозъчна клетка в мускулна”
Въпрос на приоритети май
:Д
Мнението беше редактирано от Joe Musashi на 16.08.16 23:19.
На банкомата, като ти поиска ПИН :D Трябва ти обаче и часът на раждане. Освен това не е препоръчително, ако не ти е забавно
http://www.jovianarchive.com/get_your_chart
Общо взето като си попълниш данните които иска, ти казва какъв от 5-те типа си, кой от 6-те авторитета си, кой от 12-те профила и ти дава карта.
В картата има 9 центъра, под формата на квадратчета и триъгълници, които се тълкуват според това дали са оцветени или не.
Между центровете минават 36 канала, които се тълкуват съобразно това, дали са засегнати, осъзнати или неосъзнати - в картата са оцветени в червено, черно, частично или неоцветени.
Отново в 9-те центъра има цифри - 64-те портала, които отново се тълкуват ако са заградени, т.е. засегнати. В инфото, което намерих липсва информация за порталите в центъра на слънчевия сплит и корена.
https://sites.google.com/site/bgsingularity/narcnik-na-galakticeskia-stopadzia/trenazor-na-samopoznanieto/human-dizajn
Двете най—странични колонки с цифри и рисунки нямам никаква идея какво са ::)
Тук можем да се запознаем най-общо с нещо, за обща култура и за забавление.
Благодаря ти Lachezar Tomov и отново се извинявам. Спорта е движение, а движението е живот
Мнението беше редактирано от Dymag на 16.08.16 23:39.
16.08.16
23:35
Общо взето като си попълниш данните които иска, ти казва какъв от 5-те типа си, кой от 6-те авторитета си, кой от 12-те профила и ти дава карта.
В картата има 9 центъра, под формата на квадратчета и триъгълници, които се тълкуват според това дали са оцветени или не.
Между центровете минават 36 канала, които се тълкуват съобразно това, дали са засегнати, осъзнати или неосъзнати - в картата са оцветени в червено, черно, частично или неоцветени.
Отново в 9-те центъра има цифри - 64-те портала, които отново се тълкуват ако са заградени. В инфото, което намерих липсва информация за порталите в центъра на слънчевия сплит и корена.
Двете най—странични колонки с цифри и рисунки нямам никаква идея какво са :)Благодаря ти Lachezar Tomov и отново се извинявам. Спорта е движение, а движението е живот
Да бре човек.Пошегувах се просто.Като видях формата за попълване,много ми заприлича на паспортна част на документ.Относно Хюмън дизайн,за който иде реч в темата-какво да кажа.Резултати от една таблица няма как да дадат обективна оценка за личността.Докато писах това се сетих за една книга на Робин Шарма ‘Лидер без титла’ :)
Мнението беше редактирано от Марин Димитров на 16.08.16 23:36.