14.08.16
23:20
Здравейте! Нуждая се от помощ. Ще започна с това, че съм висока около 165см и тежа 48 кг. Смятам, че тези килограми да малко за моята височина. Искам да кача килограми и в същото време да стягам тялото си. Смятам да започна да бягам,да ходя на фитнес и т.н. Много ще се радвам, ако някой ме насочи към хранителен режим, някакви упражнения, всичко, което е нужно, за да постигна целта си-стегнато тяло!
Темата беше редактирана от kehaiovaa на 14.08.16 23:27.
15.08.16
07:48
тогава напиши подробно с какво и по колко се храниш всеки ден, каква е активноста ти, на колко си години, можеш ли да ходиш във фитнес зала, тренирала ли си преди.....
Мнението беше редактирано от Carbohydrate на 15.08.16 08:45.
15.08.16
09:02
На 17 години съм. Преди 3 години тренирах около 7/8 месеца карате. От тогава на няколко пъти съм мислела да започна тренировки за седалище, клякала съм и общо взето каквото намеря в нета, но на няколко дни и спирах, ходила съм бързо нагорнище, отново за стягане на бедра и седалище, но съм прекъсвала.Имам възможност да ходя във фитнес зала всеки ден, имам много свободно време и това за мен не е проблем. Никога не съм се ограничавала с храната, каквото ми се яде това хапвам, по простата причина, че метаболизма ми е бърз и не ми се лепи. Храня се по 4/5 пъти, понякога по 3 пъти се храня. Не мога да приемам огромно количество храна на веднъж, гади ми се и повръща. Активността-Разходки, умерено ходене, не съм се задълбочавала толкова в нещата, докато не реших вчера да започна да го правя, понеже да видиш момиче, което е плоско като дъска е супер грозно! Накратко в началото съм на нещо ново и този път да се надяваме, че мотивацията ми няма да е за кратко. Стъпка по стъпка нагоре към мечтаната визия!
Мнението беше редактирано от kehaiovaa на 15.08.16 10:52.
15.08.16
09:46
А сега напиши подробно как и с какво се храниш, това е първият ми въпрос, на който не си отговорила
15.08.16
11:52
Сутрин хапвам тестено изделие или макарони, последните дни или не ям или хапвам плодове с фрапе. На обяд хапвам различни ястия-пържени картофи, спагети, супи, зеленчукова салата. Следва следобедна закуска. Обичам да хапвам сладко. Вафла, кроасан, енергийна напитка понякога, шоколад. Понякога се случва да не ям сладко, а след това да хапна нещо към 17ч.-домати, зеленчукова салата, супа, плодове, зеленчуци. За вечеря обикновенно супа, салата, картофи (пържени/варени/картофена салата/пюре), традиционни родопски ястия, плодове, мусака, все готвено. По-късно около полунощ отново ям, но тук ям неща, които съм яла за вечеря, може и някое шоколадче. Дюнери, тостери, чипсове ям, когато ми се отдава възможност. Въобще както казах не се ограничавам в яденето, понеже не ми се лепи и така и не мога да кача желаните килограми и да оформя тяло.
15.08.16
13:23
Твоя вариант е сложен за манипулиране.....това може да е на хормонално ниво, гени, здравословен проблем някакъв, или стомашно-чревен.....Трудно ще качиш и задържиш килограми ( звуча, като някоя врачка)))))
За какво те питах, как се храниш)....трябва да си направиш хранителен режим, където ще си записваш калориите и макронутриентите ( белтъчини, мазнини и въглехидрати), за да можеш да: се храниш здравословно и да манипулираш с храната, когато си поискаш! Най- добре ще е за теб, тренировките да са силови или високо интензивни (кросфит, например). Храненето да е 6 пъти на ден, както и правиш, но не с боклуци, а с пълноценна храна! Така ще си нармализираш обмяната на веществата и бактериите в стомаха, ще си здрава))))....дали ще качиш някой друг килограм - може би...хората са различни и твоя случай не е от най-тежките)))
15.08.16
19:35
Като за начало драстично намали всички тези въглехидрати и си създай балансирано меню с повече белтъчини и полезни мазнини. За крехките ти 50 кг имаш нужда поне от 70-80 гр. белтъчини (ако не тренираш) и поне 50 гр. мазнини , правилно балансирани с превес на наситените пред наситените
В момента храненето ти е само с бързи въглехидрати, джънк фууд с празни калории от глюкоза и трансмазнини. От тях ще си докараш много сериозни здравословни проблеми в бъдеще, които не се изразяват само в промяна на теглото. Липсват източници на полезни витамини (мастноразтворими), почти никакви минерали.
Ако продължиш да се храниш по този начин още няколко години, с времето организмът ти ще започне да губи борбата с килограмите, но освен с мазнини, ще се сдобиеш с стомашни проблеми, инсулинова резистентност и всякакви метаболитни нарушения.
Промени състава на храната си и с това ще промениш и телесната си композиция.
Това на практика означава на първо време да премахнеш излишната захар и хидрогенирените мазнини от менюто си- това фрапе, вафли, шоколад, кроасани, енергийни напитки.
Ако може дама да си приготвяш храна, замени всичките тези картофи и нишесте с качествен ориз- кафяв/черен, бобови и зърнени храни - леща, грах, елда, овес и пр.
Към общата храна за деня прибави поне 200 гр. сготвено месо или риба на ден, 2-3 яйца, парче сирене/кашкавал и шепа ядки- бадеми, орехи и пр. Тези трите ще ти дадат една добра основа на храненето, а ако след това си гладна, добави описаните плодове, или ядки, семки и пр. или кисело мляко
15.08.16
19:48
Ще създам хранителен режим, който да съчетая с тренировки. Днес прегледах хранителните режими в форума. Ще се опитам да съставя хранителен режим, койти да спазвам. Като за начало сутринта бягах около 1 км не знам дали повече и по-малко понеже тракера за бягане не отчете тичането в обратна посока. Клекове с тежест общо 5 кг, 3 серии по 10 клека. За начало добре ли е? Повече серии, повече бягане? Изцяли нова съм в това, затова приемам всякакви съвети.