Do no harm/take no shit

Темата е заключена.
Прескочи до:

18.08.16
00:59

Без много подробности просто ще кажа, че се завръщам. :D Започнах предишния си дневник тук някъде 8 февруари и писах там до към средата на април. Не се връщам там по простата причина, че много неща се промениха, смених изцяло хранителния си режим с цел да експериментирам и пробвам нещо ново. Излезе така, че бях доволна и така го карам вече втори месец. Сега ще поговоря малко в цифри :D Започнах 67кг през февруари и през времето до април смъкнах до 63, имах доста проблеми с кръвното и едвам се държах далеч от ‘’забранените’’ храни. Постоянно изпитвах глад за плодове, но нямах достатъчно  ясна представа за режима си. Втълпих си, че плодове, картофи, ориз са забранени неща и не бива да ги опитвам дори. Превърнах се в обсесивно момиче, качах се на кантара поне 3 пъти на ден и позволях на цифрата да определи настроението ми за деня. Всичко това ми звучи толкова абсурдно сега, но вярвам, че в тази възраст всеки преминава през един абсолютно нелогичен период. Реших, че не мога повече и си дадох почивка. Промених храната драстично. Сега съм 59 кг като отивам към 60, зависи.. Доволна съм, карам го бавно и не се натоварвам излишно. Започвам дневника, защото ми хареса идеята да логвам всичко и просто да седна на края на деня и да драсна една две думи тук. Не броя калории вече, но понякога логвам в cronometer, когато се сетя. Сега за промените в диетата. Не консумирам животински продукти. Сега разбира се очаквам коментари, нападки и съвети, но ми действа страхотно, чувствам се страхотно и всичко просто е ‘’ток и жица’’ :D Не гоня някаква стойност на калории, просто си хапвам докато се заситя. Изчистих си лицето от пъпки, астмата ми се подобрява, както и алергиите. Спря да ми се подува корема и ходя до 00 редовно. Едно примерно меню от днес;
Късно ставане към обяд (wasntme)
обяд/закуска
смути (2 чаши излезе)
1 среден банан
1 средна ябълка
1 шепа спанак
1/4 ч.л. джинджифил (настърган)
изпих всичкото с удоволствие
към 2 часа по-късно ми се хапваше нещо леко и намазах
1/2 пълнозърнесто хлебче тип ‘‘bagel’‘
1/4 авокадо
и малко чили сос, сол и пипер
само ще кажа : божествено
вечерях към 8
300 гр ориз
1 от хлебчетата с един вегетариански пастет от чушки и пипер
с малко спанак отгоре
Както казах калории не следя, но определено не бях гладна през деня.. Сега лятото имаме почивен сезон от волейбола затова движението е от никакво към 0. Ставам да бягам сутрин, но не всеки ден се получава. Имам желанието и енергията обаче, затова ще настъпят промени. Пожелавам си успех... (sun)

Vanilla

18.08.16
01:18

Добре дошла отново! Ще си те следя. :) Успех!

18.08.16
23:37

Благодаря! :)
Днес станах малко по-рано
10:30 ‘зелена закуска’ му викам :D
смути : 1 ябълка, 1 банан, 1 праскова, 30гр спанак, 1/2ч.л. джинджифил настъгран и сок от портокал докъм средата, за да е по-лесен процеса. + една малка купичка грозде
към 14:30 едни прелестни ‘‘wraps’‘, които измайсторих с каквото имаше в хладилника
бяла тортиля, вегетариански пастет от чушки и домати, краставица, домат, бял ориз, червен боб, спанак и малко авокадо.
18:00 една приятелка имаше рожден ден и реши да ме изведе на ресторант
поръчах пица с всички възможни зеленчуци и без кашкавал , снимка ще има долу.
Беше вкусно, но беше толкова оскъдна откъм зеленчуците, че на места беше само хляб :D но поне ме разбраха какво искам и следващия път ще съм по-настоятелна. На места като ресторанти освен да си онзи досадния клиент с много изисквания няма как.. Салатите им са с кой знае какъв дресинг, няма ястие без нещо млечно поне. Чувала съм съвети от сорта : Кажи, че имаш непоносимост към лактоза и ще те послушат. :D
Прибрах се и кусах две бисквити. Състава им е интересен, доста различен от останалите бисквити на пазара. Вкусни са.
След това бях на разходка отново където ‘’люпихме’’ семки. Всички знаем какъв наркотик са, но и пълни с мазнини и калории. Да кажем шепа-две съм излюпила :D
След това не ми се ядеше нищо.. По принцип стремя към ниско мазнинна диета, днес не съм обръщала внимание. Но какво ми се отразява най-добре със сигурност е диета основана на плодове и зеленчуци през деня като за вечеря нещо сготвено. Разбира се ако ми се яде овесена каша за закуска , ще си направя, но плодовете ми дават страхотен старт на деня.
Поздрави на всички (sun)

Мнението беше редактирано от Simona. на 18.08.16 23:38.

19.08.16
19:02

Здравейте! Днес деня ми започна в 9.
Закуска 10:00
Смути
1 банан
1 ябълка
40 гр спанак

Стана доста блудкаво , защото прекалих с водата. В опит да го сгъстя добавих 1 банан, 1 праскова. Дори не знам защо реших, че ще помогне. :D Станаха две големи чаши. Изпих първата както си беше, а на втората добавих ‘’шоколадов’’ вкус. 1 с.л. сурово нискомалено какао и 1 ч.л. сироп от агаве за сладост.
Доста голяма закуска, държа ме 4+ часа
Обяд към 14:00
Чиа пудинг
за първи път правя такова нещо. Рецептата беше 1/4 чаша чиа и 1 чаша мляко, но имах само 1/8 чаша от семената затова един вид преполових пропорциите. Сложих в чаша и в хладилника, но може би не разбърках добре,защото на места се беше събрало, особено на дъното и оформило буца... Добавях още мляко уж да се отдели, но то си го пое... Следващия път ще го разбъркам.
Върху пудинга сложих 1 банан и 1 малка прасковка. Като за първи път беше доста хубаво.
Също така имах останало авокадо от вчера и щеше да се развали, затова сбърках нещо като салатка. Подобно на гуакамоле, но с каквото имах под ръка.
1/4 авокадо
1 малък домат от градината
малко лук

Всичко това намачках с вилица. Не го изядох всичкото, но поне супена лъжица отиде на пълнозърнест крекер.. :)
около 2 часа по-късно намазах още един крекер с лютеница този път.
Вечеря 18:00
100-150 гр ориз
120 гр микс задушени зеленчуци
60 гр тофу

Тофуто стана страхотно. Опаковката беше с кимион. Нарязах на тънки квадратни парченца и в тиган с маааалко олио и сол запекох докато се образува коричка. Подправките бяха сол, черен пипер, червен пипер и маалко пикантина. Залепнаха леко, но като цяло стана добре.
Отстрани сложих 2 лъжици от на мама манджата с пипер и домати.
Засега ще е това, но обикновено ми се хапва нещо по-късно вечерта. Ще видим.

20:30
+1 припечена филийка Вита с шипков мармалад
Намерих из шкафа и веднага ме върна назад, нямаше как да устоя :D
22:00
Калориите ми се сториха малко, под 1000 излязаха. Затова сгънах един wrap като от вчера
1 тортиля
3 с.л. ориз със зеленчуци от вечеря
Краставички
Лютеница
Това ще е..
Заминавам за морето, ще има снимки и още вкуусна храна. Хубав уикенд на всички (sun)

Мнението беше редактирано от Simona. на 19.08.16 23:50.

20.08.16
23:54

Здравейте! Днес малко на плаж , на спокойствие.. :))
Закуска / обяд
11:00
Смути
1 банан
1 ябълка
2 малки праскови
Сок от портокал
Ползвах пасатор, защото в къщата нямаме блендер и стана като пюре..
После бучнах малко пъпеш и мноооого диня
На плажа открих, че новите орео cheescake flavour са веган :D изненада
+3 от тях
След това помагах за вечерята
Вечеря 20:00
Останалия ориз от вчера + каквото остана в консервата с червения кидни боб (1/3)
Пържени картофи+ отчупен домашен селски хляб с лютеница (доста)
Мисля да резна тестяно или поне хляба, да видим какво ще стане.

21.08.16
22:59

Здравейте! Днес е спокоен, леко мъглив и мноого мързелив ден.
Закуска около 11
2 банана
1 ябълка
1 праскова
След това на плаж ходихме
Обяд 13:00
1/2 пъпеш, направо дълбах с лъжицата
И малко диня
Имахме гости на обяд и помагах в кухнята
Като свърши работата седнах с книгата и малко somersby
Беше ми мноого горещо, главно за това го отворих, но беше прекалено сладко, прекалено газирано и беше изоставено на масата
Майка ми донесе семки. Голяма грешка. Към 60-70 гр от тях. Направо ужас
Измежду хапнах и банан , шоколад
Въобще днес доста мазнинки. Тука като цяло е така. Масата винаги е сложена, винаги има нещо. Само аз ли съм тая дето не спира да яде като сме на маса :D говоря за големи събирания с много хора
Но както и да е да се върна немога, каквото мога е да мисля за утре..
Вечеря доста късно
2-3 малки краставици само с оцет
Пържени картофи (колкото ми се ядяха незнам грамаж)
Пържено не ям вкъщи, тук е по-лесно, бързо. Малко сме на селски условия, с газовите котлони и тн . Не че ми пречи, но заради това най-лесния вариант е олиото в тигана и всичко вътре :D
Утре се прибирам, спокойна съм . Иначе е голям релакс тука, не че се изморявам много. Лятото за мен е единственото време да почина. Някой хора и това нямат, не се оплаквам.
Сега въпроси, сестра ми се жени на 25 другия месец. Ще си поставя като “цел” пък да видим какво ще стане. Въпроса ми е за фитнес програма. И без друго седя вкъщи... Имам “опит” колкото от тренировките по волейбол, които съчетаваме с фитнес. Правим кръгови тренировки най-често. Скачане на препядствия, гръб, ръце, клекове с лост... Имам някаква представа, ще потърся и аз, но не съм на “ти” с наименованията на упражненията. Ще трябва да прегледам повечко.

22.08.16
22:53

Здравейте! Днес се прибрах вкъщи най-сетне. Беше към 12 като тръгвахме и реших да запазя яденето за вкъщи
храна
200 гр овесени ядки
200 гр соево мляко (неподсладено)
1 с.л. сироп от агаве
2 банана
170 гр краставица с копър
1 ф. Вита с лютеница (30-40 гр)
Овесени ядки ми се хапват от векове, първо направих една порция като се върнах. Гледах доктор Хаус и огладнях отново след 3-4 серии :D + другата порция , общо излизат към 200 гр
Днес изключително малко калории по мои сметки. Направо ужас. Дано не тръгна по същия път като миналия..... Просто започнах деня си късно и нямах апетит. Определено очакваме МЦ скоро.

24.08.16
21:44

23.08.
8:00 смути: 1 ябълка, 100гр замразен банан, 1/2 банан, 1 с.л. грахов протеин, агаве сироп, канела
09:00
HIIT
20 сек серия, 10 почивка (3х серии)
X Burpees
2 Jack Jumps + 4 High Knees
Flutterkick Squats
Evan Burpees
Split Jumps
Butt Kickers
Curtsy Jump Lunges
Up and Out Jacks
Static Squat
3,2,1 Lunges
13:00
1 банан, 1 ябълка, 140гр малини, канела
16:00
салата “азия” краставици, моркови, зеле, оризови спагети, водорасло, черни гъби - 200гр
18:00
40гр овесени ядки, 40мл соево мляко, 40гр малини, 1/2 банан
това ми ядене беше преди да замина на рожден ден, исках да не съм зверски гладна, защото беше на плажа (бар) и най-вероятно нямаше да има много избор.
на рождения ден ядох диня, пих мъничко + едно парче пица, което очоплих :D за да махна месото и остана главно тесто с доматен сос и тук таме някой зеленчук. Не го изядох цялото.
към 3-4 изядох един mars и малко ядки.

24.08.16
21:51

24.08.
10:00 ставане
доста движение , днес 10 км вървене от Кранево до Албена по плажната ивица и после от единия край на Албена до автогарата.
Зверска мускулна треска, вчера освен тренировката, танци манци ... На морето  нямаше никаккква храна. Малко шоколад.
Хапка Корни. Просто всеки каквото имаше останало по раниците се изяде.
Към 15:00 катма с шоколад и банан. Тука на катма викаме гоооляма палачинка вътре с нещо сладко или солено.
Прибрах се вкъщи към 19:00 , уморена и гладнаа.
Чак преди малко вечерях, 2 пиперки с ориз и зеленчуци (зелен боб, черен боб, царевица,грах) , салата краставица с копър, хляб
Сега ще гледам сериалче и чопля семки, за да не ме измори глада утре. Доста малко и лоша храна, но наистина нямах избор. Нямах пари в себе си освен за билет, а по морето е доста скъпо... Но това на страна, изключителни емоции и моменти с приятни хора и музика. (sun)

24.08.16
22:40

След като не консумираш животински продукти от какво е направена катмата? Не е ли като палачинка?

24.08.16
22:48

Споменах, че нямах друг избор.. Също така стремя към по-растителна диета, което аналогично изключва животински продукти. Но ако ми се хапва нещо (рядко се случва) или просто искам да опитам го правя... Била съм на ограничителен режим и просто не издържам.

24.08.16
23:04

казано от Simona. на 24.08.16, 22:48:

Също така стремя към по-растителна диета, което аналогично изключва животински продукти.

Аналогично на какво?

BigLamer

24.08.16
23:05

Здравей, Симона
Вегетарианка по убеждения или необходимост? Всъщност, ако не ти се говори по въпроса, може и да не ми отговаряш, но ако отговориш, вероятно ще питам и друго, като в никакъв случай не приемай, че съм против вегетарианството или че ще се опитвам да те разубеждавам.

24.08.16
23:55

казано от Boby_ на 24.08.16, 23:04:

казано от Simona. на 24.08.16, 22:48:

Също така стремя към по-растителна диета, което аналогично изключва животински продукти.

Аналогично на какво?

Логично, извинявам се. Глупава грешка.

BigLamer, убеждения може би. Доста голяма тема е за обсъждане. Преди и без друго не ядях месо различно от пилешко и може би риба. Реших да пробвам нещо различно. Не желаех да опитвам зеленчуци, които мислех, че са ‘’гадни’‘. Сега обичам всеки един зеленчук и опитвам неща, които преди не бих погледнала. От една гледна точка това за мен е вид експеримент.

BigLamer

25.08.16
00:13

Смея да подозирам някои причини, затова още един въпрос, ако позволиш - Ако яйцата са от кокошки, които по цял ден си рязвяват трътките навън, кълват и ровят в пръстта наволя, би ли ги яла(или само ако няма петел сред тях)? Кисело мляко или сирене от домашна крава/коза/овца, която си пасе по полянките? : )

Знам, че е дълга тема и е досадно всеки да те пита защо не ядеш месо, и да се чудиш какво да му отговориш, защото не знаеш дали ще те разбере... Питанията ми по темата бяха това.(:

25.08.16
00:24

За киселото мляко казвам да, стига кравите да не са отглеждани само за едничката печалба.. Защото където има пари, там кравите не пасат по полянките, а биват затворени и третирани така, че да дават възможно най-много продукт за възможно най-малко време. За яйцето-не , защото не виждам необходима хранителна стойност в него.

BigLamer

25.08.16
00:29

Благодаря за отговора, Симона(с точка). Подозренията ми се оказаха вярни. А за яйцата, предполагам, някой друг ще се обади. (: (няма да съм аз)
Важното е да се чувстваш ти добре.

25.08.16
00:30

казано от BigLamer на 25.08.16, 00:13:

Знам, че е дълга тема и е досадно всеки да те пита защо не ядеш месо, и да се чудиш какво да му отговориш, защото не знаеш дали ще те разбере... Питанията ми по темата бяха това.(:

Също , ако те интересува нещо различно, може да питаш, не ме притеснява, стига хората да не станат агресивни , защото никак не съм агресивна аз... : )

27.08.16
00:59

26.08.
късно ставане
14:00
—- бананов сладолед с малко мюсли отгоре : 150гр замръзнал банан, соево мляко
15:00
—- 40гр кашу
17:00
—- 60гр овесени ядки, соево мляко, малко банан, сироп от агаве, лъжица мюсли*става хрупкаво*
—- фл Вита с мармалад
19:00
—- 50гр чипс
20:00
—- салата : краставици, морков, царевица
21:00
—- леща , 1 фл Вита
Почиствах основно стаята си. От известно време ми излизат пъпки по тялото и вечер сякаш нещо ме лази. Мислех, че си въобразявам ама снощи се изместих на дивана чак. Дигах матрак, местих кутии, махах перде, слагах перде. Изпотих се доста, на ти един workout :D
Мускулната ми е отминала. МЦ дойде, затова имам по-големичък апетит, но и по-зле е било. Всяко едно чекмедженце и шкафче е подредено, отдавна не е било така. леле

27.08.16
22:49

27.08. късно ставане *отново* -.-
—180 гр пъпеш, 120 гр банан
—3 с.л. мюсли със соево мляко
—230 гр банан, 230гр малини
—сушена смокиня
—1/2 купичка леща
—пържени картофи, домати, краставици, 70гр ориз
—домашен сладък хляб
—“Чирпански вятър”, кашу
Тоя “Чирпански вятър” е микс ядки, слепнати и захаросани. Доста вкусно и хрупкаво. Днес движението е местене на 10 дини от тревата в багажника :D

28.08.16
23:32

28.08.
11:00
—зърнена закуска ‘‘Fitnes’‘, соево мляко
—стафиди, сушени боровинки, ядки
13:00
—оризовка с тъмен шоколад
—2 парченца шоколад
18:30
—купичка леща, фл Вита
Днес мноооого малко храна. Тая зърнена закуска въобще не я харесвам. Бях на гости, нямаше нищо друго. След това цял ден по задачи.
движение: 6км
местене на дините от багажника вкъщи, бутане на детско колело по непроходимите улици на Варна, разходка.
+добавям
—1 малък варен картоф, 1 пълн. тортиля, задушени зеленчуци, краставица, лютеница, веге пастет

Мнението беше редактирано от Simona. на 28.08.16 23:55.

29.08.16
23:08

29.08.
08:30

—смути: 1 банан, 2 ябълки, настърган джинджифил, 1 1/2 с.л. грахов протеин, канела
12:00
—дюнер: малка питка, лук, краставици, домати, пърж. картофи, зеле, салата
14:30
—диня, фл Вита с мармалад и малко банан
17:30
—още диня (много сладка) (blush), банан
—2 фл Вита, 2 варени картофа, задушени зеленчуци, веге пастет, краставици с копър и лимон
Вода: 3л
Движение: първа тренировка по волейбол за сезона - 9:30
Страхотна тренировка, чувството да си отново в залата след дълга почивка. Много натоварващо, придвижвания, спринтове, клекове, коремни, напъди... След трен тоя дюнер беше с уж ‘’малко’’ лют сос, от който ми гореше всичко :D затова махнах повечето картофи

Мнението беше редактирано от Simona. на 29.08.16 23:11.

30.08.16
23:11

30.08.

—смути: 2 ябълки, 1 банан, 1 сл грахов протеин, канела
12:30
—3/4 ч овес, 3/4 ч соево мляко(подсладено), 1/2 банан, канела
—1/2 диня
—30гр фъстъци
—1 фл Вита с мармалад
20:00
—салата: 200гр нахут, лук, 3 кис. краставички, лимонов сок
23:00
—диня
вода:4л
движение: тренировка 9:30-11:00, бягане 1.8 км за 12 мин
кал: 1464   250гр въгл, 34гр мазн, 55гр протеин
Днес много диня много нещо. Сметките са без нея, калориите ще прескочат 2000 с нея.

Vanilla

31.08.16
04:20

И аз искам дюнер в момента... :D (blush)

31.08.16
10:35

Моя е специален :D като кажа без месо и млечен сос ме гледат лошо :D

31.08.16
17:43

Че трябва да си изяла 2кг. диня /буквално/, че да направиш 600 калории хддд

Vanilla

31.08.16
17:58

казано от Simona. на 31.08.16, 10:35:

Моя е специален :D като кажа без месо и млечен сос ме гледат лошо :D

Какъвто и да е пак го искам!!! :D

31.08.16
23:26

казано от Just Average на 31.08.16, 17:43:

Че трябва да си изяла 2кг. диня /буквално/, че да направиш 600 калории хддд

Половин диня колко кг е? :D + още една четвъртинка по-късно през деня... ;д

31.08.16
23:33

31.08.
10:30

—бананов сладолед: 2 замръзнали банана, малко соево мляко, сл мюсли
16:40
—малък банан
17:10
—1/2 ч овесени ядки, 1/2ч соево мляко, 1 банан
19:00 *рожден ден*
—малко пърж. картофи
—талятели със сушени домати, маслини и броколи
—1/2 парче торта
23:00
—2 пълн. тортили, доматен сос,  айсберг, краставица, 1/4 авокадо, 50гр тофу
движение: тренировка 13:00-15:00 +7км вървене *общо*
вода:
Днес малко хаотично ядене, като не съм вкъщи не обичам да ям много много. Обяд -изтърван заради трен , пък не обичам баш преди това да се наблъскам. Вечерта рожден ден, тортата в никакъв случай не беше веган, но беше доста лека и си хапнах. Всичко останало беше ок.

Мнението беше редактирано от Simona. на 01.09.16 00:45.

01.09.16
22:58

01.09.

—2 банана
12:00
—1/2ч овесени ядки, соево мляко, 1 ябълка
—1 праскова
—3 праскови, грозде
22:30
—малко пърж. картофи
—2 варени картофа, 1 фл Вита, 1/4 авокадо, чери домати, лютеница, краставица
тренировка: 09:00-11:00 + 10км вървене *общо*
вода: 2л
Сутринта се успах и затова закуската е така на бързо. Днес изпробвах друга ‘’рецепта’’ за овеса. Нямах банан, затова сложих 1/2 ябълка и в микроволновата. Не стана хубаво както с банан, но пак беше вкусно. Да питам , как съхранявате авокадото? Знам, че когато има контакт с въздуха почернява.. Увивам го във фолио ама пак става така...
edit: Също така честит имен ден на всички днес включително и на мен (sun) :D

Мнението беше редактирано от Simona. на 01.09.16 23:12.

01.09.16
23:09

За авокадото съм чувала, че ако се намаже/напръска с лимонов нов сок не покафеняване, но намам личен опит да потвърдя...

01.09.16
23:19

Здравей,
За да не потъмнява остави го с ядката

02.09.16
22:58

02.09.
11:30

—3 праскови (1 грамаданска, 2 средни)
—1 праскова, 1/2 фл Вита с домашна лютеница
—дюнер: 1 малка питка, зел. салата, краставици, домати, лук, пърж. картофи, ориз
—30гр кашу
20:15
—сусамка, 30гр солети
—40гр бирен фъстък
22:30
—дебела фл домашен пълн. хляб със семки, лютеница, краставици с копър, домати
тренировка:15:00-17:00 +3км вървене *общо*
вода:
Днес доста ядки. Пътувах, сега съм на морето, но като съм в кола винаги ми се ръба нещо. Доста досаден навик. Започнах да свиквам с тренировките всеки ден. МТ отминава, МЦ свърши. Не описвам тренировките, но има доста движение и бягане. Волейбола включва много различни придвижвания и техники. Тренера съставя всичко, скачаме, бягаме, спринтове, обиколки, клекове, планк, преси....
Благодаря за отговорите за авокадото. : )

05.09.16
23:09

03.09 , 04.09 , 05.09
Последните дни бяха пълна почивка. Нямам спешна нужда от такава, но все пак :D Като започнах тренировки + МЦ ми се повдигна апетита. Храната е под всякаква критика тези 3 дена. Но за първи път не ми тежи, не се упреквам и обвинявам. Седмицата започва на ново, месеца също, всичко се мени. Време има, начин има, остана желанието. Всички, които са ‘’прегрешили’’ или не са изпълнили това, което желаят- не се притеснявайте! Време за всичко има, живеем, за да сме щастливи. (sun)
тренировка: днес 05.09. 13:00-15:00

П.С. Малко self-promoting. Един роднина днес дойде на гости и каза, че съм станала ‘’фина’‘. (wasntme)

06.09.16
22:16

06.09.
10:30

—2 ябълки
—3 праскови, 1 банан
—1фл пълн. хляб + лютеница
—мъничко боб, царевица
—банан
—салата: зеле, краставици, морков, царевица
тренировка: 12:00-14:00
вода:2л
За закуска нямаше нищо освен ябълки, а и бързах.. Тренировката беше по-лека, повече технични упр.

06.09.16
22:45

“За яйцето-не , защото не виждам необходима хранителна стойност в него.”

Това шега ли е или наистина го мислиш?!?

07.09.16
11:41

Протеина ли защитаваш? Или наситените мазнини и холестерола?

07.09.16
16:22

[url=http://lubomirivanov.com/3677/]

07.09.16
16:51

“If it’s on the internet, then it must be true”
Благодаря, че сподели. От тук нататък по поне 2 яйца на ден :)
Яжте си каквото искате, вярвайте на каквото искате.

07.09.16
16:52

https://www.youtube.com/watch?v=Rt2X6My3tVU  
Нали сме на тая вълна..

07.09.16
19:10

Виж сега, яйцата не са вредни в никакъв случай, но и никой не може да те накара да ги ядеш като не искаш.
Въф форума има над 10 човека, които ядат по повече от 2 яйца на ден и ме съмнява да имат висок холестерол.
Аз пък ям яйца почти всеки ден и холестеролът ми всъщност е нисък.
Веганството е личен избор, но определено не е единственият начин за здравословно хранене.
П.П.: Ако единствената причина да си веган са здравословните съображения, по-добре първо махни пържените картофи.
Надявам се да не съм прозвучала грубо, в никакъв случай не е това целта :)

Мнението беше редактирано от Ади на 07.09.16 19:10.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1