21.08.16
00:35
Здрасти , винаги съм бил по-ящен , от малък съм така.. На 20 години съм , висок 1,90 (бил съм 98 , но с ограничения на сладки , газирани , хляб , по-редки хранения на ден (до 1-2) стигнах до 72). Та на такъв режим съм от около половин година , вече свикнах да се ограничавам и т.н , предполагам и стомахът ми вече трябва да се е свил , но уви , чувството за глад пак го имам , мога да изям цял хляб , 10 кюфтаци и какво ли още не.. Дали проблемът ми не е психологически? Също исках да попитам , защо след толкова ограничения и тук таме тренировки (лицеви , коремни / без кардио) , коремът ми все още е мазен , нямам разширен стомах вече , но мазнината на корема ми е в повече и не изчезва.. Както казах ограничил съм въглехидрати най-вече , сладки не ям , газирано не пия , хляб не ям , наливам се с вода през деня по 2 3 литра , ям овес с прясно мляко , пия фрешове от грейпфрути , но .. Благодаря за отзивите!
21.08.16
09:55
Здравей!
По принцип е съвсем нормално да усещаш глад, когато си в режим с калориен дефицит и сваляш тегло. Друг е въпросът вече колко голям е този дефицит.
За какво време свали от 98 до 72 кг?
Тренировките ти само това ли включват - лицеви и коремни?
Опиши как точно се храниш сега.
21.08.16
10:05
Също напиши един - два дни точно какво си изял, както и количествата. До голяма степен разковничето е в подбора на храната.
Здрасти, голяма част от нуждата за ядене наистина е психология, поне за мен. Пробвай да си създаваш подходящи навици да избягваш поведенческото ядене (като се прибереш вкъщи да се натъпчеш, щото така си свикнал - вкъщи на маса, като излезеш с приятели да пиеш бира и да мушнеш няколко порции пържени картофи с кюфтета за мезе, и т.н.) Гледай и да се наспиваш - аз като съм недоспал постоянно ми се яде нещо, защото имам чувството че пауъра ми е нисък. Воля и планиране се иска, това е. Да, на 20 е трудно да се пазиш, но е чудесно че от сега се замисляш, за да не ти е по- трудно по- късно.
Щом сваляш килограми или поддържаш, значи яденето горе- долу си го уцелил и без да броиш калории. Трябва да се увериш че ядеш достатъчно протеини - месо, риба, яйца, бобови, млечни. Достатъчно означава примерно 300-400-500 грама месо всеки ден. Поинтересувай се колко протеин има в храните, които ядеш.
Относно мазнините в коремната област, трябва да почнеш да тренираш по- силово според мен за да понатрупаш малко мускул и да си побутнеш хормоните в правилната посока. 72 кг на 1.90 са малко. Комбинирано с мазно на шкембенцето ми звучи като скини-фат. Т.е. почти нямаш мускули, поради което си малко килограми, но все още си имаш мазнинка и не се харесваш в огледалото по без дрехи. Основен виновник за мазното шкембенце са стресовите хормони. А стресовите хормони се контролират най- добре чрез силови тренировки.
Силови тренировки могат да се правят и извън фитнеса ако идеята за ходене във фитнеса не те привлича. Намери някъде около вас площадка с лост и успоредка и си създай навик и цел. Почни с набирания - ако не можеш и едно, прави половинки с подскачане, лицеви колкото можеш, клякане, кофички на успоредката със собствена тежест, просто достатъчно повторения че да се натовариш. Намери си един голям камък и клякай с него ако се чувстваш лек да клякаш със собствена тежест. Няма нужда да правиш някакви красиви или впечатляващи изпълнения - тренирай си за себе си. Определи си 3 дни в седмицата в които независимо дали вали или трещи, ти си за 1 час на спортната площадка и ще тренираш. Разбира се още по- добре ако можеш да си позволиш (време, финанси, вътрешен комфорт) и да ходиш на фитнес - там възможностите за силово трениране са много по- богати. А и мотивацията е по- сериозна като си сред другите трениращи в залата.
Поздрави и успех.
Мнението беше редактирано от Димо на 21.08.16 10:41.
21.08.16
13:35
Вчера , закусих 1 купичка 4 с.л овес и прясно мляко , и надвечер изядох една салата. В момента закусвам същото - овес с мляко и мисля надвечер нещо по-леко пак. А това за килограмите ги свалям постепенно , смисъл всеки месец има по малко прогрес , а иначе започнах Януари , сега сме септември почти - 93 кг - 72 кг до момента.
21.08.16
13:40
казано от Димо на 21.08.16, 10:40:
Здрасти, голяма част от нуждата за ядене наистина е психология, поне за мен. Пробвай да си създаваш подходящи навици да избягваш поведенческото ядене (като се прибереш вкъщи да се натъпчеш, щото така си свикнал - вкъщи на маса, като излезеш с приятели да пиеш бира и да мушнеш няколко порции пържени картофи с кюфтета за мезе, и т.н.) Гледай и да се наспиваш - аз като съм недоспал постоянно ми се яде нещо, защото имам чувството че пауъра ми е нисък. Воля и планиране се иска, това е. Да, на 20 е трудно да се пазиш, но е чудесно че от сега се замисляш, за да не ти е по- трудно по- късно.
Щом сваляш килограми или поддържаш, значи яденето горе- долу си го уцелил и без да броиш калории. Трябва да се увериш че ядеш достатъчно протеини - месо, риба, яйца, бобови, млечни. Достатъчно означава примерно 300-400-500 грама месо всеки ден. Поинтересувай се колко протеин има в храните, които ядеш.
Относно мазнините в коремната област, трябва да почнеш да тренираш по- силово според мен за да понатрупаш малко мускул и да си побутнеш хормоните в правилната посока. 72 кг на 1.90 са малко. Комбинирано с мазно на шкембенцето ми звучи като скини-фат. Т.е. почти нямаш мускули, поради което си малко килограми, но все още си имаш мазнинка и не се харесваш в огледалото по без дрехи. Основен виновник за мазното шкембенце са стресовите хормони. А стресовите хормони се контролират най- добре чрез силови тренировки.
Силови тренировки могат да се правят и извън фитнеса ако идеята за ходене във фитнеса не те привлича. Намери някъде около вас площадка с лост и успоредка и си създай навик и цел. Почни с набирания - ако не можеш и едно, прави половинки с подскачане, лицеви колкото можеш, клякане, кофички на успоредката със собствена тежест, просто достатъчно повторения че да се натовариш. Намери си един голям камък и клякай с него ако се чувстваш лек да клякаш със собствена тежест. Няма нужда да правиш някакви красиви или впечатляващи изпълнения - тренирай си за себе си. Определи си 3 дни в седмицата в които независимо дали вали или трещи, ти си за 1 час на спортната площадка и ще тренираш. Разбира се още по- добре ако можеш да си позволиш (време, финанси, вътрешен комфорт) и да ходиш на фитнес - там възможностите за силово трениране са много по- богати. А и мотивацията е по- сериозна като си сред другите трениращи в залата.
Поздрави и успех.
Ами да , само лицеви и коремни правя и е точно това Skinny-Fat , на фитнес съм ходил 1 година с постоянство , приемах добавки , но имам спомен , че и тогава коремът ми беше леко омазнен. А относно тренировките , мисля сега като започна във варна септември на колежа , да се запиша на плуване.
Човек, трябва да започнеш да ядеш малко по- мъжки. К’во няма постоянно да ти се яде, та ти гладуваш в момента. Поинтересувай се кое колко калории и протеин има. Само за справка, 4 сл овес са 60 грама ~ 210 Ккал, млякото да ти е 200 мл - още 120 Ккал, салатата зависи колко ти е голяма и дали слагаш мазнина е между 100 и 400 Ккал. Общо за деня между 430 и 730 Ккал, в които я има, я няма около 10 грама протеин. При положение че трябва поне 1200 Ккал на ден да приемаш за да ти работи организма. Не скини-фат, ами скелетон-фат ше станеш ако не почнеш да ядеш по- добре и да тренираш малко силово. Преразгледай си и си премисли стратегията за отслабване. Губиш си и малкото мускули, които имаш и си забавяш метаболизма с това продължително гладуване.
Мнението беше редактирано от Димо на 21.08.16 15:22.
21.08.16
20:27
казано от Димо на 21.08.16, 15:22:
Губиш си и малкото мускули, които имаш и си забавяш метаболизма с това продължително гладуване.
(handshake)
Мнението беше редактирано от Carbohydrate на 21.08.16 20:28.