Искаш ли да постигнеш мечтаната форма и трайно по-добро здраве?
Методът на BB-Team е модерният начин да изградиш здравословни навици, трайни резултати, увереност и контрол над здравето си с лична подкрепа и отчетност.
Научи как работимказано от Дидо на 02.02.25, 18:18:
казано от Димо на 02.02.25, 14:24:
...Все едно да се обзалагаш алкохолиците че ще спрат да пият или курвите да се шибат.
За първото грешиш. Аз например, спрях😉.
Е и аз съм отслабвал, както и сега се надявам да отслабна. Не че няма изключения, но ако залагаш на достатъчно широка извадка винаги ще си напред.
А защо ти е смарт часовник, като можеш да вземеш фитнес гривна? Часовника е с възможност за разговори през него, безконтактни плащания и т.н., но следенето на жизнените показатели е на същото ниво, като фитнес гривните на същите производители. Те са в пъти по-евтини и лично според мен, много “по-непречещи” при тренировка
Не знам, 20 евро ми се видяха ОК, не съм носил смарт уоч, ще видя как е. Преди време носех часовник с връзка с каишка със сензор на гърдите и онзи беше мега точен за пулса. Този ще го видя как е.
И днес храната бива. Можех и на супичката, салатата и парчето кекс да приключа за 500 ккал, ама си викам протеин няма, а пък жената сготви вкусна манджа и аз като една лакомия си сипах 2 чинии.
Днес навъртях половин километър празен на отиване и пълен на връщане с ръчната количка с бетон. Очаквах да натоваря крака и задник от бутането, но поради спецификата на количката направих предмишници и перките отстрани на гърба. Къси и високи са ѝ дръжките и трябва да придържам и бутам на ръце за да не си удрям краката в нея. После и с големия чук доначупих по-големите бетонни отломки на паркомястото. Накрая не можех да си държа купичката със супичката, така ми трепереха ръцете хаха.
Следобеда малко лицеви че гърди нямам как да натоваря в ежедневието.
казано от Димо на 02.02.25, 17:04:
Ееех, Калояне, какво щях да правя без безценните ти твърдения хвърлени във въздуха. Ти си пробвал всички смартуочове, мерил си ги колко са точни и си сигурен че и тоя дето съм си го поръчал ще е неточен и няма да ми върши работа. Какъв е твоя смартуоч? Готов ли си да заложиш 100 лева на кой часовника по-точно мери?
Не мога да заложа, защото и тези които съм ползвал и ползвам са също толкова неточни... Причината да нося часовник е просто да си логвам активитата и горе долу гледам време, разтояния и денивелация, километри и тн, особено на планинско. Преди ги ползвах когато тренирах по-сериозно бягания за пулса. Но ми отне немалко време да разбера че не са точни, по много причини и не ми помагат, а по-скоро пречат. С нагръдник данните са малко по точни, но не съвсем също :) ... Иначе да само Том Том и Гармин съм имал, не е много представителна извадка, но няма и как да бъде, тъй като бих сравнявал неточен уред или часовник с друг неточен такива. за 20 евро го казвам понеже имах една фитнес гривна и то на едни от добрите китайци и пак беше боклук, но според мен :)
Е то много сложно да изброиш 100 крачки докато вървиш и да видиш колко е отчело устройството. Или да си сложиш показалеца на китката и да си изброиш пулса за 1 минута и да сравниш с това какво показва уреда. И да дава някакво отклонение, пак ще ми е ориентир, през оная работа ми е дали пулса ми е точно 130 или е 135 или дали съм минал 10000 крачки или 11000. Ако има и консистентност - да мери едисиколко нагоре или надолу да си приспадам направо идеално.
Този смартуоч в амазон (най-големия пазар в света) е с много по-добър рейтинг и от самсунгите и от гармините (самсунг 4 е с рейтинг 4.3, гарнимите и те там повечето). Някой може да каже: ама те хората му дават висок рейтинг щото е евтин и преглъщат неточностите. Еми ок, който му е важно да има мегаточните показания да си мери пулса в кардиологичната болница или де да знам къде.
“Още един боклук”. Баси мрънкалото си, честно. Ти всичките ми боклуци ги знаеш и живо те интересуват. Женен ли си? Как те търпи жена ти ако и на нея постоянно така дуднеш и я засипваш с негативизъм, не знам :) Оффф... почнах да пиша и аз тъпотии, не знам кво да кажа вече... Айде наздраве, нали пиеш ракия?
Аз както доста пъти съм казвал съм компетитивна личност и искам да си изградя мнение от личен опит или логика. Имам си мнение за нещата и съм готов да си платя ако бъркам. Обзалагам се и ако загубя си плащам. Само да разбереш колко съм склонен да се пробвам ще ти кажа че веднъж се състезавах по стрелба с лък с един пич, който си каза че е бил професионален стрелец с лък и е сертифициран международен съдия по стрелба с лък, бил е по олимпиади и т.н. Видя ни че стреляме с лък в парка и дойде да ми дава акъли. Аз се обззаложих на 2 бири че по моя начин ще направя повече точки. Е, загубих, ама не с много. Вече знам как да хващам тетивата ако искам да стрелям много точно на късо разстояние. Този начин на дърпане не е приложим ако трябва да стреляш надалеч, просто щото не можеш да опънеш достатъчно лъка, но на късо работи много добре.
Човека си изпи двете бири, аз научих нещо ново, така е в живота. Петко ми даде смислена препоръка - каза кой модел според него е по-добър и колко струва. Ти изобщо не се слагай в една категория с него с твоите общи приказки.
Аз си споделих мнението, ти го обръщаш на искрено и лично с опити за лични квалификации :)) все ми е тая да ти кажа, какъв точно боклук ще си купиш.
Моя не е от 20 евро, но забравям че съм с него като работя с пудовки и файда :D
казано от Димо на 03.02.25, 11:59:
В смисъл да ти мери нещо натоварването от тренировката ли?
Не, смлях се да го удрям :D
Иначе го ползвам за засичане на пулс и отчиатане на активност във фитнеса (понякога помога с мотивацията, да чекнеш, да отбележиш и прочие). Извън него, основно за плащане с карта, за да не бъркам за телефона постоянно и за да стъпките. Интересни неща се наблюдават, като натрупаш база данни.
Мнението беше редактирано от Splash на 03.02.25 12:12.
казано от Splash на 03.02.25, 12:08:
Иначе го ползвам за засичане на пулс и отчиатане на активност във фитнеса (понякога помога с мотивацията, да чекнеш, да отбележиш и прочие).
Еми да, аз и не искам да ми вади точни кардиограми. Надявам се малко да ме мотивира, малко да ми напомня, малко да ме държи отговорен. Аз по същата причина изобщо пиша и тук. Иначе мога да си пиша калориите и тренировките на тефтер или в гугъл шийтс.
казано от Димо на 03.02.25, 12:14:
Аз по същата причина изобщо пиша и тук. Иначе мога да си пиша калориите и тренировките на тефтер или в гугъл шийтс.
А можеш и въобще да не ги пишеш :) Иначе да, по еднакви причини пишем у форумъ.
Ейтака за статистиката - кой модел ползваш и колко е точен за крачките и за пулса ако си сверявал? Последно като съм гледал и ползвал фитнес гривни и фитнес часовници бяха доста неточни - до 10% за пулса, а като се изпотиш здраво съвсем се обърква с пулса. С крачките беше още по-зле - аз броя 5000 крачки, той ми отчита 7200, но това е било преди доста години, гривната беше фитбит от първите ако правилно си спомням, часовника нонейм за 10 долара, само крачки мереше. Сега като купувам вече от скъпото хаха и като са напреднали технологиите се надявам да мери по-точно.
казано от Splash на 03.02.25, 12:18:
А можеш и въобще да не ги пишеш :)
Мога, ама тва е като да не си броиш парите и все да ти стигат. Не съм го достигнал тоя етап още.
Апъл Уоч имам аз, пред-последния модел, взех го преди година като бяхме в Япония. Мисля че е доста точен, засичал съм го няколко пъти. Но дори и да има някаква разминаване, поне са постоянни, и пак върши работа за моите цели :)
казано от Димо на 03.02.25, 12:19:
Ейтака за статистиката - кой модел ползваш и колко е точен за крачките и за пулса ако си сверявал? Последно като съм гледал и ползвал фитнес гривни и фитнес часовници бяха доста неточни - до 10% за пулса, а като се изпотиш здраво съвсем се обърква с пулса. С крачките беше още по-зле - аз броя 5000 крачки, той ми отчита 7200, но това е било преди доста години, гривната беше фитбит от първите ако правилно си спомням, часовника нонейм за 10 долара, само крачки мереше. Сега като купувам вече от скъпото хаха и като са напреднали технологиите се надявам да мери по-точно.
Да отбележа впечатленията от моят Amazfit Bip, който купих от алиекспрес преди...може би 5-6 години за около 60$. Изключително доволен съм, батерията държи със седмици, GPS-a e супер точен- сравнявал съм със Strava, Map My Run, чертае точни тракове. Пулсомерът също е точен, мерил съм за сравнение и на ръка. Крачките също. В момента гледам, че се продава версия 5 на същата цена при подобрени параметри.
Мнението беше редактирано от Дидо на 03.02.25 13:36.
Жена ми има часовник от тоя сорт. Взе си го основно за мерене на крачки/активност, както и обаждания и писане на съобщения, когато телефона не е в нея ......например когато ходи на фитнес да скача по груповите и не иска да го мъкне оставя по залите или в шкафчето, а да използва само часовника. Но и има доплащане към абонаментния план за тая услуга с обажданията, когато тела ти не е с теб. Не съм му гледал функциите, но предполагам са доста с оглед, че беше бая скъп на фона на сумите, за които коментирате, че можело да се вземе нещо читаво за целта. Така и не знам какво може тоя часовник. Иначе е Галакси Уоч 5, но когато го взе помня, че тамън почти бяха излезли от тоя модел. То вече има доста по-нови модели, но не знам какво повече ще ти дадат, от това което тя ползва.
Мнението беше редактирано от D_M на 03.02.25 14:24.
И галакситата и епълите са скъпи, не ми се дават толкова пари, особено за нещо, което не ми е критично.
Днес храната е добре, очаквах да е много по-малко, но такова е. 1500 ккал от ориз, извара, крем супа от тиква за дефицит от 900 ккал. Движението час и нещо с колелото из града.
Храната 1500 ккал от пилешко филе на скара, картофена салата, зелена салата, извара, стафиди, круша за 900 ккал дефицит.
Цял ден не съм подвил крак, но нищо целенасочено не съм тренирал. Иначе едва днес ми мина мускулната треска на ръцете от въчната количка.
Следобеда се ядосах много за нещо и чак ме заболя главата. Измерих си кръвното малко по-късно да видя какво ще покаже, първия път показа 180 на 140 или нещо такова. Веднага измерих пак - 120 на 75. Третия път 130 на 75. Четвъртия 125 на 79 и още 5-6 пъти все в този диапазон. Ако бях приел първото измерване за реално трябваше да викам линейка предполагам.
3-4 дни без кафе и кръвното ми се върна към нормалното. През деня съм леко сънлив, но може да има влияние че сериозно си развалих седемчасовия сън, все има нещо до късно да правя на компа последните няколко дни. Трябва и за нивата на стреса да поработя.
То е реалното...след това ръката е “смачкана”...освен ако не си мерил на другата ръка.
И не,няма за какво да викаш линейка за кръвно 180…
Мнението беше редактирано от nervak на 04.02.25 22:07.
казано от nervak на 04.02.25, 22:06:
То е реалното...след това ръката е “смачкана”...освен ако не си мерил на другата ръка.
И не,няма за какво да викаш линейка за кръвно 180…
Е не, нека да викне, въпроса е кой ще дойде. Аз когато си бях счупил крака така лошо ме помолиха да не викам линейка понеже са претоварени а някак си да ме добутат надолу, камо ли за това ...
Аз също един път бях вдигнал много високо кръвно покрай лекарствата и за всеки случай реших да ида до пирогов и там имаше страшно много хора и след 1 час като попитах, дали някой нещо ще погледне, те ми казаха “Ами тоя човек тука е с по-високо от теб 190 на нещо си” и след като ми казаха това, рязко ми се изясни ситуацията ....Минах там през денонощната аптека и човека стар аптекар ми даде едни хубави хапчета, после минах и през нон-стопа и взех една бутилка уиски и цигари и така се лекувах и го казвам без да се шегувам.... :) От там насетне повече кръвно високо не съм вдигал ... :)
Мнението беше редактирано от kaloyan на 04.02.25 23:16.
Не знам как да го коментирам това. Не мога да си представя как се мачка ръка от маншон. След колко време горе-долу се “изправя” ръката да мога да го премеря пак?
Майтап, ама моя опит нищо такова не казва. Баща ми е хипертоник, от порядъка на 220 на едисиколко понякога и даже не му ставаше лошо или нещо дискомфорт да има. Сестра ми е медицинска сестра 40 години. Вкъщи винаги се е мерило кръвното. Аз лично меря кръвно налягане от първи клас, никога не е било такова нещо - да му измеря кръвното веднъж и след това да покаже 50% по-ниско. Всеки път си показва горе-долу едно и също в рамките на 10-15 мм разлика. Или ако пие хапчета почва плавно да спада. Или показва и по-високо следващия път, например ако запали цигара.
Както и да е, темата с кръвното за себе си я приключвам засега с хепиенд.
С 3 деца, темата със спешните кабинети ми е до болка позната. Лично аз съм изтъркал с подметките поне 1 мм от мозайката на чакалнята на спешното на Хирургиите от нервно крачене, някой път се чака с часове, особено ако е вечер и всички мангали без здравни осигуровки са там за благата на безплатната медицина. А ако пък е последен работен ден преди национален празник е тройно критична ситуацията, а те белите все тогава стават.
Линейка съм викал веднъж в живота си за щерката, в една адска мъгла получи ларингоспазъм и пред очите ми ѝ посиняха устните, прибели очите и беше отпусната като парцал в ръцете ми. Диспечерката по телефона беше пекана, като ѝ обясних какво става ми каза: Момче, не си играй да чакаш линейка, имаме една и тя е някъдеси, я дойде след час, я не, а и доктора от линейката няма какво да направи на място в случая, грабвай детето и газ към едисикое спешно, те са дежурни. В самото спешно пък мега пекани, направо си я спасиха.
казано от Димо на 05.02.25, 06:51:
Не знам как да го коментирам това. Не мога да си представя как се мачка ръка от маншон. След колко време горе-долу се “изправя” ръката да мога да го премеря пак?
След поне 10-15 минути,ако искаш вярно измерване.
казано от Димо на 05.02.25, 06:51:
Майтап, ама моя опит нищо такова не казва.
А моя опит казва точно това.
Днес направо не знам какво да пиша за храна. Снимах на Лесидрен месните продукти. Софиянци и от Северозапада може да са ги виждали в магазини Кооп, тук в Пловдив нямаме. Та цял ден снимане стотина продукта, реже се, подрежда се, после останалото са цели купчини нарязано месо, аз опитах от всичко без разните леберкеси и дебарцини. Много добри пастърми, луканки, бабеци, суджуци, жарени меса, браво. Пиша нула калории дефицит за деня, а може и да съм назад, чудя се възможно ли е да съм изял кило луканка и пастърма ейтака от опитване. Нищо, продължаваме, утре на нова сметка.
Иначе 6 часа приведен, одървиха ми се еректорите, а паркинга в центъра на София 35 лева. Не си играят.
Лесидрен са от много години, те стартираха с много високо качество, обаче по едно време бяха я закършили, той и собственика май почина. Сега наследниците му се занимават, та по едно време бяха се поразклатили доста и качеството не беше много добро, обаче сега пак са напред.
казано от kaloyan на 06.02.25, 11:18:
Лесидрен са от много години, те стартираха с много високо качество, обаче по едно време бяха я закършили, той и собственика май почина. Сега наследниците му се занимават, та по едно време бяха се поразклатили доста и качеството не беше много добро, обаче сега пак са напред.
Собствениците на Кооперация “Доверие” наистина са нови от 1-2 години, но нямат нищо общо със стария основател, той си е жив :) Може би се бъркаш с мандра “Лесидрен”, там собственикът наистина почина преди няколко години и май наследниците я управляват.
06.02.25
12:47
Лесидрен няма нищо общо с това което бяха преди.
Познавам много добре старите собственици и знам какъв живот кипеше във фабриката.
Сега всичко е пластмаса като навсякъде.
казано от doni dimitrov на 06.02.25, 12:47:
Познавам много добре старите собственици и знам какъв живот кипеше във фабриката.
Те верно са от вашия край там.
Еми може и да са различни от преди, ама на мен някои неща много ми харесаха, нямам причина да си кривя душата. Интересно че ги купуват, почти постоянно някой влизаше в магазина. И повечето бяха баби-реститутки, които само това разправяха: вашите неща са като едно време хаха. Той магазина на суперцентър до едно КФЦ на Кирков мисля и наоколо нормални хора не живеят, само реститутки. Аз направо хлъцнах като им видях цените, но пак си купуват хората.
06.02.25
15:37
казано от Димо на 06.02.25, 15:19:
вашите неща са като едно време
Това е някакъв модерен слоган напоследък, виждал съм го и на доста млечни продукти, и на колбаси. Сякаш в “едното време” много са знаели какво ядът и е имало някакъв избор в магазина - ако въобще го има въпросния продукт. Сега ревът, че в салама нямало месо и не бил като “едно време” :D ами кой нормален човек въобще яде салам. Като искаш колбас или си направи от месо, или си плати по-скъпо да вземеш нещо сносно.
казано от doni dimitrov на 06.02.25, 12:47:
Познавам много добре старите собственици и знам какъв живот кипеше във фабриката.Сега всичко е пластмаса като навсякъде.
Цари всеобщо впечатление в района, че собствениците от известна трибуквена групировка тласкат предприятието към фалит. Работил съм преди 7-8 години, беше коренно различно.
06.02.25
19:43
казано от Alexander Krastev на 06.02.25, 15:37:
казано от Димо на 06.02.25, 15:19:
вашите неща са като едно време
Това е някакъв модерен слоган напоследък, виждал съм го и на доста млечни продукти, и на колбаси. Сякаш в “едното време” много са знаели какво ядът и е имало някакъв избор в магазина - ако въобще го има въпросния продукт. Сега ревът, че в салама нямало месо и не бил като “едно време” :D ами кой нормален човек въобще яде салам. Като искаш колбас или си направи от месо, или си плати по-скъпо да вземеш нещо сносно.
Не е баш така.
Знам как беше 80 те
Учил съм във ветеринарен техникум и юношеството ми е минало по ткзс та и Родопа Ловеч ,сега Бони.
Знам прекрасно как и е сега.
Има разлика за съжаление и то не в полза на сегашните производители
07.02.25
07:48
Прав си, Дони Спомням си как 88-ма година ми правеха за закуска сандвичи с бразеола и прошуто и ементалер, защото ми беше втръснало от конска и телешка луканка, овчи, кози и биволски кашкавал. Добре, че имаше едно време на магазина избор, не е като сега.
Айде да си говориме сериозно?
07.02.25
09:08
Не говоря за съвременните изгъзици, а за качеството на животните.
И количеството.
Сега продават биволска пастърма.
Ама ги няма биволите:))
07.02.25
09:18
Да поясня нещо.
Не защитавам соца и не се прехласвам по онова време.
Реалист съм.
Бях много учуден,когато в Норвегия видях приложено соц животновъдството едно към едно.
Направи първата стъпка към твоята цел.
Попълни анкетата и наш консултант ще се свърже с теб, за да научиш и обсъдите как нашият метод ще е от полза за теб и целите ти.
Научи повече