Трениране със Спондилолистеза. Възможно ли е това ?

Здравейте, занимавам се с фитнес от 4-5 години и съм много горд от резултатите си, но преди месец усетих болки в кръста и след преглед и снимка, докторите установиха , че имам леки спондилолистези в областта L5-S1. Ходих и при невролог, казаха ми че не е толкова сериозно, но трябва да забравя да вдигам всякакви тежки работи , да не тичам , да не скачам и изобщо всичко свързано с натоварване и тресене на гръбнака. Казаха ми, че трябва да тренирам коремните и кръстните мускули, за да може да държат гръбката здраво,което е логично. След това бях на физиотерапия - една седмица, от там болките изчезнаха напълно и докторката ми показа упражнения,от които обаче само 2-3 работят за мускулите в областта на корема и кръста - ядро. Разрешават ми единствено да плувам.След няколко дни се записвам на плуване,но искам да продължа и с тренировките, пък дали ще са в зала или на лостовете на улицата - няма значение.

Ако има хора, запознати с проблема, нека споделят мнения и съвети. Обръщам се най-вече и към специалистите от BB Team: Кои упражнения мога и не мога да изпълнявам,ако изобщо е възможно да продължа, разбира се.
Благодаря.

п.п. За хората, които не зная какво е спондилолистеза : СПОНДИЛОЛИСТЕЗА

Темата беше редактирана от Мирослав Матейски на 24.08.16 12:21.

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1