Колко още да чакам след изваждане на рамо (без счупване и правилно наместено)?

28.08.16
17:30

Здравейте, момче на 17 години съм и 70 кг. Преди 2 месеца си извадих дясното рамо по много глупав начин (хлъзнах се и паднах на него, докато ръката ми беше вдигната когато още бях прав един вид все едно да си вдигна дясната ръка докато стане перпендикулярна със земята, и да падна на дясната си страна със страшна скорост). Веднага ходих за направление за рентген снимаха ме - нищо счупено, още при изваждането на рамото я наместих случайно и ми казаха  че всичко съм направил както трябва. Казаха ми  “почивай си за сега” без даден период от време. И така седя си аз 70 килограма не съм мръднал и грам НО ръце гърди, рамена, дори гръб - всичко изчезна. Релеф остана (донякъде) но маса - никаква. Само краката си седят защото поне тях мога да тренирам (без да натоварвам ръката - това значи сгъвач  разгъвач  външна и вътрешна част и прасец - единствените неща, които правех 2 месеца). Та преди седмица и нещо направих измерване - седя си 70 килограма  но ръцете ми са спаднали с 2 санта (едната от 35 на 33 а другата от 34 на 32), гръдната ми обиколка е с около 6 сантиметра по-малка после гледам се в огледалото и вече на нищо не приличам а бедрата си седят на 57 и прасците 40.
Та след тези измервания се стреснах супер много и пробвах да почна пак да тренирам (а бях ТВЪРДО решен да не бутам нищо поне още 3-4 месеца, но уви). Още от първото упражнение се отказах. Отидох на лежанката и пробвах да правя чисто (демек с 20) и на 8-мото повторение почна много остра болка (без рамото да се вади по никакъв начин) и спрях. Ходих ОТНОВО на рентген - отново нищо нямало никакви фрактури счупвания и не знам какво си но искало почивка.
Някога ще се оправи ли това рамо и ще мога ли да тренирам както преди или ще се задоволя най-много с 40 килограма на лежанка и 40 на скрипец? (от 120 на лежанка по 6 повторения и около 20 набирания)? А размерите има ли шанс да се върнат и отново да изглежда че наистина тренирам? Колко още да изчакам като 2 месеца на бутвах нищо и дори не пробвах сериозно натоварване и заболя.

28.08.16
17:34

Здравей :) Съжалявам за случилото се. И аз на същата възраст си извадих рамото за пръв път. Почини си 2-3 седмици, дори месец. След това започни да тренираш с не много големи килограми в началото и внимателно . Когато аз си извадих рамото, уж заздравя, но в последствие се вадеше при безобидни движения. Откакто тренирам редовно нямам проблеми за щастие. Ако си сериозен и с големи топки ще можеш и повече от 120 да буташ. Жив и здрав !

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1