03.09.16
13:13
Универсален сос с чесън
Необходими продукти:
-400гр. кисело мляко
-140гр. сусамов тахан (белен е по-добре)
-сока на един лимон
-1 скилидка чесън
-1 чаена лъжица сол
Начин на приготвяне:
Всичко се смесва в удобен за това съд, като е добре чесънът да е нарязан много на ситно.Ако сте търпеливи и оставите сместа да “отлежи” в хладилника няколко часа ще получите по-добри резултати.
Хранителни стойности за тези пропорции:
Протеини: ~36гр.
Въглехидрати: ~41гр.
Мазнини: ~84гр.
=1000 kcal
Рецептата я видях от bodybuilding.com, като малко видоизмених количествата, така че да се използва 1 цяла кофичка кисело мляко.
Вчера я приготвих и стана повече от добре.
Вкусно.
Аз правя подобен, само че без тахана и с чесън на прах - не е съвсем същия вкус като начукан от скилидки или пресен, но е бързо и удобно. Идеално е за топене на пилешки мръвки, яйца, задушени тиквички, броколи, карфиол, моркови и дори за пресни домати и краставици.
Мнението беше редактирано от Димо на 03.09.16 13:23.
Аз си правя чеснова паста.
Няколко скилидки чесън, пасираш ги, като едновременно с това наливаш олио, след което слагаш малко балсамов оцет и сол.
Важно е да налееш първо олиото, а не оцета, защото иначе се пресичало.
04.09.16
00:49
#3
Това с тахана ми хареса като идея, ще се пробва задължително!