03.09.16
14:09
Привет!
Искам да попитам какви gainer brands ще ми препоръчате и на какви храни да наблягам, ако искам да кача 7-8 кила? Напоследък (последните 9-10 месеца) бях под висок стрес и свалих драстично към 10 кила и гледам да наблегна малко на храната, понеже и нея я позабравих малко. Знам, че ще кажете, че само с храна няма да стане, и че трябва и спорт, но за в момента няма как да стане, понеже не ми се намира и много време.
Забравих да спомена, че съм 181 см. висок и тежа 60 кила (бях към 70 преди година). За този ръст може би трябва да кача цели 20 кила, но това ще да е много трудно.
Поздрави.
03.09.16
18:22
Привет!
Да, ще е добра идея да спортуваш, като на първо време можеш да измислиш нещо вкъщи (все 30-тина минути биха могли да се намерят?).
Гейнър не ти е нужен, но все пак прочети тази статия: http://www.bb-team.org/articles/5132_bb-team-otgovarya-kakva-dobavka-da-si-kupya-za-pokachvane-na-muskulna-masa
По-важно е да се съсредоточиш върху храната.
Опиши как се храниш сега. :)
03.09.16
22:44
В моя случай протеин ли ми трябва тогава ? :) И относно креатина - вреден ли е и натоварва ли се черният дроб?
Храната ми е предимно месо, млечни продукти, яйца, въглехидрати (под формата на хляб, картофи) и някой друг плод (много наблягам на бананите, за добро или лошо; просто са ми любимият плод) и като за “десерт” (слагам го в кавички понеже не ям сладко само за десерт, а когато ми скимне) - шоколад, и всички вредни работи от сорта на вафли и кит-кати и тъпотии.... Ям от 2 до 3 пъти дневно. Затова написах, че на практика почти не ям като взема под внимание и грамажа на цялото нещо. Хубаво е да се яде на често по малко съм чувал..
04.09.16
00:32
Здравей,
добрата новина е, че когато си под стрес сваляш килограми а не качваш, което е по-честия случай. За мен гейнърите са неоправдани средства за въглехидрати, но може би в случаи като твоя не е чак толкова лоша идея.
Както те посаветва дамата намери време да тренираш, ако го направиш ще ти се увеличи апетита.
НАЙ-важното опитай се да елиминираш стреса или да го намалиш колкото се може повече , защото свалянто на килограми е най-малкото което може да се случи и тялото ти подсказва, че нещо не е наред. По голямата част от болестите са дължат на стрес.
04.09.16
01:02
казано от Nikola Penev на 04.09.16, 00:32:
Здравей,
добрата новина е, че когато си под стрес сваляш килограми а не качваш, което е по-честия случай. За мен гейнърите са неоправдани средства за въглехидрати, но може би в случаи като твоя не е чак толкова лоша идея.
Както те посаветва дамата намери време да тренираш, ако го направиш ще ти се увеличи апетита.
НАЙ-важното опитай се да елиминираш стреса или да го намалиш колкото се може повече , защото свалянто на килограми е най-малкото което може да се случи и тялото ти подсказва, че нещо не е наред. По голямата част от болестите са дължат на стрес.
Гласях се да почна да бягам, но май и това не е за предпочитане. Може още повече да отънея. Ще видя какво мога да измисля относно това.
04.09.16
08:28
казано от Spqshto Zlo на 03.09.16, 22:44:
В моя случай протеин ли ми трябва тогава ? :) И относно креатина - вреден ли е и натоварва ли се черният дроб?
Не, и протеин на прах не ти е нужен, ако успееш да приемеш необходимото количество с храната.
Статията ти показах основно поради 2 причини:
- храната е най-важна;
- да се запознаеш с плюсовете и минусите на гейнъра, ако все пак си решил да се снабдиш с такъв.
Както казах обаче, не ти е нужен. Оптимизирай храненето.
За креатина имаме много статии - моля, напиши “креатин” в търсачката горе вдясно и чети. :)
Храната: наблягаш на месото, млечни, яйцата, (можеш да добавиш и риба), зеленчуци, полезни мазнини; въглехидратите, които си избрал и плодовете също са ОК, подбери пълнозърнест хляб, ако имаш възможност. По-внимателно с “вредните работи”. Не е проблем, че ядеш 2-3 пъти дневно.
Щом искаш да качиш тегло, трябва да ядеш повече от сега. Ако сметнеш, че не може да се случи при сегашния брой хранения, защото няма да успееш да ядеш повече като количества, тогава увеличи броя. Ако нямаш възможност за по-често хранене, опитай на първо време да увеличиш калориите чрез повече мазнини - те не са толкова обемни, а са по-калорийни от другите макронутриенти.
На колко години си? Нямаш ли възможност на първо време за упражнения вкъщи или на някаква площадка наблизо? Визирам тренировки, които са по-силово ориентирани.
04.09.16
12:16
казано от Spqshto Zlo на 04.09.16, 01:02:
казано от Nikola Penev на 04.09.16, 00:32:
Здравей,
НАЙ-важното опитай се да елиминираш стреса или да го намалиш колкото се може повече , защото свалянто на килограми е най-малкото което може да се случи и тялото ти подсказва, че нещо не е наред. По голямата част от болестите са дължат на стрес.Гласях се да почна да бягам, но май и това не е за предпочитане. Може още повече да отънея. Ще видя какво мога да измисля относно това.
Пак е някакво движение и някакво начало, ако намериш докато бягаш и някой лост да направиш малко набирания или дори лицеви опори би било перфектно. Ти може да отънееш ама да си във форма и да си здрав. Така лека полека ще се оправят нещата според мен. Храненто наистина включи повече мазнини за да стане по калорийно, но животнски
04.09.16
15:28
казано от Вероника Налбатска на 04.09.16, 08:28:
казано от Spqshto Zlo на 03.09.16, 22:44:
Не, и протеин на прах не ти е нужен, ако успееш да приемеш необходимото количество с храната.
Статията ти показах основно поради 2 причини:
- храната е най-важна;
- да се запознаеш с плюсовете и минусите на гейнъра, ако все пак си решил да се снабдиш с такъв.
Както казах обаче, не ти е нужен. Оптимизирай храненето.За креатина имаме много статии - моля, напиши “креатин” в търсачката горе вдясно и чети. :)
Храната: наблягаш на месото, млечни, яйцата, (можеш да добавиш и риба), зеленчуци, полезни мазнини; въглехидратите, които си избрал и плодовете също са ОК, подбери пълнозърнест хляб, ако имаш възможност. По-внимателно с “вредните работи”. Не е проблем, че ядеш 2-3 пъти дневно.
Щом искаш да качиш тегло, трябва да ядеш повече от сега. Ако сметнеш, че не може да се случи при сегашния брой хранения, защото няма да успееш да ядеш повече като количества, тогава увеличи броя. Ако нямаш възможност за по-често хранене, опитай на първо време да увеличиш калориите чрез повече мазнини - те не са толкова обемни, а са по-калорийни от другите макронутриенти.На колко години си? Нямаш ли възможност на първо време за упражнения вкъщи или на някаква площадка наблизо? Визирам тренировки, които са по-силово ориентирани.
На 25 съм. Проблемът е, че без да се измарям нямам апетит за повече количество храна. А за да се измарям трябва да върша нещо постоянно да съм в движение.. А това няма как да стане. Работата ми е главно в офис на компютър и в много редки случаи да изляза да повървя няколко километра.. Наблизо има лостове, на които правех това точно както е показано. Но почна големият стрес както казах и спрях да се занимавам..
Само с 2 думи за креатина - вреден ли е и безопасно ли е да почна да го пия и да правя някакви набирания или кофички или нещо от сорта?
И относно протеина - притеснението ми е, че няма да мога само с храна да набавя необходимите калории и другите вещества, затова и питам за протеин/гейнър..
04.09.16
15:30
Някой от вас случайно да живее в София?
04.09.16
17:16
казано от Spqshto Zlo на 04.09.16, 15:28:
На 25 съм. Проблемът е, че без да се измарям нямам апетит за повече количество храна. А за да се измарям трябва да върша нещо постоянно да съм в движение.. А това няма как да стане. Работата ми е главно в офис на компютър и в много редки случаи да изляза да повървя няколко километра..
Почнеш ли да спортуваш, ще имаш апетит. Мислиш ли, че е разумно да искаш да качиш 10 кг, докато седиш по цял ден на стола в офиса? Нали знаеш, че значение има и видът на каченото тегло, за което на помощ ще дойдат именно тренировките.
И хайде, да оставим настрана това, макар че не е никак маловажно, но има и друго нещо - хората сме създадени да се движим, а не да седим по цял ден. Съветвам те да отделяш поне 30 минути на ден за тренировки, наистина ли не можеш да отделиш толкова? Ще ти помогнат и да си разведриш главата от работа.
Наблизо има лостове, на които правех това точно както е показано. Но почна големият стрес както казах и спрях да се занимавам..
Правел си набирания, но това не е достатъчно. Хубаво е да тренираш цялото тяло.
Само с 2 думи за креатина - вреден ли е и безопасно ли е да почна да го пия и да правя някакви набирания или кофички или нещо от сорта?
Можеш да го пиеш, но отново - храната е с по-голяма тежест и ако не оправиш този фактор, ще се луташ.
Набирания, лицеви, кофички, упражнения за долната част на тялото (разгледай разделите с тренировки и упражнения тук).
И относно протеина - притеснението ми е, че няма да мога само с храна да набавя необходимите калории и другите вещества, затова и питам за протеин/гейнър..
Oпитай първо с добавяне на повече полезни мазнни към настоящето хранене. :)
Впрочем, защо не опишеш точно как се храниш? Нагоре си изброил вид храни, но не става ясно в какви количества ги ядеш.
Какво яде днес - вид храна/количество?
А вчера?
04.09.16
17:55
казано от Вероника Налбатска на 04.09.16, 17:16:
На 25 съм. Проблемът е, че без да се измарям нямам апетит за повече количество храна. А за да се измарям трябва да върша нещо постоянно да съм в движение.. А това няма как да стане. Работата ми е главно в офис на компютър и в много редки случаи да изляза да повървя няколко километра..
Почнеш ли да спортуваш, ще имаш апетит. Мислиш ли, че е разумно да искаш да качиш 10 кг, докато седиш по цял ден на стола в офиса? Нали знаеш, че значение има и видът на каченото тегло, за което на помощ ще дойдат именно тренировките.
И хайде, да оставим настрана това, макар че не е никак маловажно, но има и друго нещо - хората сме създадени да се движим, а не да седим по цял ден. Съветвам те да отделяш поне 30 минути на ден за тренировки, наистина ли не можеш да отделиш толкова? Ще ти помогнат и да си разведриш главата от работа.казано от Spqshto Zlo на 04.09.16, 15:28:
Наблизо има лостове, на които правех това точно както е показано. Но почна големият стрес както казах и спрях да се занимавам..
Правел си набирания, но това не е достатъчно. Хубаво е да тренираш цялото тяло.
Можеш да го пиеш, но отново - храната е с по-голяма тежест и ако не оправиш този фактор, ще се луташ.
Набирания, лицеви, кофички, упражнения за долната част на тялото (разгледай разделите с тренировки и упражнения тук).казано от Spqshto Zlo на 04.09.16, 15:28:
Oпитай първо с добавяне на повече полезни мазнни към настоящето хранене. :)
Впрочем, защо не опишеш точно как се храниш? Нагоре си изброил вид храни, но не става ясно в какви количества ги ядеш.
Какво яде днес - вид храна/количество?
А вчера?
4 сандвича с яйца и сирене, пилешко с корнфлейк около 350 грама със салата (шопска). Ядох диня и коремът ми ще експлодира :P Взех си фъстъци (печени не пържени) за по-късно. Орехите и бадемите твърде скъпи, иначе тях исках да взема. Ако някой знае къде мога да намеря орехи направо с черупките за по-евтино... преди имахме цели чували с това нещо в мазата и се чудех за какво им е като в магазина има направо готови за ядене.. сега вече знам. :P
04.09.16
22:16
Попринцип на 25 години дори по 10 часа да роботиш на стол пак трябва да можеш да тренираш. Умствения труд изморява много повече и когато и средата около теб не спортна и много лесно падаш в капана на обездвижването.
Попринцип много хора вклчюително и аз когато започнат да вземат някакви добавки и психологически почваш да искаш да тренираш нещо, идва някаква мотивация която те кара да намираш време енергия и желание, някак си се чустваш задължен. Така че по тази логика креатина може да те мобилизира или приемането на някаква друга добавка. За гейнъра ще ти кажа че е по-добре да си вземеш чист протеин и когато го вземаш да си слагаш мед, плод или глюкоза.
Така че действай хващай да започнеш от някъде, и в движение ще сменяш тренировки и видове спорт ако трябва, създай си навика поне по един час да спотръваш нещо на ден (като за начало и половин би било добре).
04.09.16
22:19
казано от Nikola Penev на 04.09.16, 22:16:
Попринцип на 25 години дори по 10 часа да роботиш на стол пак трябва да можеш да тренираш. Умствения труд изморява много повече и когато и средата около теб не спортна и много лесно падаш в капана на обездвижването.
Попринцип много хора вклчюително и аз когато започнат да вземат някакви добавки и психологически почваш да искаш да тренираш нещо, идва някаква мотивация която те кара да намираш време енергия и желание, някак си се чустваш задължен. Така че по тази логика креатина може да те мобилизира или приемането на някаква друга добавка. За гейнъра ще ти кажа че е по-добре да си вземеш чист протеин и когато го вземаш да си слагаш мед, плод или глюкоза.
Така че действай хващай да започнеш от някъде, и в движение ще сменяш тренировки и видове спорт ако трябва, създай си навика поне по един час да спотръваш нещо на ден (като за начало и половин би било добре).
Сега остана и да споделиш кой протеин и кой креатин (като марка и вид) трябва да взема? Кои са най-най-най брандовете на пазара? Парите нямат значение.
05.09.16
21:42
казано от Spqshto Zlo на 04.09.16, 22:19:
казано от Nikola Penev на 04.09.16, 22:16:
Така че действай хващай да започнеш от някъде, и в движение ще сменяш тренировки и видове спорт ако трябва, създай си навика поне по един час да спотръваш нещо на ден (като за начало и половин би било добре).Сега остана и да споделиш кой протеин и кой креатин (като марка и вид) трябва да взема? Кои са най-най-най брандовете на пазара? Парите нямат значение.
Моето мнение е , че кретин хидрохлорид е най-добрия като суровина не като марка, малко фирми го правят, което споерд мен е добре.
За протеин, мое лично мнение е,че Голд Стнадарт е най добрия протеин, но честно казно аз броя протеина за вискококонцентрирана храна, а не за добавка. Мисълта ми е, че и по евтини протеин вършат същата работа въпроса е колко пиеш, повечето хора определят качеството по разтворимост и вкус , както се сещаш това е субективен критерийй
05.09.16
22:06
И с какво Хидрохлорида превъзхожда монохидрат?
Голд Стандарт е най-добрия протеин, защото .... ???
05.09.16
22:25
https://labdoor.com/rankings/creatine
и
https://labdoor.com/rankings/protein
голд е на престижното 17-то място.
Мнението беше редактирано от Ice Mountain на 05.09.16 22:26.
05.09.16
22:53
казано от ME4O_TURIST на 05.09.16, 22:06:
И с какво Хидрохлорида превъзхожда монохидрат?
Голд Стандарт е най-добрия протеин, защото .... ???
Аз казвам мое мнение, когато са ме попитали за него.
Всеки може да каже своето.
05.09.16
22:55
казано от Ice Mountain на 05.09.16, 22:25:
https://labdoor.com/rankings/creatine
иhttps://labdoor.com/rankings/protein
голд е на престижното 17-то място.
Това са интересни класации, дано да ти помогнат.
05.09.16
22:55
От всичко прочетено до сега(чета всички теми,постове тука),не ми стана ясно следното(ако може автора на темата да обясни с 2 думи):Нямаш пари за орехи,бадеми,а за добавките казваш,че не е важно колко пари струват...........Важно ли е да вземаш храна от кутия.Ще ти пратя ако искаш една празна да си я пълниш с натрошени бисквити и пудра захар,и да хапваш,ако идеята е от кутия храна да приемаш.Шегата настрана-хапвай хубава храна и ще стане.Аз съм също начинаещ,но не приемам добавки,или каквото и да е.За парите от един гейнър,или протеин например-знаеш ли колко яйца ще си купя(по 20 стотинки броя) :)