07.09.16
22:02
Въпроса ми е следният. Много хора ми казват да не се претоварвам да не вдигам тежко защото след време ще имам проблеми я със стави я с контузии .. но също така ми казват че ще имам проблем с хемороидите ... понеже баща ми се е занимавал с щанги като млад и сега има такива проблеми и се притеснявам наистина много . Има ли някакъв начин да избегна този сценарии и да се предпазя ?
Баща ти няма хемороиди защото е дигнал щанги, има хемороиди защото е спрял преди хиляди години, първо. Второ давам ти гаранция 100 процента, че ако седиш на стол по цял ден и не тренираш със сигурност ще имаш хемороиди.
казано от kaloyan на 07.09.16, 22:07:
Баща ти няма хемороиди защото е дигнал щанги, има хемороиди защото е спрял преди хиляди години, първо.
Ама как ти личи, че никога не си се напъвал :Д
П.П За да бъда поне малко полезен и по темата, ще кажа, че и да си супер активен, при генетична заложеност и тежки щанги е съвсем вероятно да ти се появи някой друг през годините.
Мнението беше редактирано от ddd на 07.09.16 22:29.
казано от ddd на 07.09.16, 22:24:
казано от kaloyan на 07.09.16, 22:07:
Баща ти няма хемороиди защото е дигнал щанги, има хемороиди защото е спрял преди хиляди години, първо.
Ама как ти личи, че никога не си се напъвал :Д
П.П За да бъда поне малко полезен и по темата, ще кажа, че и да си супер активен, при генетична заложеност и тежки щанги е съвсем вероятно да ти се появи някой друг през годините.
А на теб ти личи че имаш нужда да прочетеш и малко научна информация, извън форумите :)
Донаписвам си мнението за да не изглежда като заяждане аз се бъзиках. Но факт е че тежкото помага за обострянето (евентуално), но не е първопричина за тях . надявам се да е по ясно така ...
Мнението беше редактирано от kaloyan на 08.09.16 01:37.
08.09.16
10:04
Благодаря ☺
08.09.16
10:12
У нас никой не е вдигал щанги, а има случаи в семейството. Това са вид разширени вени, така че ги третирай като такива. Ползвай добавки, които подобряват състоянието на кръвоносните съдове и съединителната тъкан като цяло. Мажи се профилактично със специалните кремчета за заздравяване на съдовете, спазвай по-засилена хигиена, пий много вода и си следи храносмилателната система да работи добре. :)
08.09.16
10:19
Във ветеринарната аптека има един препарат за коне :ДДДД Влизаш, казваш, че ойде конят у ряката и ти трябва нещо за хемороиди. Те знаят за какво говориш. Връщаш се, мажеш - малко става fire in the hole хахахах ама ефектът е поразяващ. Също и не ти препоръчвам да ядеш люто :>>>