Фитнес след кардиологична операция?

10.09.16
16:19

Здравейте,
през април месец ми правиха операция на сърце, но не стандартна. Не са ме отваряли както другите, а имам около 10 см разрез отдясно, през който е извършена тя. Общо взето е зашита една клапа, която не функционираше правилно /пролапс на митрална клапа/.

Въпросът ми е следния: Мога ли вече да започна да тренирам и съответно към кого мога да се обърна да ми изготви тренировъчния режим предвид това, което описах по-горе? Докторът, който ме наблюдава, ми каза, че мога да започна фитнес, стига да не се хвърля да вдигам щанги. На мен целта ми е изчистване на мазнините и релеф. На 28 съм, 71 кг, 171 см, но ниската физическа активност последните месеци се вижда и трябва да предприема нещо.

Благодаря предварително :)

12.09.16
15:36

Естествено, че можеш да тренираш, макар и да не се хвърляш на тренировки с интензитет и плътност в началото. Ако всичко е минало нормално и си се възстановил напълно след операцията няма проблем да започнеш с леки тренировки. Ако има и кой да те надзирава да не правиш глупости, няма какво да те спира.

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1