14.09.16
23:45
Здравейте на всички мадами, които тренират!! Вие сте страхотни!
Момичета, имам проблем. Никога не съм се притеснявала от тренировки с тежести, дори тъкмо те са причината да тренирам. За мен е необяснимо тичането на пътека по 1 час или 1 година дигане на пластмаса.
Преди години тренирах сериозно, но се наложи да спра поради лични причини и преди 4 месеца се върнах във фитнеса и си започнах старата програма.
61кг съм, 168см на 23 години.
Тренирам 4 пъти седмично силово - крака 2 пъти в седмицата/ рамена и ръце / гръб и гърди. Отделно карам 2 пъти в седмицата ролери по 2 часа вместо кардио, понеже бягането си е скука за мен. Храня се в дефицит защото имах да свалям и за 3 месеца свалих 8 кг. Около 1600 калории дневено.
И тук идва голямото НО. Преди като тренирах пак на същият режим, всичко си беше в пропорции, но в момента предното ми бедро расте като невидяло - изглежда твърде голямо. Правя клек с 40 кг до земята 12 х 4 повторения. Напъди с 7.5кг във всяка ръка 12 х 4, лег преса с 65кг пак 12 х 4 както и още 2-3 упражнения. Преди правех с двойно повече килограми и никога не съм имала такова предно бедро. Много хора започнаха да ми казват, че си личи и не като комплимент. Но от годините практика, аз бях твърде решена, че от губенето на мускул файда няма. Но явно ще трябва да намеря начин да загубя този.
Забележка, че естествено мазнина има под мускулът, но далеч не е само тя проблема. Качвам една снимка от скорошна почивка, със забележка, че сега (след месец) мускулът е още по-голям и издут напред..
Сега дилемата ми е следната : Дали да тренирам крака само 1 път в седмицата и да заменя едната тренировка с кардио или да правя кардио преди тренировка и да се опитам да изгоря малко мускул. Кой вариант е по-добър? Приемам идеи за други начини. Благодаря Ви за помоща!
Темата беше редактирана от Pubble на 14.09.16 23:46.