Промени в тренировъчния режим

Здравейте, Аз съм Людмил на 17 години, тренирам почти година, през това време качих желаните килограми и така накратко.
През този интервал от време целта ми беше само качване на килограми, имаше и такива периоди в които поддържах  едно тегло, но реших да продължам да качвам килограми. Преди бях 59 килограма а последно, когато съм се теглил бях 76, възможно е да съм и повече в момента. Не съм правил нито кардио, нито съм имал период на така казаното “чистене”, В момента бих искал да по променя работите. Да изчистя излишните мазнини на корема и като цяло цялото тялото без да губа много мускулна маса и килограми с това също, а за корема да не говорим  който наистина стана по-голям от очакваното при положение че го тренирам , но храната влияе отрицателно върху него може би щом порастна толкова, но както и да е. Въпросът ми е , дали било удачно да променя режима си на тренировки, който в момента е : Тренировка през ден ( 4 дена  тренировка , 3 дена почивка ), Смятам да го променя на 6 дена в седмицата един след друг и неделя да почивам, без да променям нищо в хранителния си режим, Смята те ли че това би дало резултат и да продължавам ли да тренирам за корем и по какъв начин ( тренировките ми за корем наблягат на всяка една част от корема и опитвам интензивно да правя упражнения едно след друго без почивка между тях). Ако съм пропуснал важна информация се извинявам. Храните върху, които наблягам са : яйца, ориз, картофи, риба тон, пилешко месо, плодове, фъстъци( 600 гр на ден, може би от тук идват повечето мазнини), кисело мляко, от време на време телешко месо и леща ( нищо особено).Храня се по 4-пъти  и попълвам калорийният прием , преди се храних по 5-пъти, но го промених на 4 защото увеличих драстично грамовете на храните които консумирам и така !

Темата беше редактирана от Людмил Петков на 24.09.16 21:44.

Здравей!

За да преминеш в калориен дефицит, има различни сюжети, един от които е описаният от теб - запазваш храната и увеличаваш физическата активност.
Според мен обаче ще е по-добре да направиш обратното - корекции в храненето и основно чрез него да манипулираш калорийния баланс. По-лесно ще е, а и мисля, че има накъде да подобряваш нещата.
600 г фъстъци на ден са много, а и да оставим калориите настрана (макар че в случая са важен фактор) - не ти ли създават някакъв дискомфорт толкова много фъстъци?
Само тяхното количество да промениш (а и, мен ако питаш, да ги махнеш и на тяхно място да сложиш по-пълноценен хранителен източник на полезни мазнини, ако ги ядеш заради мазнините), ще е достатъчно на първо време.

Здравей отново, Благодаря ти че отдели време да погледнеш всичко което съм написал, оценявам мнението ви.
Фъстъците главно ги ям заради малкото протеин, полезни мазнини и най-вече калориите. С какво бих могъл да ги заменя без да се променят драстично калорийте ?!

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1