Проблем с бройката на набиранията

26.09.16
20:21

Здравейте. Тренирам уличен фитнес сериозно вече около 9 месеца. Последните седмици забелязвам, че набиранията стават “трудно” упражнение за мен, което не мога да си обясня, тъй като те, както всички знаят, са в основата на уличния фитнес. Преди да започна да тренирам сериозно(преди повече от година) можех да правя 11 от макс. долу до макс. горе, а сега не съм сигурен дали и на това съм способен. С кофите и лицевите опори нямам проблеми. Преди няколко дни успях да ги докарам(набиранията) 50 за около 2-3 минути, но с малко повечко зор, тъй като вместо определените 10 на серия правих 7, слизам и пак се качвам за още 3. Все едно ми “изсмукват” цялата сила на малко бройки. Не изпускам ден без да тренирам, като в повечето случаи включвам кардио преди тренировката. Не вярвам в честите тренировки да е проблема, тъй като с други упражнения нямам такива сериозни затруднения. На какво може да се дължи това затруднение при набиранията?

Темата беше редактирана от Bone Kn на 26.09.16 20:25.

Carbohydrate

26.09.16
20:46

каквото тренираш, това расте......тренираш набирания по определени бройки в много серии....Какво означава това? Ами просто е! Ще си издържлив в това занимание - много серии с определени бройки, но не и максимални бройки за един подход. Това е адаптацията...адаптираш се към това, което правиш, а ти правиш точно това).....ако искаш бройки, то трябва да правиш до отказ в сериите! Но тогава ще е важен момента с възстановяването и количеството на тренировките през определен период от време...
Има много начини за трениране на повишаване на количеството на набиранията в един подход.  Аз не правя много - 22 бройки само, но съм на 43 г)))....Прави в края на всяка тренировка, каквато и да е тя, 1 серия до отказ - това е единия начин ;)

26.09.16
21:20

Преди, като юноша, блъсках две-две и половина години, докато извърша максимума в един подход - тридесет набирания.
Може би да се добавят още не месеци, ами сезони, та цяла година и отгоре - че да се постигне исканото.
Една бременност още много малко представлява, поне сама по себе си (без предишен стаж като атлет). Сега, като възрастен, си давам сметка, че се налага да го обхващам в години напред!

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1