01.10.16
19:34
Здравейте.
От София съм, на 22 години, тежа 75 кг и съм 185см висок,
От малък имам проблем с дясното коляно, оказа се, че хрущялът вътре бил разбит на парченца и заради това спрях да тренирам футбол. От години се опитвам да се занимавам с фитнес, но все имаше някаква причина това да не продължи дълго.
Преди около 5-6 месеца започнах да тренирам по 3-4 пъти седмично, докато един ден много ме заболя корема (след мъртва тяга) и не можех да си вляза в дънките. Ходих на лекар и ми казаха, че за малко да направя ингвинална херния и че съединителната ми тъкан не е много стегната и трябва да внимавам, за да го предотвратя. В момента в долната част коремът ми е доста надут (може просто да съм надебелял с времето), но нищо друго.
Уплаших се и спрях да тренирам около 2-3 месеца, след което започнах с дъмбели вкъщи, но получих надграждаща се болка в 2 прешлена в долната половина на гръбнака (вдигах дъмбели над рамо). От тогава след 6-7 лицеви опори започва силна болка в прешлените в долната част на гърба (сякаш се търкат едно в друго). Наскоро ходих на ортопед и той ми каза, че имам не голямо изкривяване в долната част на гръбнака и това е причината за болката.
Лекарят не ми позволява да тичам, гледам да не злоупотребявам с коремното налягане и ме понаболяват прешлените на гръбнака понякога. (например вчера при коремни преси).
Пиша ви със следната молба, познавате ли някой добър треньор, който да може да се справя с такива проблеми и да ми помогне да предотвратя развитието им?
Направо се побърквам без спорт!
Благодаря ви и съжалявам ако съм ви отегчил!