Напътствие при здравословни проблеми

Здравейте.

От София съм, на 22 години, тежа 75 кг и съм 185см висок,

От малък имам проблем с дясното коляно, оказа се, че хрущялът вътре бил разбит на парченца и заради това спрях да тренирам футбол. От години се опитвам да се занимавам с фитнес, но все имаше някаква причина това да не продължи дълго.

Преди около 5-6 месеца започнах да тренирам по 3-4 пъти седмично, докато един ден много ме заболя корема (след мъртва тяга) и не можех да си вляза в дънките. Ходих на лекар и ми казаха, че за малко да направя ингвинална херния и че съединителната ми тъкан не е много стегната и трябва да внимавам, за да го предотвратя. В момента в долната част коремът ми е доста надут (може просто да съм надебелял с времето), но нищо друго.

Уплаших се и спрях да тренирам около 2-3 месеца, след което започнах с дъмбели вкъщи, но получих надграждаща се болка в 2 прешлена в долната половина на гръбнака (вдигах дъмбели над рамо). От тогава след 6-7 лицеви опори започва силна болка в прешлените в долната част на гърба (сякаш се търкат едно в друго). Наскоро ходих на ортопед и той ми каза, че имам не голямо изкривяване в долната част на гръбнака и това е причината за болката.

Лекарят не ми позволява да тичам, гледам да не злоупотребявам с коремното налягане и ме понаболяват прешлените на гръбнака понякога. (например вчера при коремни преси).

Пиша ви със следната молба, познавате ли някой добър треньор, който да може да се справя с такива проблеми и да ми помогне да предотвратя развитието им?

Направо се побърквам без спорт!
Благодаря ви и съжалявам ако съм ви отегчил!

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1