Тренировки след операция на апандисит

02.10.16
13:54

Имам следния въпрос към вас. Колко време след успешна, без затруднения преминала операция от апандисит /стандартна, не лапароскопска/ сте влезли да тренирате във фитнес залата?


Въпросът ми не случайно е зададен по тоя начин, от гледна точка, че не желая мнението на хора, които не са претърпяли въпросната операция, като изключения правят само дипломирани доктори, които малко не вярвам да ми отговорят тук.
Не искам и мнения от сорта на “питай доктора си” - питах поне пет доктора /болницата беше една от най - големите в бг, доктори да искаш вътре/, всичките коремни хирурзи и всеки ми каза различно. Най - оптимистичното, което чух беше един месец, най - песимистичното - три. Здравето ми е най - важно и със сигурност няма да пришпоря нещата, макар, че преди операцията бях в много добра форма и много трудно приемам факта, че известно време няма да тренирам. На 30г. съм, 186см, около 95кг/+-1-2/.
Пак ви моля, без тролове и коментари от сорта на “питай лекар / ходи на преглед / не бързай, оправи се и тогава”, тъй като всичко това ще го направя така ли иначе. Иначе в тоя форум прочетох някаква много стари тема, за отсъствие от залата от 6 месеца нагоре, което към настоящият момент е абсурдно. Други теми касаещи въпроса ми не открих, извинявам се, ако такива съществуват.

Не мисля,че е много добра идея да се вслушаш в мнението на някой претърпял същата операция,за сметка на експертно мнение.Не забравяй,че всеки организъм се възстановява по-различен начин.Давам ти прост пример с мен,аз се възстановявах от чисто рутинна операция с пъти по-дълго,отколкото мой познат,който се върна в залата след херния на 4-тата седмица. Като са ти казали 3 месеца,почивай толкова нали сам казваш,че здравето ти е на първо място.

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1