03.10.16
18:54
Здравейте , имам проблем с лявата китка. На 15 години съм и тренирам от 9 месеца , та от няколко дена лявата ми китка пука когато я движа наляво и надясно. Не чувствам болка , когато тренирам спира да ми пука , а когато съм вкъщи ми пука. От скоро започнах да правя предмишница дали от това не е проблемът?
03.10.16
19:32
Пука постоянно или изпуква леко спорадично?
03.10.16
19:35
Постоянно е
На мен ми се беше получило на дясната същото от разгръщане встрани за рамо, и дори да не боли е доста неприятно :D Та оправих се за около седмица като правих стречинг на китките и ги разгрявах доста по-добре от преди. Също така, през този период тренирах с накитници да стои по-стегнато за всеки случай :)
03.10.16
19:49
Ще пробвам да пропусна това упражнение за рамо на следващата ми тренировка. Аз днес загрях китките ми така - взех две гирички и започнах да ги въртя.
казано от Yordan Yordanov на 03.10.16, 19:49:
Ще пробвам да пропусна това упражнение за рамо на следващата ми тренировка. Аз днес загрях китките ми така - взех две гирички и започнах да ги въртя.
Да това го прави винаги, дори всичко да е наред. Така се Разгряват ама с малки гирички - до 4 кг в ръка макс (даже е много). Също загрявай и рамото си с тях. Пиши в интернет rotator cuff упражнения и ги виж. Това като го правиш всеки ден преди тренировка, не само загряваш, но и мобилизираш като цяло рамото и китките и стават по-гъвкави и от тук => по- малък шанс за контузии :)
03.10.16
19:56
Благодаря. Явно проблема ми е бил неправилната загрявка на китките. Надявам се проблема да изчезне. :)