Книги за фитнес и правилно хранене

MB

04.10.16
19:42

Здравейте , бихте ли ми препоръчали книги относно правилно трениране и хранене. По възможност да са на български или на английски.

04.10.16
21:56

Muscle and strength pyramid nutrition и  training на Eric Helms.

Здравейте на всички.
Имам желание да натрупам знания относно правилното трениране и биохимичните процеси в организма, за да достигна ниво, в което сам мога да конструирам правилни хранителни и тренировъчни режими за моето тяло. Информацията, която съм черпил досега, е била единствено от сайтове и форуми, но някак ми се иска да прочета нещо, в което нещата са по-систематизирани и са събрани в едно. Улавям се, че винаги се лутам много при изготвянето на някой хранителен режим или тренировъчен такъв и винаги ми се струва че правя нещо неправилно. Доверявал съм се и на фитнес инструктори, но доверието ми е оставало неоправдано досега. Затова ми се иска нещата да са в мои ръце.
Искам да ви споделя книгите на които съм се спрял и ако някой ги е чел ще съм щастлив да сподели мнение, в което да казва дали си заслужават или не.

1.Проект мускулна маса на Калоян Гурбалов
2. Системата Боско за прогресивно физическо натоварване на Хари Паскал
3. Супер клекове на Рендъл Стросен
4. Brawn: Бодибилдинг без стероиди на МакРобърт
5. Тренировките на затворника на Пол Уейд
6. Могъщ гръб, могъщи ръце и могъщ гръден кош на Джордж Джоует
7. Биохимия на Еманул Гачев

Отворен съм към предложения и за друга литература. Благодаря. :)

Казусът с такава литература е, че на български я ~няма. Затова търси източници на английски, ако ползваш този език. И търси учебници, поне според мен. Тук идва и другият казус, че те не са евтини, но ако си решил наистина да вземеш ръцете в свои ръце и да разбереш в детайли поне основите, моето мнение е такова - учебници.

Много хубав такъв е този. Има го и в електронен вариант, но не го препоръчвам, тъй като печатното издание е адски добре направено и съдържа много графичен материал.

Към тях може да добавиш този и този.

Важно е да отбележа, че авторите на първия и другите два учебника не се тачат особено. Това има своите идеологични и икономически причини, но ако се абстрахираш от школи, течения и авторитети, трите книги дават много добра основа, подробно разгледана, същевременно на достъпен език.

Има още 10-тина широко препоръчвани учебници, но повечето все още събират прах при мен и не мога да споделя мнение.

Мнението беше редактирано от Димитър Михайлов на 08.10.16 19:26.

Благодаря за полезния отговор, Димитър. :)

Ivaylo Stefanov

14.10.16
13:43

От изброените от Георги книги, абсолютно всичките ги има на БГ.

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1