Име на упражнение

Здравейте! Търся едно упражнение, което е за предмишница. Виждал съм го в много малко зали, но е изключително добро и може би най-доброто за мен, искам да направя подобен уред в домашни условия, обаче ми трябва модел. Та упражнението е следното - има нещо от сорта на тръба, която е закрепена от двете страни и стои във въздуха. За нея има вързан колан с тежести, и когато въртиш тръбата намотваш колана. Изключително здраво напомпа предмишниците и спомага за растежа. Видях подобни домашни уреди, но не са като оригиналното. Благодаря!

08.10.16
18:04

Мисля, че уредът се казва ролер. Напиши в google ‘ролери за предмишница’ и иди в изображения.

08.10.16
22:02

Пвц тръба и въже. Чак модел....
Можеш и с точилка, вместо пвц тръба, пак се получава ;)

Мнението беше редактирано от 6th на 08.10.16 22:04.

09.10.16
08:45

В една зала в която ходих, имаше просто една метална тръба, от порядъка на 30- 40см. дълга. По средата имаше дупка, по която беше завързано въже. На другият край на въжето бяха завързани един или два диска от порядъка на 1,5кг. или 2,5кг. Хващаш тръбата и започваш да въртиш, това беше цялата работа. Сам можеш да си сглобиш такъв уред, не е кой знае каква философия.
За силен хват и големи предмишници има много други решения- мъртва тяга с надхват без фитили, фермерска разходка, обръщания, набирания, висене на лост, и като цяло работа със свободни тежести, без използването на фитили.

09.10.16
11:31

Нарича се Wrist Roller

казано от avitohol на 09.10.16, 08:45:

В една зала в която ходих, имаше просто една метална тръба, от порядъка на 30- 40см. дълга. По средата имаше дупка, по която беше завързано въже. На другият край на въжето бяха завързани един или два диска от порядъка на 1,5кг. или 2,5кг. Хващаш тръбата и започваш да въртиш, това беше цялата работа. Сам можеш да си сглобиш такъв уред, не е кой знае каква философия.
За силен хват и големи предмишници има много други решения- мъртва тяга с надхват без фитили, фермерска разходка, обръщания, набирания, висене на лост, и като цяло работа със свободни тежести, без използването на фитили.

казано от 6th на 08.10.16, 22:02:

Пвц тръба и въже. Чак модел....
Можеш и с точилка, вместо пвц тръба, пак се получава ;)

ДА, чак модел! Идеята е, че така направено както казваш натоварва раменете. А това, което съм срещал в залите, самата тръба е във въздуха, подпирана в краищата от две други, направено интелигентно без да натоварва раменете и съсредоточено изцяло за предмишница. Правил съм ги и двете и разликата е огромна.

Мнението беше редактирано от Павел Иванов на 12.10.16 11:52.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1