15.10.16
16:29
Здравейте,
надявам се темата ми е в правилния раздел.
На 24г. съм, 70кг, 1.85м, ходил съм на фитнес 2 години общо, като през 2014 спрях, но сега започнах отново.
Заради учене и работа имам възможност да ходя на фитнес 2, някои път може би 3 пъти седмично.
Нямам време за жалост за хранителни режими с по 5-6 яденета на ден.
На кои храни да наблягам все пак? Картофи, ориз, пилешко месо?
Как е най-добре да разпределя упражнинията в тези 2 дена? Препоръчаха ми кръгово, но искам да наблегна на гръб преди всичко.
Освен това планирам да вземам протеин и креатин, като тук съм абсолютен нууб: по колко се взема, преди или след тренировка, всеки ден ли, с вода ли се смесва или мляко и с колко, за какво трябва да внимавам и какву марки?
Проблем ли са тези добавки ако се консумира алкохол, 2-3 бири , вино и 1/2 до 2/3л. водка,ром седмично?
Благодаря.
Добре дошъл,
С 2 тренировки седмично, алкохол и без да ти се занимава да правиш режими, як баДка сигурно няма да станеш, тренирай си за здраве, хапвай си и недей се тормози с толкова детайли. Месо можеш да ядеш всякакво - свинско, телешко, риба, защо само пилешко? Яйца и млечни също. Креатина действа с натрупване - трябва да имаш високи нива за по- дълъг период от време - няколко седмици и не е обвързан с някакъв специален прозорец на прием. Протеина го пий след тренировка или вместо пропуснато хранене.
Доколкото ми е известно, няма противопоказания за протеин и креатин с алкохол.
Мнението беше редактирано от Димо на 16.10.16 10:40.
казано от Martin P на 15.10.16, 16:29:
Здравейте,
Проблем ли са тези добавки ако се консумира алкохол, 2-3 бири , вино и 1/2 до 2/3л. водка,ром седмично?Благодаря.
Креатин + алкохол може да ти бъде сериозен проблем. Някои в залата са повръщали от такава комбинация. Доста натоварваща черния дроб е, особено ако креатина е монохидрат.
16.10.16
18:46
Според мен за 2 пъти седмично прави базовите упражнения, трибойските клек, тяга и лежанка, като по 4-5 серии от упражнение накрая корем и си готов. Вземи си магнезий и витамин Ц. според мен креатин нямаш никаква нужда, амино или протеин се броят кам храната не към добавките, ако не може да се храниш както трябва не е лошо да имаш такава концентрирана храна.
16.10.16
21:29
Здравейте,
благодаря за коментарите.
Най-добре е май да започна с протеин и витамин Ц + магнезий, по-нататък с креатин.
За протеин четох, че се приема по 2г. на килограм тегло. Whey протеин. С колко вода или мляко се разрежда това количество , в моят случаи 140г.
Проблем ли ще е след тренировка, а в дните в които не тренирам пак да пия, тоест всеки ден?
Относно витамин Ц и магнезии: всеки ден ли и колко?
Благодаря
Абе човек, те наистина съвсем са ти объркани понятията. Тези 2 гр/ килограм живо тегло са всичкия протеин - с този от храната, от където трябва да ти идва основното количество. Протеин на прах се взима примерно 1 или 2 дози по 25 грама. И то ако не можеш да си го набавиш от храната - да си злояд или да имаш супер забързано ежеднение и да не можеш да се храниш редовно или когато трябва -сутрин и след тренировка. Ти от храната изобщо ли нямаш протеин та искаш да пиеш 150 гр протеин на прах?
Протеина се разрежда с каквото ти е вкусно и ти влиза в калориите. При теб ако искаш да качваш сигурно ще е по- добре с мляко. 1 водна чаша на доза от 25 грама е ОК.
Аз креатин съм пил и алкохол съм пил същевременно, но разбира се не съм ги смесвал - примерно креатина през деня, алкохола вечерта. И не съм видял проблеми, но това може да съм само аз.
Трябва да се поинтересуваш повече за храната и тренировките и тогава да питаш за прахчета.
Мнението беше редактирано от Димо на 16.10.16 22:49.