15.10.16
21:16
Има ли някакви голями притеснения да изкарам 20-ина дни на кисело мляко 0.1% верея и мюсли с плодове? Трябва ми за изчистване и мотивация, защото ми е трудно да започна да отслабвам?
Получава се нещо като ВВД, приемам сутрин, обед и вечер х 1 кофичко мляко 400 гр + 60 гр мюсли (6 лъжици). Правя и две мехдинни хранения с круша и ябълка.
След 20:00 часа не ям, средно се получават по около 500-600 ккал на хранене, общо за деня 1700-1800 ккал. Като проценти са 65% въглехидрати, 15% мазнини и 20% протеин.
Правя кардио всеки ден х 30 мин пътека бързо ходене. 10 мин на 20% наклон + 20 мин на 0% наклон със скорост 5.5 и изминавам около 2.7 км. Всяка сутрин 50 кляка, 50 лицеви и 50 коремни.
Знам, че е ненормално това хранене, но го виждам като възможност да се мотивирам и да си почна след него нормален режим. Започнах 126 кг, висок съм 178 см - сега съм 11 ден и отслабнах 4 кг и съм 122 кг
Искам да го направя 20 или 30 дни, някакви съвети и мнения дали може да ми се отрази зле? От началото до днес се чувствам отлично, без глад или каквота и да е било.
15.10.16
22:01
Започвай с месо, яйца и салата и не прави повече такива глупости.
Притесненията ти трябва да са, че от 2011 г. пускаш теми за едно и също, получаваш адекватни съвети, които не изпълняваш и година след година не ставаш нито по-лек, нито по-здрав, нито по-умен.
15.10.16
22:28
Аз ще ги почна тези неща, но ми трябва някакво ударно начало за мотивация. Защото нямах стимул, а сега сякаш имам и след това ще ми е по-лесно.
Съгласен съм с Теди в частта с препоръките ѝ за храната ти, но ако това с млякото и мюслите работи за теб на този етап и те мотивира, пък изкарай си го до 30-тия ден щом си си решил. Нищо няма да ти стане още 2-3 седмици.
Истинския въпрос е след това какво смяташ да правиш? Имаш ли готова идея?
16.10.16
10:01
Има ли някакви голями притеснения да изкарам 20-ина дни на кисело мляко 0.1% верея и мюсли с плодове? Трябва ми за изчистване и мотивация, защото ми е трудно да започна да отслабвам?
Ако може да се говори за правилен и неправилен подход за целта ти, това, което си замислил, е по-скоро във втората графа. Трудно ти е да почнеш да отслабваш, защото усвояваш повече калории от изразходваните и стига да промениш това нещо, ще започнеш да виждаш промяна и от хранителен режим, който включва основните макронутриенти, който е по-разнообразен, вкусен и носещ необходими за тялото хранителни вещества.
Кисело мляко 0,1% и мюсли с плодове изключва важните мазнини, а пък и белтъчините са на минимум, които са засищащ макронутриент и би извлякъл повече ползи, ако правиш обратното -> да си поддържаш въпросните 1800 калории (да приемем, че можеш да започнеш от тях и да се наблюдаваш във времето дали са ти ок), но да идват от месо/риба/яйца, полезни мазнини, зеленчуци и по-малко въглехидрати.
Правя кардио всеки ден х 30 мин пътека бързо ходене. 10 мин на 20% наклон + 20 мин на 0% наклон със скорост 5.5 и изминавам около 2.7 км. Всяка сутрин 50 кляка, 50 лицеви и 50 коремни.
А имаш ли опит със силови тренировки? Какви?
Знам, че е ненормално това хранене, но го виждам като възможност да се мотивирам и да си почна след него нормален режим. Започнах 126 кг, висок съм 178 см - сега съм 11 ден и отслабнах 4 кг и съм 122 кг
Какво ще кажеш да опитаме друг начин? Да разнищим какво визираш под “нормален режим”, какво ти пречи да се мотивираш и още от самото начало да започнеш да крачиш по добре утъпкани пътеки?
Искам да го направя 20 или 30 дни, някакви съвети и мнения дали може да ми се отрази зле? От началото до днес се чувствам отлично, без глад или каквота и да е било.
Моят съвет е изобщо да не го правиш и да го прекратиш, защото има много по-приятен, много по-полезен и много по-пълноценен начин.
Опиши как точно си се хранел преди тези 11 дни на кисело мляко. :)
16.10.16
10:37
Истинския въпрос е след това какво смяташ да правиш? Имаш ли готова идея?
Да братле, имам готов режим 3-месечен, изготвен ми е от Любомир Иванов, мисля да го започна него. Преди година и половина го правих и отслабнах до 115 кг, но бавно за 3.5 месеца. Около 3-4 кг. на месец. Сега искам пак да го започна и по възможност да не го спирам, за да си стигна около 100 кг за половин година, но все не мога да почна и затова реших малко на мюсли и кисело мляко. До момента съм 12-ти ден, хапвам достатъчно, явно съдържа доста хранителни вещества и се чувствам добре.
А имаш ли опит със силови тренировки? Какви?
Да, имам опит и 2 програми изготвени от фитнес треньори, преди година и половина тренирах по-сериозно, както и 3-4 години все се опитвам, но нещо не ми достига явно.. Вкъщи имам всичко нужно - Гладиатор, Пътека, Гирички, Боксова круша и др. Удобно ми е за трениране, но натоварването през деня, явно психическата умора си оказва влияние и все нямам мотивация да започна да се вкарам в ред.
Какво ще кажеш да опитаме друг начин? Да разнищим какво визираш под “нормален режим”, какво ти пречи да се мотивираш и още от самото начало да започнеш да крачиш по добре утъпкани пътеки?
Както споменах и по-горе имам готови режими, които вкл. риба, пилешко, яйца и всичко, което е окей за хранене, но за съжаление не ми достига да започна и сякаш сега намерих начина да стартирам с мюслито. Много е вкусно, хранително и ми се отразява добре. 12-ти ден съм, имам 4-5 хранения, три от които основни в кофичка мляко и 60 гр мюсли и се чувствам много добре, на всичкото отгоре отслабвам постепенно. После ще ми е много лесно да започна хранителния режим. Идеята ми беше дали може да ми стане нещо лошо от това да съм само на кисело мляко 0.1% и мюслито.
Иначе преди това се храних много лошо, с готвени ястия покрай офиса, почти всеки ден сладичко (шоколад, чипс), хляб приемах повече от нормалното, абсолютно никакъв режим. Сега като се върна малко назад осъзнавам, че може би всичко се гради на психическата натовареност и умора. Сега ми е много добре, откакто спрях да приемам тези храни и се чувствам готов да си започна моята програма.
Мнението беше редактирано от Александър Костянев на 16.10.16 10:45.
Ааа, Любо е пич.
Ще си позволя и да цитирам един колега от форума, който ти го е казал преди време:
Когато искаме да постигнем дадена цел посредством определен начин на хранене, е важно да са налични следните два фактора:
- да можем да се придържаме към избрания от нас начин на хранене редовно и дългосрочно
- избрания от нас начин на хранене да дава резултатиТ.е. започни “отнякъде” и коригирай нещата така, че да изпълняваш описаните по-горе две условия - да не ти е особено трудно да спазваш режима на хранене и да имаш резултати.
Успех
Иначе, според мен 90% от отслабването е психология. Имаш ли воля, начин и информация винаги ще намериш. За различните хора различни неща работят като мотивация поне отначало. Като минеш млечно-мюслената фаза и после и на Любо програмата и като стигнеш до някакви резултати, които те задоволяват, все пак трябва да помислиш и как да продължиш и да не си връщаш свалените с труд килограми. Поддържането на добра фигура не е кампанийно занимание. И не можеш цял живот да спазваш еднообразни режими. Трябва в даден момент да се научиш да си смяташ калориите и да знаеш колко реално ядеш. Като стигнеш до там, пусни нова тема, аз също ще ти дам съвет.
Действай и успех ти пожелавам засега.
16.10.16
11:00
Благодаря ти! Действам, след това захващам три месечен режим сериозен и през това време ще мисля за в бъдеще! Надявам се през тези 3-4 месеца да подобря и мисленето си и психиката.