Нуждая се от съвети/помощ - какво да ям и какви упражнения да правя за отслабване и покачване на ММ

GI

16.10.16
11:47

Здравейте,
Искам да се променя и ми е нужна помощ. Ще бъда доста подробен, тъй като не съм запознат много с нещата и какво точно да правя.
Започвам с това: на 17 години съм, висок 1.92м, 78кг., но проблемът е, че съм хем слаб, хем дебел... тоест имам корем, “цицки”,  не съм изобщо стегнат и както се казва гъзът ми е по-широк от раменете, за жалост. :D Тренирам тенис на маса (час и половина) 3 пъти в седмицата и преди няколко дена си закупих карта за фитнес...

Относно храненето ми...
Когато съм на училище, сутрин - ям джънкове... банички, пици, сладки работи, боклуци общо взето. :D
На обяд- каквото е сготвила баба + бял хляб 1-2 филийки.
Следобед -пак ям вафли, мафли, понякога плодове
Вечеря - 2 филийки с яйце и филе или от обяд, ако е останало пак ям същото, или разни салами с кашкавал, сирене и т.н. различно всеки ден.
Общо взето, нездравословно хранене, да...

Та, като заключение: Какво точно трябва да ям, за да изчистя тази мазнина по тялото си и да заякна малко, да кача мускул и какви упражнения да правя във фитнеса? По колко пъти в седмицата да ходя и кога?

Благодаря предварително на всеки, който си направи труда да отговори! :)

16.10.16
11:58

Жаргонно на твоето състояние му се казва скини-фат. Иначе, едновременно да топиш мазнини и да качваш килограми е трудна работа, поне в по- дългосрочен план - в първите 2-3 месеца може и така да стане. Трябва да решиш дали искаш да отслабнеш - да махнеш мазничкото и тогава да почнеш бавно и методично да качваш мускули сравнително чисто без да качваш много мазно, или искаш да натрупаш повече мускули първо, макар и с цената на натрупани мазнинки и тогава да изчистиш мазнините за да се видят мускулите. Втория вариант е по- лесния според мен.

Също трябва и да решиш за себе си че искаш да не си обичайния кекав тийн - с джънковете, с увисналите рамене, с паласките и т.н. Иска се четене и действане, само с питане по форуми няма да стане. Губил съм си времето и енергията с други младежи да им давам съвети, да ги окуражавам и т.н. само за да се върнат след седмица като им мине ентусиазма към пиците и баничките и “кво толкова, повечето ми съученици и те са така”. Като покажеш че си тръгнал сериозно по дългия път към добрата форма и сам си помогнеш поне малко, сигурен съм че ще има и други които да ти помогнат.

И да не е само поучаване поста ми, ето ти няколко линка за начало да четеш и осмисляш:

http://www.bb-team.org/forums/viewthread/49744
http://www.bb-team.org/forums/viewthread/49742

Поздрави и дерзай. Лесно няма.

16.10.16
19:12

Когато качиш мускулна маса процента на мазнините пада, не че ще изгориш мазнини, но процентно ще качиш килограми които са мускули..... и демек проста математика. И аз те съветвам първо да тренираш повече за маса, дет се вика като почнеш сега за маса, пък ако не се откажеш на пролет ще почнеш да да мислиш как да изкараш плочките. Има една приказка - на дебела жена цици и на слаб мъж плочки не се боят ;)
Успех

GI

16.10.16
22:46

Ясно, разбрах за какво говорите, много благодаря. А какви точно упражнения да правя и по колко пъти/серии ?
Поздрави

16.10.16
22:54

Ето по тази програма почвай. 3 месеца я правиш и после идваш да докладваш. Снимаш се сега в профил и анфас и след 3 месеца пак.

http://www.bb-team.org/workout/4011_3-mesechna-kragova-trenirovka-za-nachinaeshti

18.10.16
09:36

Тяга, лежанка клек, като гледай да се научиш да ги изпълняваш правилно, което не толкова лесно.
Програмата на колрегата е екстра, така че давай смело и без нелепи контузии

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1