18.10.16
12:35
Добър ден! Имам един въпрос, как е по-добре да се приема зелен чай, на капсули(на прах) като хранителна добавка или от някой магазин насипно? По принцип съм се спрял на една комбинация на CONTROLLED LABS- Oximega green . Продуктът е комбиниран и с рибено масло, което съм ползвал на същата марка и съм много доволен. Но дали съдържанието на зелен чай е достатъчно, защото виждам, че има доста богат състав и от други зелени храни в този продукт. Ако може да ми кажете и някой магазин за покупка на зелен чай във гр.Варна. Целта ми със закупуването на зеления чай и рибеното масло е укрепване на имунната система през зимните месеци.
Темата беше редактирана от Димчо Тодоров на 18.10.16 12:38.
И от какво по-точно усети,че си доволен от зеления чай? За укрепване на имунната система, ако решиш да е добавка, вземи мултивитамини. Като билка от зеления чай едва ли ще усетиш нещо. Така, че дали ще вземеш Утро, Алпинист или зелен чай общо взето е все тая...
казано от deqn91 на 18.10.16, 14:51:
За укрепване на имунната система, ако решиш да е добавка, вземи мултивитамини.
Дотолкова индустрията е промила мозъци...
Като билка от зеления чай едва ли ще усетиш нещо. Така, че дали ще вземеш Утро, Алпинист или зелен чай общо взето е все тая...
Разбира че зеленият чай укрепва имунната система, и не само това, ами и много други неща...само че, проблема е, че достъпа до хубав, пресен, качествен и нетретиран с химикали зелен чай е много труден. Във Варна не мога да ти кажа къде да намериш, но принципно, търси матча - пак е зелен чай, само че е фино стрит на прах и не се прави запарка, т.е. накрая не изхвърляш листата,а се приготвя на принципа на разтворимото кафе. Цената и е доста различна от тази на чая, и това има основание. Не препоръчвам тази матча, която е пакетирана в торбичките на био магазините - търси пакетирана в Япония. В София може да се намери, за Варна не знам.
Аз пия зелен чай от години. Носят ми го от Китай в кутии насипен. Колко е третиран с препарати не знам, а и не мисля че мога да го проконтролирам или променя , т.е. не ме интересува. Като ефект от зеления чай мога да кажа че действа ободряващо, дори зависи от силата на запарката може да е по- силно от кафето, потиска апетита също. На имунната система не мога да кажа как влияе. Смятам че ми е много силна и не се занимавам с разболявания, но това си е така отпреди да почна да пия зелен чай.
На мен ми харесва на вкус. Сигурно е и полезен щом толкова много китайци го пият :) А и Конфуций е казал: “По- добре три дни без храна, отколкото един ден без чай.”
18.10.16
20:29
И от какво по-точно усети,че си доволен от зеления чай? За укрепване на имунната система, ако решиш да е добавка, вземи мултивитамини. Като билка от зеления чай едва ли ще усетиш нещо. Така, че дали ще вземеш Утро, Алпинист или зелен чай общо взето е все тая...
зелен чай на марката не съм пил, ставаше въпрос за омегата, че съм ги приемал и останах доста доволен :)
казано от Margi на 18.10.16, 16:32:
За укрепване на имунната система, ако решиш да е добавка, вземи мултивитамини.
Дотолкова индустрията е промила мозъци...
Като билка от зеления чай едва ли ще усетиш нещо. Така, че дали ще вземеш Утро, Алпинист или зелен чай общо взето е все тая...
Разбира че зеленият чай укрепва имунната система, и не само това, ами и много други неща...само че, проблема е, че достъпа до хубав, пресен, качествен и нетретиран с химикали зелен чай е много труден. Във Варна не мога да ти кажа къде да намериш, но принципно, търси матча - пак е зелен чай, само че е фино стрит на прах и не се прави запарка, т.е. накрая не изхвърляш листата,а се приготвя на принципа на разтворимото кафе. Цената и е доста различна от тази на чая, и това има основание. Не препоръчвам тази матча, която е пакетирана в торбичките на био магазините - търси пакетирана в Япония. В София може да се намери, за Варна не знам.
И с какво по-точно ми е промила мозъка индустрията?
Не съм му казал задължително да си вземе мултивитамини, а че ако иска да е добавка, това би било по-подходящо, отколкото зелен чай като добавка (мое мнение, не ангажирам никого с него, нито пък някой е длъжен да ме слуша).
А относно чайовете, мнението ни е еднакво, масовия зелен чай по магазините не върши работа, той си е просто чай. Да, укрепва имунната система както би я укрепил чай от липа, лайка, мащерка и т.н.
Хубавият и истински зелен чай в БГ се намира изключително трудно, а и трябва да се пие в по-сериозни количества, за да се усети реално някакъв ефект от него.
Здравейте, внимавайте с дозата на зеления чай, ако е в насипно състояние. Веднъж ми дадоха да дегустирам паста от зелен чай, като количеството беше съвсем мъничко. След около час ми стана много зле, все едно че съм изпила 20 кафета наведнъж, сърцето ми препускаше, едва не получих инфаркт.