Спешна нужда от съвет относно силови тренировки

20.10.16
14:13

Здравейте :) моята цел е стягане и отслабване в краката, като най-вече  вътрешната част и бедрата. В продължение на месеци лутане и набавяне на информация, ми стана ясно, че най-добрият начин за това са силовите тренировки.

За съжаление обаче ме тормози въпросът дали тренирам правилно, като тази несигурност и дори страх често ми проваля тренировките като цяло, тъй като се чувствам сякаш изобщо не знам какво правя. Затова ви моля от все сърце да ми дадете съвет относно това дали тренировките ми са добри и ще доведат до желания резултат.С риск да ми се подиграете, защото знам как ще прозвуча, но все пак ще кажа, че в никакъв случай не искам да имам мускулести крака, както и обемно дупе, а САМО ДА ГИ СТЕГНА И ДА ОТСЛАБНАТ.

Класически клек - 3 х 20 с общо 6 кг. гири

Напади - 3 х 15 без тежести

Сумо клек - 3 х 15 с  3 кг. гира

Ножици с крака - 3 х 20 без тежести

Повдигане на крака от вис - 3 х 15 без тежести

Абдуктор - 3 х 20 с около 12 кг. тежест

Правя също и три пъти в седмицата кардио - по 35 мин. на колело или кростренажор.

Ценя високо опита ви и затова ме интересува мнението ви дали тренировките ми не са прекалени от гледна точка на повторения и дали има риск да се получат такива мускулести крака и обемно дупе или мога спокойно да си продължавам със същите повторения? Искрено се надявам да ми помогнете, защото тази каша в главата ми определено ми пречи, за да постигна целите си и да тренирам. :(

Закрит Акаунт

20.10.16
14:43

Преди да ти отговорят, как да тренираш за целите, дай малко повече инфо:
- На колко години си?
- Колко тежиш?
- Какъв е ръстът ти?
- Как се храниш - колко пъти на ден, какво количество и с каква храна?

20.10.16
15:32

казано от Dydo на 20.10.16, 14:43:

Преди да ти отговорят, как да тренираш за целите, дай малко повече инфо:
- На колко години си?
- Колко тежиш?
- Какъв е ръстът ти?
- Как се храниш - колко пъти на ден, какво количество и с каква храна?

Извинявам се. На 20 години съм, тежа 60 кг. и съм висока 1, 64 см.
Храненето съм го дискутирала и преди време пак в този форум, но от предишен вече неактуален профил и се разбра, че е добре. Иначе се храня 4 пъти дневно, гледам всеки ден да хапвам месо, като се старая да е пилешко, 2-3 пъти максимум седмично ям свинско или риба. Гледам всеки ден в менюто ми да присъстват свежи зеленчуци и плодове, като си правя и на обед и на вечеря салата. Хапвам и умерено количество полезни въглехидрати. Спряла съм от доста време тестените продукти, само сутрин закусвам хляб. Ограничила съм също и  сладкото, като си позволявам само 2 пъти седмично.

Но наистина ми е много важно да разбера дали повторенията и съответните тежести, с които правя упражненията си, са добре за постигането на моите цели - леко отслабване и стягане, но не и мускулести крака и обемно дупе. И наистина ще съм ви много благодарна, ако ми дадете мнението си! :)

Мнението беше редактирано от Bubble Gum на 20.10.16 15:33.

20.10.16
19:38

Може ли да кажеш какво имаш предвид под “стягане” когато говориш за части от тялото?

20.10.16
21:29

Ами краката ми да бъдат стегнати, но не и релефни.

20.10.16
21:54

Както го разбирам означава да нямаш мазнина, но да нямаш и изявена мускулатура. Това се постига със строга диета, нямаш нужда от някакви тренировки.

21.10.16
15:20

Знаете ли какво, наистина се разочаровах тотално от хората в този форум, смятащи се за професионалисти и опитни спортисти, които дават съвети насам и натам. Вярвах, че наистина мога да получа помощ, но след като 100 и нещо души са видели моята тема и въпреки отчаяните ми молби и надежди, са я затворили и забравили, се убедих, че тук няма никакъв смисъл да си губи човек времето, надявайки се някой да му помогне. но НЯМАТЕ абсолютно никакво право да се подигравате, съдите и упреквате после хората, които именно поради липсата на правилна информация, съвети и насоки, са увредили здравето си или са направили нещо грешно с организма си, защото когато същите те са ви поискали най-любезно съвети, сте се правили на супер важните, които няма да се занимават с някакви си новобранци. Жалко, че този форум съществува и че темите, обсъждащи дали трюфелите и авокадото са полезни и по колко да се ядат са много по-посещавани и обсъждани, отколкото такива, които отчаяно се нуждаят от съвети и насоки!!!!

21.10.16
16:41

А искаш ли отговор от някой, който не разбира от правене на програми да ти каже “да, тренировките ти са ок” или “не, не са ок”? Може би хората, които са погледнали темата ти, нямат нужната информация да ти помогнат. Не трябва да бъдеш толкова нетърпелива, след като само вчера си поставила въпроса си.

Аз лично смятам, че тежестите ти са много малки. Оформяне на краката става с много работа, защото те са огромна мускулна група. Много по-трудно е да постигнеш масивни крака и дупе, и някои се опитват с години да го постигнат.
Сериите и повторенията също изглеждат ок. Ако тренираш и във фитнес, препоръчвам лег преса (широк разкрач) - 4х20/30 с колкото кг. можеш за толкова повторения. На мен доста ми помогна.
Също ако правиш сутрин кардио, след него можеш да правиш по няколко серии ритници без тежести (или ако искаш и с тежести) 15 на крак. Боли много, но оформят дупето много хубаво.

Поздрави и не се впрягай толкова :)

Мнението беше редактирано от Ivana Andersson на 21.10.16 16:41.

Закрит Акаунт

21.10.16
16:41

Не се ядосвай, момиче :)
Първо, в този сайт хората са направили десетки пъти повече, сравнено с това, някой да се включи и да изкаже мнение. Има какви ли не статии за тренировъчни програми, в зависимост от това, с какъв стаж си, какви са ти целите - отслабване, стягане, изграждане на мускулатура и т.н. и т.н. Просто е следвало да погледнеш тук http://www.bb-team.org/trenirovki/workouts
От друга страна, също толкова статии можеш да прочетеш и за хранителните режими, които можеш да видиш тук http://www.bb-team.org/hranene/hranitelni-rezhimi

Всичко е дадено наготово-някои бая са се потрудили, та тази информация да я има. От теб остава само просто да влезеш и да прочетеш, защото ти най-добре познаваш себе си, възможностите си и какво реално искаш, имайки предвид детайлите, които няма как да бъдат уточнени само с няколко разговора на включили се съфорумници. Четеш за тренировките, четеш за храненето и сама можеш да формираш извод, как трябва да тренираш и да се храниш.
Иначе имай търпение, ще се включат колеги с някой и друг съвет. Тези които са прегледали темата ти, не е задължително да са наясно, та да се наемат да дават съвети. И аз не мога да ти дам, но още на първото ти питане исках да уточниш някои неща, тъй като са важни, та да не се наложи да те питат пак, а просто или да ти зададат допълнителни въпроси или направо да изкажат мнение за силовите тренировки.
И няма да станеш “буца” ако се храниш правилно и тренираш здраво с тежести, та ако някой даде подобна препоръка, не се плаши. Тук има момичета по на 20 и няколко години, които са по 50-55 кг. сигурно и ръст 165-170 да кажем, и които клякат например по 10 пъти с щанга тежаща 100 кг. И са с визия на фитнес инструкторки 8-)
Само имай търпение, ще ти се отговори.

Мнението беше редактирано от Закрит Акаунт на 21.10.16 16:42.

21.10.16
17:11

Че какво му е на моя отговор - че “стегнати”  крака (обратното на пухкави и меки?) се правят с диета за да свалиш цялостно мазното от себе си, а за да не са ти мускулести краката не трябва да ги тренираш?

казано от Bubble Gum на 21.10.16, 15:20:

Знаете ли какво, наистина се разочаровах тотално от хората в този форум, смятащи се за професионалисти и опитни спортисти, които дават съвети насам и натам. Вярвах, че наистина мога да получа помощ, но след като 100 и нещо души са видели моята тема и въпреки отчаяните ми молби и надежди, са я затворили и забравили, се убедих, че тук няма никакъв смисъл да си губи човек времето, надявайки се някой да му помогне. но НЯМАТЕ абсолютно никакво право да се подигравате, съдите и упреквате после хората, които именно поради липсата на правилна информация, съвети и насоки, са увредили здравето си или са направили нещо грешно с организма си, защото когато същите те са ви поискали най-любезно съвети, сте се правили на супер важните, които няма да се занимават с някакви си новобранци. Жалко, че този форум съществува и че темите, обсъждащи дали трюфелите и авокадото са полезни и по колко да се ядат са много по-посещавани и обсъждани, отколкото такива, които отчаяно се нуждаят от съвети и насоки!!!!

Здравей.

Публикувала си темата на 20.10.2016, а на 21.10.2016 вече започваш с упреците, че не са ти отговорили всичките “100 и нещо души”, видели твоята тема.
Моят съвет е да бъдеш малко по-търпелива.
Първо, никой не е длъжен да отговаря.
Второ, никой не е длъжен да отговаря на секундата, в която види темата ти. Хората ходят на работа, занимават се с домакинство, тренират и не винаги, дори и да имат желанието, остава време за писане по форуми.

Прочетох внимателно отговорите, които си получила до този момент и никъде не видях някой да ти се подиграва или упреква. Напротив - хората са се опитали да помогнат, както и да получат повече информация за теб.

По твоите въпроси има изписано немалко и то не само във форума, но и под формата на статии. Дали си си направила труда да ползваш търсачката и да потърсиш по ключови думи?
Защото има материали, които са адресирани конкретно до жените и тренировките с тежести.

Надявам се да приемеш това с най-добри чувства, защото от моя страна те са именно такива. :) Твой е изборът дали да продължиш да посещаваш форума или не. Тук никой не стои против волята си.
Останалото го е казал Dydo. Материали и съвети има, но няма кой да ги търси и чете. А пък и търпение нямат хората, което е ключово за много неща. :)

А сега, за да не те изнервям повече, защото очевидно си нетърпелива и ядосана, ще ти отговоря на въпроса и даже ще ти го удебеля, ако случайно пропуснеш:

Не се притеснявай. С тренировката, която си описала НЯМА опасност да имаш прекалено мускулести крака. :)
/според моите представи за прекалено мускулести крака, защото твоите могат да бъдат различни/

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1