Високопротеинов домашен шейк - възможно ли е изобщо?

20.10.16
18:40

Изчетох всички възможни подобни теми и не намерих нищо КОНКРЕТНО относно това. Целта ми е в шейка да има минимално количество въглехидрати/мазнини и максимално количество протеини. Въпросът е, че не знам кое точно да сложа и в какво количество, защото всички казват различни неща и не всички знаят какво точно говорят.
Искам да пия този шейк веднъж след тренировка и веднъж преди лягане, като има около 30-35 гр. протеин само в едната доза, т.е около 70 гр. общо протеин за всичкото количество. Мога да си набавя обезмаслена извара, прясно/кисело мляко, банани, мед, яйца и т.н., само ми трябва да знам от кое по колко да сложа. Моля да се изказват хора, които наистина разбират, защото не искам отново да има 10-15 различни мнения и да не знам на кое да вярвам и накрая да не правя нищо.

ПС: Не ми препоръчвайте да си купувам протеинови шейкове, имам си причини.

Идеята на шейк след тренировка в повечето случаи се отнася до такъв от протеин на прах. След като имаш своите причини да не го правиш, защо просто не си планираш хранене след тренировка? Имаш далеч повече възможности за приготовление, вместо да го пасираш и да се чудиш накъде после с тази смес.

21.10.16
08:19

Казваш, че можеш да набавиш продукти които сами по себе си съдържат количества въглехидрати и мазнини които не отговарят на нуждите ти.Каквато и рецепта да ти предложат, има ли в състава си мед,банан или прясно мляко - не става.Според мен най-добрият шейк за сега, като изключим пудрите, е извара с вода.Пие се лесно и си набавяш доста протеин.Естествено и там има въглехидрати и мазнини.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1