21.10.16
15:17
Здравейте,на 18 години съм,висок съм 190 и тежа 107 кг.Тичам за сваляне на килогрми,и прочетох за интервално бягане,искам да попитам дали някой е пробвал интервалното бягане и да ми препоръчате интервална програма за тичане.Ако имате въпроси относно мен питайте,ще ви отговарям.
21.10.16
17:36
Здравей! :)
Смяташ, че килограми се свалят само с тичане?
Какъв е спортният ти опит до този момент?
Направил ли си и промени в храненето си?
Истина е че ти питаш за програма за интервално бягане, но понеже казваш че ще го правиш за отслабване, аз ще започна малко по- отдалеч и отстрани.
За сваляне на килограми основното е калорийния дефицит. Трябва 90% да се концентрираш върху храната. С бягане само няма да стане. Трябва да си смяташ калориите. Аз самия бягам. Мога да избягам примерно 25 километра наведнъж, което са ми около 2000 Ккал разход. Но не всеки ден. По толкова мога да бягам примерно веднъж в седмицата. Нормално по 5-10 км на ден мога. Което са 500-1000 Ккал. За сравнение, само десерта на снощната ми вечеря беше 2300 Какл (поувлякох се :) ) Ами ако бях закусвал? Ами ако бях обядвал? А ако бях ял десерт за обяда? Ами ако вечерята ми не беше пиле със зеленчуци? Ами ако бях забил нещо в 10 с кафето и за следобедна закуска?
Както и да е, схващаш мисълта ми. Трябва да наблегнеш на контрола на яденето и тогава да мислиш за каквито и да са били тренировки. Тренировките са супер - няма ден в който да не тренирам, но само с тренировки не се отслабва.
Ако ти трябват съвети за храната, питай.
Вижте,щом не съм писал нищо за храненето значи съм го променил,храня се както трябва за човек който отслабва с тичане,просто искам някаква примерна програма за интервално тичане за да имам представа горе долу.Спортният ми опит е среден мога да кажа.
Мнението беше редактирано от Теодор на 22.10.16 12:06.
22.10.16
16:11
Вижте,щом не съм писал нищо за храненето значи съм го променил,храня се както трябва за човек който отслабва с тичане,просто искам някаква примерна програма за интервално тичане за да имам представа горе долу.Спортният ми опит е среден мога да кажа.
Интервалното бягане, е не равномерно бягане, като цяло - бягаш 100 м с леко равномерно темпо и след това 20 м спринт, например...после отново леко равномерно темпо, последвано от спринт....Целта на всичкото това, е пулса непрекъснато да е в горната граница на аеробния праг, приблизително 120-140 уд.м. ( при всеки е различно) ....след спринта, темпото на бягане е низко, но пулса е висок, защото си правил спринт, а когато пулса почва да затихва, то правиш спринт, за да го засилиш отново....Отсечките си ги подбираш сам, няма правила за дължината им....
П.П. При твоите килограми, карането на колело е по-щадящо за ставите, отколкото бягането.