Мускулна маса за жени

Kristiana Stoyanova

29.10.16
10:46

Здравейте! Комбинацията от хранителни добавки, която съм избрала е - Креатин, Глутамин, Л-Карнитин, Омега-3 и БЦАА. Въпроса ми е да променя ли някоя от добавките?
Мисля да започна с креатин монохидрат и след време да сменя с Кре-Алкалин или ААКГ.

Темата беше редактирана от Kristiana Stoyanova на 30.10.16 12:04.

31.10.16
14:19

ААКГ-то няма нищо общо с креатина, за да ги заменяш. Карай си на монохидрат, няма смисъл от кре-алкалин.

Привет,

Глутаминът е излишна добавка, ако целта е подобряване на възстановяването и покачването на мускулната маса. Преди 10-20 години, когато не е имало особено много научни данни за него, се е смятал за ефективна добавка и е бил широко препоръчван.

Честно казано тази репутация си му остава и до ден днешен и много от по-старите билдъри продължават да го препоръчват под път и над път, но към днешна дата научните данни сочат, че просто не си заслужава.

Л-карнитинът също смятам, че е излишен. Ако ще си в калориен дефицит и ще отслабваш (”чистиш”), моооже би би могло да има някаква полза, при определени условия (повече за това съвсем скоро в обновената версия на статията ни за л-карнитин), но в период на покачване на мускулната маса, където се предполага, че ще поддържаш поне минимален калориен излишък, няма място.

BCAA имат полза в много специфични ситуации и не са подходяща добавка за всички. Препоръчвам да избереш протеинова пудра пред тях. По-изгоден и практичен избор е.

Монохидратът си остава най-ефективната, доказано работеща и безопасна форма на креатина. Не го замествай с кре-алкалин. И както deqn91 отбеляза, AAKG няма нищо общо с него. За AAKG между другото важи същото като за BCAA - би имал полза в много специфични ситуации и не е добавка с висок приоритет.

Препоръчвам да прочетеш статията ни BB-Team отговаря: каква добавка да си купя за покачване на мускулна маса? :)

Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 02.11.16 09:59.

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1