Преди или след готвене да меря месото?

30.10.16
13:56

Здравейте, преди или след готвене да меря грамажа на месото? :)

Принципно се мери преди готвене и така е в повечето таблици,тъй като след приготвяне вече е мн относително и дори да е дадено,пак не е гаранция за достоверност,тъй като може да е по-сухо или по-сурово и така,а има значение и начина,например:фурна,варено,халогенна фурна,на тиган,задушено,под налягане и тн :)

Мнението беше редактирано от Велико Иванов на 30.10.16 15:05.

Преди готвене. :)

01.11.16
17:26

След готвене. В месото има много вода, и след готвене значително намалява грамажа си. Докато при въглехидратите е обратното. трябва да ги мериш преди готвене.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1