03.11.16
15:35
Здравейте хора.Искам да ви попитам защо като сложа в чашата 250мл. Вода и после слагам 5г. Креатин и като го разбърквам остава малко на дъното?Това проблем ли е ? И също така не е ли по добре направо от лъжичката да го сложа в устата си и да го разбъркам в устата ми и да го изпия?
Темата беше редактирана от Димитър Михайлов на 03.11.16 17:10.
03.11.16
16:13
Не е проблем, че остава. Най-добре се разтваря в сок или лееко по-топла вода.
Не е по-добре да го сипваш в устата и там да го бъркаш. Ще вземе да глътнеш лъжицата :) 8-)
Мнението беше редактирано от Мила на 03.11.16 16:15.
03.11.16
16:36
Не съм срещала тази информация, възможно е и да си прав. В случая сок от портокал е съвсем ок. Ако се провери в examine, в 3 от цитираните изследвания е изпозлван сок от портокал. Дори на опаковките пишат, че е безопасно разтварянто му в сок от портокал.
В крайна сметка хората си го разтварят в 3 в 1 и в зелен чай :D
Аз го карам само на топла водица, за да избегна главоболието.
Мнението беше редактирано от Мила на 03.11.16 16:38.
казано от Мила на 03.11.16, 16:36:
Не съм срещала тази информация, възможно е и да си прав. В случая сок от портокал е съвсем ок.
.... :Д Та с какво е по-специален тоя случай, че твърдението на Боби стана невалидно за теб ? :Д
Не, че има значение де, Боби е прав :)
Бих добавил и на гладно, което може да се подразбере също от неговия коментар :)
Не съм срещала тази информация, възможно е и да си прав. В случая сок от портокал е съвсем ок. Ако се провери в examine, в 3 от цитираните изследвания е изпозлван сок от портокал. Дори на опаковките пишат, че е безопасно разтварянто му в сок от портокал.
В крайна сметка хората си го разтварят в 3 в 1 и в зелен чай :D
Аз го карам само на топла водица, за да избегна главоболието.
А да питам в компотче става ли?
03.11.16
21:48
казано от ddd на 03.11.16, 17:50:
Не съм срещала тази информация, възможно е и да си прав. В случая сок от портокал е съвсем ок.
.... :Д Та с какво е по-специален тоя случай, че твърдението на Боби стана невалидно за теб ? :Д
Не, че има значение де, Боби е прав :)
Бих добавил и на гладно, което може да се подразбере също от неговия коментар :)
Кое твърдение на Боби е станало невалидно за мен?
Мнението беше редактирано от Мила на 03.11.16 21:48.
04.11.16
09:51
Това за киселината се отнася най-вече за стабилността на разтвора, в смисъл че веднъж разтворен креатина не може да остане креатин за дълго време. Дали ще е портокалов сок, кафе, чай, няма значение, защото макар и киселинни като среда, когато креатинът се разтвори в тях той не престоява часове - разбъркваш и пиеш.... Веднъж изпит той отива в стомаха, където средната температура е 37.5C и pH от 1,5 до 3,5, т.е. ако киселинната среда унищожава креатина, нямаше да задържаме никакъв креатин в тялото.
Освен това, разтворимостта на креатина зависи много от качеството му - по-некачествените форми се разтварят по-трудно.