20.11.16
20:12
Здравейте!
Да дам малко инфо за себе си преди да питам каквото и да е - жена съм 170см/62кг. По последния тест за % мазнини, който си правих имам 19%, което е сравнително добре. Миналата година бях редовна в залата, но лятото прекъснах з аняколко месеца. От октомври ходя пак. Вече възвърнах силата си и дори я подобрих, като цяло оформих нелошо тяло за месец. Останаха ми само още 1-2 кг от външната част на бедрата и ханша, които по принцип са ми проблемни зони. Като цяло съм доволна от цялостния си вид, но искам тези излишъци да изчезнат и с епитам може ли да стане без кардио? Просто ми е адски скучно и още на 5та минута се отегчавам ужасно докато го правя, освен това съм от по - потливите и оше първите минути вече съм вир вода, което ме влудява. Много по - готино ми е да правя силови, дори и с по - големи тежести от рода на 30-35 кг за краката и 20-25 за ръцете. Такива са ми и тренировките - 1 ден горна част + корем, 1 ден долна + корем като и двата дни приключвам със суингове с пудовка. Единствено с екачавам на кардио уредите колкото да загрея мускулатурата за 5 мин. Мога ли да очаквам, че ще сваля тези 1-2 кг тренирайки така? Иначе откъм мускулатура нещата са добре, на корема дори успях да изкарам косите мускули. Храненето ми е нещо такова:
Закусвам с 2 варени яйца и лъжица сусамов или друг тахан
Обядвам с 200 гр извара, пилешко печено и салата
Следобяд ям банан
Вечер ям пилешко филе със салата и катък.
Като цяло какъв ефект мога да очаквам дългосрочно от този режим? Мерси :)
20.11.16
20:37
Здравей, щом орелефяваш, значи върши работа и си хванала работеща формула за теб. Успех ти желая!
В дългосрочен план единствено ще ти писне това еднообразие и може да докараш някакъв дефицит. Съвета е да разнообразяваш източника на протеин (рибка, телешко....) и зеленчука. Постепенно разнообрази и с други храни - плод, ядки. Включи и полезни мазнини (авокадо, студено-пресовани масла).
Здравей, щом орелефяваш, значи върши работа и си хванала работеща формула за теб. Успех ти желая!
В дългосрочен план единствено ще ти писне това еднообразие и може да докараш някакъв дефицит. Съвета е да разнообразяваш източника на протеин (рибка, телешко....) и зеленчука. Постепенно разнообрази и с други храни - плод, ядки. Включи и полезни мазнини (авокадо, студено-пресовани масла).
Благодаря ти за отговора!
Май се страхувам да включвам още мазнини, сигурно неоснователно :Д
В калкулатора з ахрани ми излезе това за деня:
Белтъчини: 146 гр.
Мазнини: 69 гр.
Въглехидрати: 63 гр.
Общо калории: 1537 kCal
Къде мога да пипна нещо и има ли нужда?
20.11.16
21:18
Калориите са прилични. Въглехидратите са ниски, белтъка е достатъчен за да те държи сита..... на мен лично добре ми се струва, макар че не знам какъв е този калкулатор.
Гледай само да не падаш под твоя BMR. Ето тук си го провери: http://www.myfitnesspal.com/tools/bmr-calculator
Също провери какви са ти здравословните граници за тегло - намери инфо за BMI - това за да не се увлечеш прекалено със свалянето. Базов ориентир е, но е върши отлична работа. Недей да падаш под минимума кг, за да не рискуваш сътресения в хормоналния баланс. Трудно се оправя и не си заслужава заради единия номер по-тесни дрехи.
Толкова от мен :)
Калориите са прилични. Въглехидратите са ниски, белтъка е достатъчен за да те държи сита..... на мен лично добре ми се струва, макар че не знам какъв е този калкулатор.
Гледай само да не падаш под твоя BMR. Ето тук си го провери: http://www.myfitnesspal.com/tools/bmr-calculator
Също провери какви са ти здравословните граници за тегло - намери инфо за BMI - това за да не се увлечеш прекалено със свалянето. Базов ориентир е, но е върши отлична работа. Недей да падаш под минимума кг, за да не рискуваш сътресения в хормоналния баланс. Трудно се оправя и не си заслужава заради единия номер по-тесни дрехи.
Толкова от мен :)
Благодаря ти :)