Хранителен режим за възрастни ( за баща ми)

21.11.16
13:01

Здравейте,  както се подразбира от заглавието на темата, тя не е за мен, а за един упорит, инат твърдоглав и ... абе схванахте ми мисълта. Темата е за баща ми (60+годишен) който преди 7-8, месеца беше опериран от чревно-коремен проблем (това е най- точното непрофесионално название за което се сетих) операцията мисля че е на тънкото черво но не съм сигурен, не четох епикризата много подробно, поне не цялата, само четох най-важното а то е, че е премахнато злокачествено образование.
Така тука по принцип вие бихте, спрели да четете останалата част от темата и бихте почнали да пишете отговори от сорта на: “Абе ти нормален ли си тая тема не е за тука а направо за специалист, хирург професор и т.н.” или ” Консултирайте се с лекуващия и/или личния лекар за повече информация/ наставления и т.н.”
Само че аз казвам:  “Никой не на е*ава за 5 стотинки” и си е така... тъжния факт който никой не може да пренебрегне е че в собствената си държава сме нежелани, чужди и почти никой държавен служител, бил той лекар, полицай или там каквото друго остава за изброяване, НЕ ОБРЪЩА ВНИМАНИЕ!  Аз многократно съм се убеждавал. Та не искам кой знае  какво от вас просто да направим хранителен режим за възрастен човек със стомашно/чревни проблеми. Казвам пак да я направим/съставим а пък тя до колко ще помогне там вече е относително. Аз просто моля за режима.
Аз лично по моя преценка бих изготвил нещо от сорта: до 5-6 хранения дневно + много вода (течности), плодове, зеленчуци. Картофи, ориз, ябълки, моркови, може би лук  в умерени количества, като цяло повечко фибри, черен хляб или най- добре пълно зърнест обаче пак казвам + много вода.
Това е лично от мен, сега е ваш ред за предложения. И като за финал да спомена че баща ми пие разхлабителен чай (майчин лист) който уж би следвало да помага, но уви не както трябва, и не ползва други лекарства или билки.....

Темата беше редактирана от Denis Marinov на 21.11.16 13:02.

Със сигурност имаш своите причини за нагласата си към лекарите и не те упреквам за това. Но ако не заходиш позитивно към решаването на казуса с баща ти, шансът за успех силно намалява. Първият ми съвет е това.

Второ, това, за което питаш, е всичко друго, но не и “просто”. Никой в рамките на форума не може да ти даде адекватен отговор в стъпки, които да следвате. Това е стрелба в тъмното и хич не ми се иска да съм свидетел на такива експерименти. Години наред съм вярвал и искал да се случи обратното, може да бъдеш сигурен.

Оптимален вариант според мен е да разписваш ден по ден как се храни и как се чувства, както и дали прогресира добре с възстановяването. Само така ще имаме реални данни, с които да настроим храненето му да стане все по-целесъобразно.

Нещо такова следва да бъде:

- Хранене 1 - какво съдържа, как се чувства след него
- Хранене 2 - ...
- Хранене 3 - ...

Дори да не го направиш тук, а за себе си някъде на компютъра или тетрадка, пак ще ти е много полезно.

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1