Прием на добавки

26.11.16
23:57

Здравейте, реших и аз да си взема най-после някоя друга добавка, почти съм сигурен, че вече съм стигнал лимита на тялото ми без добавки или правилен хранителен режим и от доста време съм не само в застой, ами и спад. Смених и залата (9 години тренирах само в нея), нямам възможност да спя и ям както преди.
Взех си креатин, протеин (белтъчен), глутамин, БЦАА.
Вероятно изчетох половината нет и разпитах още толкова хора, но всеки е с различно мнение. Та никаква идея няма, как е най-удачният прием? То не беше бцаа по 2гр на тегло, по 4 пъти на ден, ама да не е с др аминокиселини и тн. Основното ми желание е някой др грам мускул и да си върна поне старото ниво откъм  сила.

Та в момента съм се спрял на:
Сутрин - 25гр протеин + 5 креатин + 5 бцаа + 5 глутамин
След - същото, а след първата седмица спирам креатина след тренировка (четох, че се правила зареждаща фаза, до колкото може да се вярва, УЖ било измислено с цел по-големи продажби на продукта)
И ок ли е да се пият бцаа и глутамин заедно? Или да метна едното в шкафа за в бъдеще?

27.11.16
00:43

Протеина когато прецениш, че имаш нужда, може сутрин, може между храненията, може след тренировка.
БЦАА 10-15 грама разделени преди и след тренировката или може и повреме на тренировката, разтваряш си ги, ако са на прах и пиеш вместо вода.
Креатин сутрин и след тренировка по 5 гр.
За глутамина не мога да дам мнение, не съм го пил никога. Но според повечето хора тук и според някои проучвания е почти безполезен.

27.11.16
19:46

казано от lqlq23 на 26.11.16, 23:57:

След - същото, а след първата седмица спирам креатина след тренировка (четох, че се правила зареждаща фаза, до колкото може да се вярва, УЖ било измислено с цел по-големи продажби на продукта)

Няма да видиш полза от тази зареждаща фаза. Пий си го по 5гр на ден.

27.11.16
22:31

Идеята на креатина е да се наслой в тялото,затова е измислена и зареждащата фаза,всеки човек има различен лимит за нея,но ориентировъчно е около 5 дни по 20 грама и след това всеки ден чо 5 грама(за креатин монохидрата).В не тренировъчни дни сутрин,а в тренировъчни след тренировка.протеин и бцаа сутрин няма смисъл,по добре протеина,а аминокиселините по време на тренировка,глутамина по 5 грама след тренировка заедно с протеина и креатина.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1