28.11.16
15:35
Здравейте!
Аз съм на 19, уча във Варна. Винаги съм била пълна, но напоследък много напълнях. Реших, че трябва да сложа край на това и след много канене реших да започна фитнес и хранителен режим. Днес ходих за 1 път, след 3 дни пак ще ходя. Мисля да го посещавам 2-3 пъти седмично с треньор, който да ми казва упражнение, тъй като си нямам понятие какво да правя :D. Висока съм 173, не съм се теглила скоро, тъй като нямам къде, но предполагам наближавам 80кг :( Храненето ми е проблем, много обичам сладко :D, но съм се мотивирала крайно и днес последно ядох сладко за много време напред. Треньора ми каза да огранича въглехидратите, да наблегна на белтъчините и мазнините, така че си харесах нисковъглехидратната диета. Не съм много наясно какво трябва да ям, но мисля да се изуча. Мотивирана съм да сваля поне 10-15кг, така че се надявам да успея.Та това е от мен за сега, мисля да си водя често дневника и да си следя резултатите. :)
Бърз въпрос: Да приемам ли L-Карнитин преди тренировка?
Темата беше редактирана от Toni на 28.11.16 15:37.
NOW Foods Magnesium citrate
Магнезиев цитрат
NOW Foods Omega 3
Омега 3 мастни киселини
Pure Nutrition Power Flex
Комплексна формула за стави и хрущяли
Pure Nutrition Beef Jerky
Телешки хапки
Pure Nutrition Magnesium Liquid + Vitamin C
Магнезий
NOW Foods Whey protein isolate
Суроватъчен протеин изолат
Още предложения от BB-Shop
28.11.16
21:16
Добре дошла и успех!
Звучиш мотивирана и съм сигурна, че след като имаш желание за промяна (а и за научаване на нови неща), ще успееш.
Съвсем спокойно можеш да се концентрираш върху храната и тренировките сега, без да мислиш за закупуване на добавки.
Когато започнеш да въвеждаш менютата си тук, ще ти стане по-ясно какво да правиш с храната, получавайки съвети. :)
Съставих си примерно меню за всеки ден. Представлява нещо подобно:
Закуска (към 9 часа): 1 кофичка кисело мляко/ 2 сварени яйца/ кашкавал
Предобедна закуска (към 12 часа), ако огладнея: 50гр сурови ядки
Обяд (към 2 часа): пилешко/свинско филе/риба + салата + филийка пълнозърнест хляб
Следобедна закуска (към 16-17 часа): плод
Вечеря (към 19-20 часа): подобно на обяда, но без хляб
Знам, че закуската и вечерята са късно, но ги съобразявам с времето в университета. Искам да попитам за обяд и вечеря мога ли да включвам от гозбите на мама :D от рода на орис с месо, мусака, супи?
Мнението беше редактирано от Toni на 28.11.16 22:26.
Не мисля, че обяда и вечерята ти са късно. Кой може да ти каже колко рано/късно да са те? Въпрос на лична преценка, себеусещане и навик :)
Манджите на мама са много хубаво нещо и няма нищо лошо да ги включваш в менюто си, ако те са съобразени с хранителния ти режим. Споменала си, че искаш да започнеш НВД, но ако до сега въглехидратите са били голяма част от менюто ти, толкова рязко ограничаване доста бързо може да те спъне. Започни плавно да ги намаляш, като аз ти препоръчвам първо да минеш през РБД ;)
Най-важното от всичко, за да тръгне кантара надолу е да си в калориен дефицит, за което може да прочетеш в сайта. Успех! :)
Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:
Научи повече