30.11.16
16:32
Здравейте на всички. Въпроса ми е свързан със комбинация на хранителни добавки в момента съм
80 килограма и мисля да започна да чистя мазнини като опит имам 8 месеца стаж в залата от които смъкнах чисто 17 кг със НВД . До сега приемах Креатин , БЦАА , Протеин , рибено масло.
Дали би била удачна комбинацията между тези два продукта Hydroxycut Hardcore Elite на Muscle Tech и LIPO 6 BLACK на NUTREX мисля и някой азотен бустер да вкарам който да няма Креатин за енергия. Благодаря предварително обърнатото внимание Лек ден.
Не комбинирай два фет бърнара, нито пък азотен бустер. Достатъчно стимуланти има в 1 фет бурнар. Продължавай си с рибеното масло, може и л-карнитина да си пиеш.
Термоген и липотроп не е проблем, но два термогенни и на мен ми се вижда пресилено.
Мнението беше редактирано от Pleasure на 02.12.16 13:44.
Добра схема е и редуването на термогенен с липотропен. Докато почиваш от термогенния, пиеш липотропен, след това пак термогенен и така...
02.12.16
16:44
казано от deqn91 на 02.12.16, 16:40:
Добра схема е и редуването на термогенен с липотропен. Докато почиваш от термогенния, пиеш липотропен, след това пак термогенен и така...
Но при термогенния трябват задължително тренировки, при липотропния не е фатално и да пропуснеш.
Но при термогенния трябват задължително тренировки, при липотропния не е фатално и да пропуснеш.
Това пък какво трябва да означава? :) Обоснови се, че се изказа доста интересно.
02.12.16
17:26
казано от Pleasure на 02.12.16, 17:00:
Това пък какво трябва да означава? :) Обоснови се, че се изказа доста интересно.
Ами де що има издържани статии, тезата е тази. Разликата е в начина на изгаряне на мазнините и от там идва отговорът. Също така, термогенните имат и повече възможни странични ефекти.
Даже и тук си има статии:
http://www.bb-team.org/articles/2440_lipotropni-fet-barnari
http://www.bb-team.org/articles/2439_termogenitsi
Мнението беше редактирано от Деян на 02.12.16 17:34.
Как какво.. пиеш и отслабваш докато си лежиш на дивана :D
казано от Daffy Duck на 02.12.16, 17:26:
Ами де що има издържани статии, тезата е тази. Разликата е в начина на изгаряне на мазнините и от там идва отговорът. Също така, термогенните имат и повече възможни странични ефекти.
Даже и тук си има статии:
http://www.bb-team.org/articles/2440_lipotropni-fet-barnari
http://www.bb-team.org/articles/2439_termogenitsi
Друго имах предвид, но както и да е :)
казано от Daffy Duck на 02.12.16, 16:44:
казано от deqn91 на 02.12.16, 16:40:
Термо го приемам 30 минути преди тренировка другия липотропния бърнър го взимам когато почивам 30 минути преди хранене на празен корем
Основно ставам сутрин в 05:40
6:15 кардио в парка от които 15 минути разпускане стречинг и още 30 минути тичане и още 15 след кардио стречинг и вечер силова тренировка след която правя и 15 минути на 1ва степен на велото разпускане не правя кардио само когато имам тренировка за крака която е 2 пъти в седмицата дефакто кардиото ми е през 2 дена
от липотропния бърнър не знам да ли се въобразявам нещо но не чувствам глад да ли е нормално това ?
03.12.16
19:00
казано от Saww на 03.12.16, 11:54:
...
от липотропния бърнър не знам да ли се въобразявам нещо но не чувствам глад да ли е нормално това ?
Вероятно е от епигалокатехин галат-а (EGCG), който е работната съставка на извлека от зелен чай. По принцип навсякъде го слагат, защото се смята, че инхибира ензима катехол - О- метил трансфераза ( СОМТ ). Вероятно си чел за това в листовките.
Без да се обиждаш, но цикленето на два фат-бърнъра по едно и също време е хабене на материал. Тези добавки не “горят” мазнините, просто някои от съставките им помагат за отделянето и транспортирането им. “Горенето” се контролира от механизми, вкл. хормонални, на които нито една от съставките в двата бърнъра не въздейства. Това да гориш в покой не зависи от тези съставки. Нещо повече - ако мастните клетки са отделени от висцералната тъкан, транспортирани са до кръвта, но организма няма нужда от допълнително гориво, въпросните мазнини се транспортират към най-големите находища на висцерална тъкан. За това в рекламите не пишат.
Това, което правят (или поне се смята, че го правят) работещите съставки в фатбърнърите е да инхибират за кратко алфа-2 рецепторите (йохимбина); да повишат липолизата чрез инхибиране на аденозиновите рецептори и PDE (кофеина); подобряват транспортирането на FFA в митохондриите, както и оксидацията (ALCAR). “Термогенната” част е пренебрежимо кратка като ефект в сравнение с нормалните механизми, постижими с хранене и тренировки.
Стимулантите освежават и подобряват цялостната работоспособност за известно време, но пък водят до намаляване на чувствителността на адреналните рецептори в дългосрочен план. Затова лека-полека се привиква към пред-тренировъчните добавки и фат-бърнърите. Затова и добавките със стимуланти трябва да се циклят, особено на годишна база.