IIFYM

01.12.16
19:28

Здравейте,

аз съм момиче на 20г. и в момента съм 55кг. Бях на диета и сега искам да запазя тези килограми. Реших да пробвам IIFYM диетата. Изчислих си калориите за поддържане на теглото - 2000, но ми се струват много. Когато бях на диета приемах по около 800, после постепенно ги увеличих на 1200 и въхлехоодратите ми бяха сведени до минимум. Сега ме е страх да стигна 2000. Ако на ден се вписвам в тези калории, или дори са по-малко, това ок ли е  или трябва да си следя и колко грама са ми протеина, въглехидрата и мазнините?

01.12.16
19:56

Щом си се запознала с принципите на IIFYM, би трябвало да си попаднала и на терминa reverse dieting. От 1200 директно на 2000 обезателно ще усетиш промяна и тежест (не се наемам да кажа каква част ще е вода и “отпадъци” ;) (особено ако прекратяваш НВД), каква мазнини - това е индивидуално, зависи от твърде много фактори), но един плавен ривърс може да направи процесът на увеличаване на калориите по-малко осезаем  физически и по-щадящ психически.

01.12.16
20:29

казано от Fit Girl на 01.12.16, 19:28:

Ако на ден се вписвам в тези калории, или дори са по-малко, това ок ли е  или трябва да си следя и колко грама са ми протеина, въглехидрата и мазнините?

МВ в абревиатурата IIFYM значи Макронутриенти(протеин, въглехидрат, мазнини)

01.12.16
21:27

казано от Fallen на 01.12.16, 20:29:

казано от Fit Girl на 01.12.16, 19:28:

Ако на ден се вписвам в тези калории, или дори са по-малко, това ок ли е  или трябва да си следя и колко грама са ми протеина, въглехидрата и мазнините?

МВ в абревиатурата IIFYM значи Макронутриенти(протеин, въглехидрат, мазнини)

Аз много отгоре-отгоре прегледах въпроса и съвсем изпуснах последното изречение. Това, което Радо отбелязва - следването на оптимални количества и пропорции между трите основни макронутриента е общо-взето есенцията ма IIFYM… Броенето на калории в най-простия му вид не е IIFYM.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1