30.03.17
22:20
Не трябва ли да го пускам?
Нарочно го накъсвам Заради стойката, пък и като отварям раменете, нещо ми прищраква по гърба и е като душевна чикия. :D
Не виждам причина да го накъсваш и да пускаш- нали е скрипец, а не свободна тежест, къде е смисълът да започваш всяко повторение от мъртва точка, като целта на скрипеца е да поддържаш напрежение и в негативната фаза. Целта е да поддържаш естествената извивка на гръбнака през цялото време - което правиш чудено при позитивната фаза, но и да я поддържаш при отпускането.
Според мен не отваряш раменете, а се изгърбваш ненужно- флексия и в долната и в горната част. За “отварянето” на широкия гръбен мускул не не е нужно да се навеждаш напред, а само да изпънеш ръце (без заключване на лактите)
На лега вместо нагоре избутваш назад, лактите ти се разтварят, отпускаш си раменете, лопатките ти не са прибрани. Това виждам от клипа, допускам да е от ъгъла на заснемане.
31.03.17
08:57
Не виждам причина да го накъсваш и да пускаш- нали е скрипец, а не свободна тежест, къде е смисълът да започваш всяко повторение от мъртва точка, като целта на скрипеца е да поддържаш напрежение и в негативната фаза.
Според мен не отваряш раменете, а се изгърбваш ненужно- флексия и в долната и в горната част.
Нарочно съм и казал да го прави точно така, има си причина.
31.03.17
09:26
Нарочно съм и казал да го прави точно така, има си причина.
Обещавам, повече няма да се меся в твоите треньорски експерименти :)
Но ще обясниш ли причината?
31.03.17
12:51
Експерименти не правя, давам готови решения :)
Не, не ми се занимава, а и е строго специфична за Надя.
07:30 35гр оризовки; 150гр кисело мляко; протеин; прясно мляко с кафе
11:45 зелена салата, 1 с.л. зехтин, балсамико, 130гр пилешко филе
13:00 200гр извара протеин
18:30 1 лимон; 4 яйца, 10гр масло, 2 с.л. зехтин, мега много марули; 200гр кисело мляко
тотал 1503; в65; м69; 142гр
попрекалих, ама е малко и си викам, че не е съвсем изтървана работата
почивен ден е днеска, ама имам една гребна изходена, да не е само седене и ядене.
С’а си пия чая, както обикновено, пък утре ако не съм супер строшена, ще щангим наново. :)
Нещо много често взех да боледувам и т’ва никак не ме кефи. Тъкмо днеска разправях, че на моменти толкова “секси” глас пускам, че ако не нося чорапи в “ситьона”, може да ме объркат кат’ нищо. :D Та... време е за дезинфекция.
08:20 35гр оризовки; 150гр кисело мляко, протеин, прясно мляко
11:00 тренировка
ротации
клек 3х20,30,40,55 4х6х65
сумо тяга 4х6х80
планк 77х20; 40х20
2х
хип тръст 10х50 (със задържане горе)
разгъване 10х20
сгъване 10х20
повдигане на крака от вис 4х10
няколко неуспешни опити за набирания; няколко сравнително успешни, с подскачане; даже на едното повторение, понеже двама от предишните ми инструктори бяха там, единия даже не се изконтролира и се опули яко като видя, че се додъпрах до над лоста :D :D :D
Позволих си малка промяна, защото се усещах достатъчно силна. На клека има мегдан като че ли и за още 1-2 нестабилни, на тягата беше зорно и определено ще гърбавея, ако се опитам да направя повече от 6. Запази се бавното, контролирано във всяка фаза изпълнение, успявам да се фокусирам върху неща, които принципно ми убягваха досега като стягането на корема и изправянето с гърдите нагоре. С две думи, другия път не съм убедена, че ще имам сила за толкова, ‘щото тренировка с тренировка не си приличат, но днес имах и се радвам, че я оползотворих.
13:00 зелена салата с 1 с.л. зехтин, консерва риба тон, половин лимон
голяма разходка на яз. Пясъчник
16:00 200гр извара с протеин
предстои зелена салата с 1с.л. зехтин, кофичка котидж, 4 яйца, 10гр масло
тотал 1442 в49, м62, п162
Снощи ядох късни чувства. Добре, че беше в зелена салата, а не нещо друго, та не успях да си проваля провала от вчера още повече. Дори и да не бях успяла, съм щастлива, че удържам фронта с другите пороци, защото започваха да ми се образуват притеснения.
Нек’ъв много дразнещ контингент се заниза около мен напоследък и започвам да се изнервям и да губя още повече желанието за социализация, което и в момента е критично.
По-късно може да раздвижа няк’ва гребна, да утихна малко.
01.04.17
20:07
Аз предлагам да се видим пък :) Аз, ти, Теди...който друг има навит от Пловдив. Срамота е да се четем всеки ден, пък да не се запознаем лично, при положение, че сме на две крачки както се казва 😜
01.04.17
21:32
Тази неделя съм много работна аз, но следващата би било супер. Или пък някой делничен ден, в който сме свободни и тринките.
Май не е тук мястото за подробни уговорки, нооо :)))))
07:30 250гр кварк, 200гр горски плодове; протеин, прясно мляко
10:00 тренировка
сс
набирания, тесен подхват 4х-5; 3х3х-5; 4х-7
раменна преса 4х30; 3х30; 2х30; 2х3х30
сс
силово гребане 20х16; 15х20; 10х23; 6х30 тая шестица не е рекорд, не се изкефих, беше грозна
лег 4х4х35 днеска не знам какво правих, качвам клипче да ми видите сеира, ама толко’ тежко досега не ми е било с 35кг :х
шоулдър шокър х2
сс
скотово сгъване 2х6х~20 (не знам колко кг е тоя лост)
разгъване с въже 2х6х30
14:30 150гр няк’ъв вурст измислен; 250гр печурки
15:00 250гр кварк; 200гр горски плодове; протеин (сладко ми се ядеше днес)
16:30 200гр горски плодове (’щото не можех да измисля от к’во да набухам в)
предстои голяма зелена салата, 200гр кисело мляко; 2 с.л. зехтин
тотал 1808 в92 м73 п129 (малко ми е на око сметката, защото вурстът го смятах аз допълнително, мързеше ме да го въвеждам, а мфп не му прихвана бар кода)
Краката ми са “тихо ми пази”, гърбинката и тя. За корема изобщо да не говорим, мислех, че това е отдавна отминало старо и забравено усещане. Ай, краката ще ги начекна някъде, гърба ще хвана някой да ми размачка, ама здравия разум крещи, че не е добре да сядам върху стъклена бутилка. :D :D :D
Тъкмо се събудих енергична и си мислех, че ще влезна в серия хубави тренировки. Ама не би.
Днеска понапазарувах. Доволна съм, че ми стигнаха авоарите, а и че най-накрая си купих червен и кафяв ориз. Искам само да разбера от къде да си купувам яко кафенце на хубава цена и всичко ще е точно. Абе ‘що няма авокадо вече по магазините?
Мнението беше редактирано от БПН на 02.04.17 19:54.
Доста плоско си легнала на лежанката и не използваш изобщо краката и задната верига. Дори да не правиш видим мост, все пак можеш да прибереш малко краката, да натиснеш с петите надолу, да стегнеш задника и ще се получи по-различно. :)
Не знаех, че краката трябва и тях да ползвам. Даже доскоро ги държах вдигнати (има една стъпенка на края на лежанката). Ще пробвам и това, благодаря. :)
06:45 40гр оризовки; 150гр кисело мляко; протеин; 200гр прясно мляко
12:30 130гр телешко
14:30 дм барче
18:30 протеин
19:30 4 яйца, 8гр масло; 2с.л. зехтин, голяма зелена салата
тотал 1352ккал; в59; м61, п 139
почивен
Спах много неспокойно, защото ме болеше гърба, усещах го на сън. Вчера спирала водата и мо’йти котита спряли бойлера. А да познаем кой са премива, против нерви, със студена вода сутринта? ‘Ма понеже да си прос’ не свършва с това, се нахулих като пичка, летничко, че и с една жилетчица с къс ръкав. Кихам си, вадя корабни въжета от синусите, май и температурка нещо следобеда, ама чакам чая сега да се свари, да го попари дано.
Закъснява ми, меня настроенията за секунди и по това време вече съм леко отчаяна и отегчена и силно агресивна.
Отметнах си останалото за пазаруване днес. Утре ще има мерене и теглене. Нещо ме съмнява, че няма да ми стигне фризера.
Видях се с готини хора, забавлявах се и се надявам това да е само началото на такива сбирки. :)
06:30 35гр оризовки; 150гр кисло мляко, протеин, прясно мляко
13:00 дм бар (’щото прасето-слон си забрави обяда и трябваше да яде боклуци да не му заслабне огромния... еърбег)
15:00 тренировка
ротации
клек 20хст; 2х20,30,45; 20х55; 16х60; 2х5х70 ‘щото ме боли кръста и реших, че кой знае к’во ша е да клекна с колан :х малко по-трудно се кривях с него май. на последното си беше голяма борба, готова бях да се затисна
сумо тяга 10х70; 2х6х75; 2х2х85 първата серия супер добре, само ‘дето никакъв фокус и нищо не усещах никъде като натоварване, просто след едно време ръцете ми изтърваха и зат’ва спрях. Нататък... леш. Накъса ми се серията. На 85 ръцете ми изтърваха на първо повторение и едва едва слизах до долу, ‘щото държах само с пръстите, палеца ми се пускаше от хорото на изправяне още. На втората 2-ка загубих леко картина, изпсувах така, че на няколко мъже, седящи по-близо им стана неудобно и се разт’варих.
планк 75х20; 60х20; малко по-издупена от обичайната ми позиция, ми се натовари малко повече корема и малко по-малко кръста като че ли
2хсс
сгъване-разгъване 12х20кг
бг клек 3х12 ст
машина за глутеус 3х10х40 и за първи път усетих какво всъщност прави тая машина 😄
хиперекстензии 3х10
18:30 две гигантски зелени салати с общо 4 с.л. зехтин; 4 яйца, 10гр масло
тотал 1318 в73 м61 п 114
Денят започна супер добре. Намерих си 20 кинта в един стар портфейл. И дадох 25 за кучешки хапове, обезпаразитяващи и други консумативи. ‘Ма при положение, че кърлежите са вече факт, няма к’во да се бавим.
Водих новото момиче с мен. Все още се притеснява безобразно много и не посмя да проговори в среща, но усещам, че ще ми направи жега когато се отпусне и трябва много да внимавам. Поне на първо време ще е приятно да имам компания. Но зверски се уморих от говорене днес. Не стига самите срещи, а и, понеже съм готина, исках да и дам всички възможни казуси на света, но това просто не е възможно. Да не говорим, че аз не съм обучавала хора преди и не знам какво е по-важно да и кажа и какво трябва да оставя за по-натам...
Малко съм разочарована от себе си. Мисля, че бъркам в нещо, но не съм убедена кое точно. Плюс, че днес следобед ми се потвърдиха съмнения за нещо неприятно в личен план и... все тая
Време е за чай и хубава музичка.
06:30 35гр оризовки; 150гр кисело мляко, протеин, прясно мляко
12:00 тренировка
ротации
сс
набирания, тесен подхват 3х4х-7; 3х-5
раменна преса 8х25; 3х30; 2х0х35; 2х30 видях слънце, разшавах се и ми се прииска да пробвам, ама нищо
лег 11х30 4х35 4х35 първите две серии ще ги видите, последната има документиран опит за самоубийство и понеже утре тря’а да ходя в клиниката по психиатрия, не знам дали няма да ме оставят на стационар, ако случайно ме видят из интернеДъ 😄
Бях сама с една нежна дама у фитнеса, та нямаше кой да ме варди за ненапълно моя 40-ка
2хсс двете упражнения за рамо
сетих се, че забравих хоризонталния скрипец 4х4х40
2хсс
сгъване със завъртане 6х10
разгъване с /\ хватка 6х40
Много експедитивно в обедната почивка, напомни ми защо всъщност тренирам. Принудих тялото си да отдели хормони на щастието тогава, когато не ме кефи к’вото си мисля.
12:45 130гр телешко
16:00 салата от кофичка котидж и много магданоз (отчаян опит да си събудя умрялото отдавна либидо, ‘щото продължава да ми закъснява и... нито магданоза помогна, нито мо’а да изтрая някой около себе си)
18:30 300гр варен свински дроб; 2 сл зехтин в гиги марулена салата
тотал 1423ккал в60 м50 п 179
Трябва в най-кратък срок да формулирам ясно и точно какво точно искам да постигна и да си го окача на плакат над шкафа с дрехите за тренировка. Очевидно не мога да седя гладна и да очаквам да стана много по-силна. А и като се замисля, не ме грее особено дали съм силна, ‘щото тренирам от кифленски подбуди, за визия. Това е първостепенно и това трябва да гоня, а не да позволявам странични (одушевени) фактори волно и неволно да ми настъпват мазолите за малоценност и да си меря имагинерния с... и аз не знам какво. Засега няма опасност да стана общ работник (въпреки подходящия габарит все още не ме вземат насериозно 😄 ), освен периодични няк’ви малоумни битови неща, сменяне на гуми (не дай Боже), друго кой знае колко тежко няма к’во да правя за момента. В цената на истината, смятам че се справям добре, на приглушена светлина изглеждам ослепително и тря’а да си дам хай файв за фанатизма и упорството, вместо да се сдухвам за тъпотии.
Та... свежнах след тренировка, като ме близна и слънчице малко, направо следобеда пях на връщане от работа. Абе слушам аз една песен в колата от няколко седмици. Едни симпатични дамски гласчета пеят и се чудя ‘що така “ноу мор секс сонгс”... к’ъв да им е проблема на тия.... И днес случайно я мернах в ютюб, то било SAD songs 😄
Преди тренировка, се опитвах да си докарам щастие с покупка на две рокли, ама не би. Едната е супер дръзка и не знам дали всъщност ще я облека някога, а другата е като за погребение, т.е. идеална за работа.
Време е за чай и мачкане, че пак съм куцо пиле. И с тая Шаная Туейн ‘дето съм забримчила е еба си романтиката. Чудо! 😄
06:45 35гр оризовки, кисело мляко, протеин, прясно мляко
12:45 100гр телешко
16:00 200гр извара, протеин
18:00 купичка зелен фасул, с.л. зехтин, 8гр масло, 4 яйца
тотал 1399ккал; в 63гр, м59, п 144
почивен от зала
ама толко’ стълби съм навъртяла, че... лапичките ми пулсират
Тъкмо си приготвях няк’ви изказвания за пресата по случай т’ва, че съм новата върджин Мери, майна, а то се оказа, че тъпия ми апп ме лъже и имам още няколко дни преди да съм в официално закъснение.
Което донякъде е добре, защото магданозът подейства. (или на д-р Секс лалата, не знам) 😄
Отсвириха ме за една конференция, на която исках да присъствам. Имаше няк’ви набелязани неща, пък и можеше да се засека с готини хора. Нищо, и други ще има. Поне на следващия ивент ще се ходи с колежка, а не с шефката и то само за единия ден, което е чук.
Реших да ходя в Гърция в крайна сметка, защото к’вато съм проста иначе никъде няма да се наканя да ида.
250лв назад. Голфиета пак строши каре, та поръчах и другите консумативи за обслужването заедно с него. Дано си намерим майстор за предстоящия уикенд, че съм решила да я водя да се мъча я бутам някъде. За спорта. 😄
Макар че тоягата е празна, много по-лека и удобна за тази цел, ама ме е страх да не я пречукам някъде. А, да. Строшено ми е копчето за климатика и трябваше да махнем капачето и сега таблото седи като изкормено, ама не ми се обикаляше по моргите (оригинално никой няма да ми купи!).
тАпо ми е, а времето е гадно за навън. Може да набримча музичка и да се довърша с няк’ви стълби вкъщи. Или просто да си пия чая.
Мнението беше редактирано от БПН на 06.04.17 19:29.
06:45 35гр овес; 14гр оризовки; протеин; 300мл прясно мляко
12:45 тренировка на гости
ротации
клек 2х20;30;40;55; 4х6х65 тежестта позволяваше и още 1-2 повторения, обаче затвърждавам няк’ва педеращина и затова не се напиням. Откакто гледам да не се движа само от адреналина си, а да влагам някакъв контрол съм забелязвала, а днес го видях (имаше огледало срещу стойката за клек), че на изправяне си завъртам таза наляво (това прави ли ме педал? 😄 ) Не, сериозно, как да го оправя т’ва? В моята зала няма огледало и ще ми е по-трудно да го забелязвам това нещо като си тренирам сама. Мисля, че може и от това да ме притеснява кръста. А да, и пак забравям да се изправям с гърдите нагоре, ама ще стане, т’ва поне се сещам да го мисля, за разлика от другото.
сумо тяга 3х6х80; 4х80 дейба, колкото и да исках да се намествам добре, нещо ми се губи симетрията напоследък и като се поуморя лявата половина нещо изостава. Мега е гротескно да ти виси лостът на една страна. И пак вляво. Имам едно на ум, че може би маникюра леко ми пречи вече, защото е дооооооста буен вече, ама преди средата на дргугата седмица няма как да се скъси. Е, тогава ще знам със сигурност.
планк 2~60 сек х20кг
2х
хип тръст 10х50 - сгъване 10х20 - разгъване 10х20
14:20 130гр варено пилешко филе
15:30 200гр извара с протеин
19:00 голяма зелена салата; 2 с.л. зехтин; 10 гр масло, 4 яйца
тотал 1329ккал в52 м62 п144
Днеска бях на гости на колежките от Пулса. Избуших им снобарщината с моята простотия. Втори човек отбелязва, че на чуждо място съм като на стимуланти от ентусиазъм. Пък аз сама си забелязвам как другарките правят няк’ви чисти, леки и плавни движения, пълни с грация, а аз са ма’ам кат’ хамалин. Ник’ва форма, ник’ъв спомен от типично женската мекота на движенията. ‘Ма на мен в грубата сила ми е чара. Ако не чара - силата. 🙂 Макар че Габи мноого скоро ще ме остави да и дишам прахта в това отношение, ама аз и се радвам. Многоооо е корава! Пък Теди много помагаше и добре че ми беше гид, че щях да се дезориентирам и да сдухам, ако бях сама.
Та, показах им малко, на клиентите на веригата някои нови упражнения. Тяга с майка в горно положение, грозния ми клек и, любимото ми, неуспешен опит за скок върху кутия. Не не, за това ще ви разкажа. Показва ми Габи как се прави т’ва чудо. Аз решавам, че ‘що да не мога и аз. Подскачам, подсичам се под коленете на ръба на самата кутия и падам отгоре и с плонж. И сега, като го пиша, пак пищя! Жалко, че Теди изтърва зрелището, ама съм сигурна, че във времето, ще успея да покажа и по-нелепи движения. 😄
Много се зареждам като съм около тия двете, ей!
С’а имам друго чудене. По план в неделя тря’а да почивам и зареждам, а понеделник и вторник да тренирам. Обаче във вторник няма да мога, поне както досега се очертават нещата. И се чудя как точно да си преориентирам графика. Дали просто да пропусна тренировката във вторник или да прескоча почивката в неделя за да може вторник да се падне почивен... По-скоро клоня към второто, ама да видим.
Миналия ден ме притесни някакъв колега от Индия, искаше помощ за един заплетен случай с един боксер. Не, че се хваля, ама леко се гордея пред себе си, че само по изследвания и снимки успях да го насоча. Е, нямаше как да знам какъв точно тумор е. Одеве ми писа да пита за терапия, което ще е сложно и наистина не ми е в познанията, но поне ще се постарая да разуча какви са подходите в този случай.
Деканът на ВУЗ-о ме препоръчал на колеги, които отварят лаборатория и им трябва лекар да разчита резултатите. Определено е аут ъф май лийг, ама ми стана готино. Особено като знам аз какво отношение имам към това учебно заведение. Почувствах се оценена. И се замислих за разни неща, но честно казано нямам смелост на този етап.
Мнението беше редактирано от БПН на 07.04.17 19:10.
07.04.17
19:45
Беше супер сладка как се преби на скока върху кутия 😄 ща изям!
Следващата тренировка в твоята зала, там вече ще се извратим 😄
Само да кажа, до сега не съм виждала такава сила от мацка на живо! (bow)
09:30 260гр кисело мляко, протеин, 200гр извара, 30гр черен ориз и една оризовка
кафе с прясно мляко
12:30 тренировка
ротации
сс
набирания, тесен подхват 2х4х-7 3х3и1/2х-7
раменна преса 4х30 3х3х30 2х30
сс
силово гребане 20х18 15х20 10х22 7х30
лег 4х4х35 мисля, че тоя път легът бива, макар че така ми е малко странно на кръста и междуребрените мускули, ама сигурно ‘щото не съм свикнала. Еййй.... от кога ми разправят, че ако събера краката ш’ прокопсам, ама пусто все не вярвах. 😄
шоулдър шокърх2
сс
кръстосано чуково 4х12 6х10
скълкръшър 2х6х12
пробвах кик бек, ама нещо не е моето упражнение, не мо’а го издокарам
Нещо не се напрегнах особено, а друг път едва си дигам гащите след тренировка 😄
17:00 една бала с марули, 3 с.л. зехтин; консерва риба тон
по пран тря’а да изям няк’ви 4 яйца с масло и да финиширам със следния резултат:
тотал 1443ккал; в54; м67; п147
Много гладна се събудих и обезводнена. Въпреки че снощи не успях да подпийна, ‘щото някой трябваше да шофира. Днеска, след тренировка, като изумих продавачката в магазина, че вчера сме ома’али едно чувалче марули из нас, видях пресен чесън и ми светнаха очите. И с’а ще ви разкажа за моято любов към чесъна.
Обичам го от малка. Обичам шкембето с толкова чесън, че да хрупа като си хапваш. 😄 Ако жените имат еротични фантазии, пълни с шоколад, то аз мечтая за някой нацепеняк и няколко кофички чеснов сос от Аладина. Ех... замечтах се... 😄 😄
Обаче като с всичко друго толко’ прекалявам и с него, че обикновено ми пада кръвното и затова се въздържам по принцип. Ама днеска не се сдържах. И с’а, понеже карма ис а бич, очаквам всичките ми... добри познати да ми зазвънят екзалтирано, кат’ съм в бокса, така да се каже. 😄
Оф, такава съм изискана дама...
Нещо ми са кърка и може и да думна няк’во винце по-нататък във вечерта.
Харесах си 2-3 упражнения за енкъл мобилити. Всеки ден ли трябва да ги правя или преди клек или как?
В крайна сметка реших утре да си тренирам и във вторник да почивам. Пускам си изпълненията от днеска, плюс едно доказателство защо не трябва да правите скок върху кутия, ако не сте пробвали. 😄
И, дейба, к’ви неща правели филтрите с шкембаците!
Мнението беше редактирано от БПН на 08.04.17 19:09.
08.04.17
19:47
Гребането сега изглежда много добра. Лежанката също, но наистина ми се струва че може да хванеш малко по-широко. Изглеждаш направо кльощава на клиповете, имам чувството че си свалила поне едно 8-10 кила от първите снимки.
Благодаря ти, Кобре!
За ширината на хвата може да се мисли, за момента просто се старая да хващам симетрично, че имам навика да го пропускам това от мислене за всичко останало.
За килата... знаеш, че при мен не мърдат. Свалила съм 2-3кг общо от декември. Сега пак се заседях в мерките като че ли, пък си виждам разлики. Утре ще се меря и ще мога да обобщя.
седмица 7; тренировка А
клек 14х60; 10х65; 3х75 промених схемата, дадох си +5кг , което въпреки реализацията отчитам за грешка. Не знам дали поясът ми не е достатъчно здрав за случая или просто ‘щото аз съм тъпа, ама лостът продължава да ме бута напред и с покачването на килограмите няма да ми е по-лесно да го коригирам. Та, мисля да се върна на кардио сериите си и да се опитвам (а на мен това ми е най -трудното нещо!) да мисля.
сумо тяга 10х70; 7х75; 4х85 не е в ноктенцата проблема, а в това, че ръчичките са слаби. Продължава да ме тормози тая тяга. Мисля, че регресирам яко с това движение, но заради кръста не мисля да си давам зор. Не бързам за никъде! (това е уточнение за мен си 🙂 )
планк 70х20; 65х20
2х
сгъване - разгъване 10х20
повдигане на краката до свити от вис 10хст 3х8х6кг
реших да правя коремни от обратен наклон с тежест над главата... тихо! 😄
щях да си счупя гръбнака с първия опит 😄
та.... 3х8х5кг (и тежестта не беше точно над главата ми 😄 )
хиперекстензии 3х10х5кг
счОпих си кръста, т’ва е обобщението за днес. И нови тежести ще пробвам пак при два случая. Ако шефа каже или чаааак като стана с мноооого здрав корем. С други думи, като ми се каже. 😄
Измерванията.... о, нека да кажа и за това.
Освен, че раменен и гръден пояс очевидно не съм мерила както трябва, защото за 20 дена да ми порасте гърба с 5 см ми се струва, меко казано, невъзможно. Особено предвид храненето ми (ама хайде да не отивам и там). Имам по 0.5-1см разлика в плюс на мишници, предмишници и прасеца май беше. А същевременно -1см от ханша. Също така има и някакъв голям минус на глезена.
С две думи, измервателното ми устройство му се е спяло много сутрина. 😄
Айде, за мое успокоение, ще си кажа, че чакам МЦ и водна задръжка, нали. Ама как да си намаля още храната за да се върна всъщност към намаляне на обиколките?
По отношение на храната, гледам да се държа под 1500 ккал/дневно, въглехидрати под 1гр/кг. От последното такова обобщение, ми се струва, че въпреки намалянето на калориите, въглехидратите съм ги качила средно с 5гр, което не знам дали изобщо има значение... Вчера четох, че не е хубаво да съм повече от 2 месеца на нвд. Скоро ще ги направя тия два месеца. А после какво? И как да направя промяна без да стана 300 кила?
Отчет с храната по-късно или изобщо няма да има. Днес ми е ден за чийт и ще ям обща храна, заедно с останалите. Сутринта ядох протеинов бар, защото не исках да тренирам гладна, но нататък си угодих и до момента почти съм си изяла калориите, които по принцип ям за целия ден. (много обичам колбаси, к’во да направя 😄 ) Днеска гоня като цял поне 2К ккал без оглед разпределението на макросите. Имам именичка и щяла да прави нещо засукано за хапване, та ще намажа.
Весел празник на всички, които празнуват или имат близки, които празнуват!
Мнението беше редактирано от БПН на 09.04.17 11:12.
09.04.17
12:41
седмица 7; тренировка А
клек 14х60; 10х65; 3х75
.....Вчера четох, че не е хубаво да съм повече от 2 месеца на нвд. Скоро ще ги направя тия два месеца. А после какво? И как да направя промяна без да стана 300 кила?
......
Пишат го, защото след известен период на НВД, тялото се адаптира към поддържаното от теб ниво на хомеостаза (баланс между нергийните ти нужди и подадена енергия) и става по-малко ефективно от гледна точка на освобождаване на мазнини. Предците ни са се адаптирали към периоди на глад, най-просто казано. Ако усетиш, че ставаш летаргична, нямаш енергия и желание за тренировка за по-дълъг период (2-3 дни), значи протича хормонална адаптация, свързана с регулацията на метаболизма.
Основното е да се стремиш да поддържаш добра хормонална среда за да тренираш оптимално. Това е много по-важно от броенето на колории (което е бая безмислено - причината на повечето кифльовци, дето почват да пускат теми с въпроси как да изкарат плочки за лятото, да не им се получава е точно неразбирането на “разходната” част от процесите)
Благодаря за включването.
Това ще ми е трудно, защото съм урод и всякак ходя в залата. С температури, световъртежи и всякакви месечни и случайни неразположения, така че наличието или липсата на желание не са нещо, което е определящо. Тия неща са ми емоционални на мен, ама това е друга тема.
Не разбрах обаче какво правим когато адаптация настъпи? Промяна в съотношението на макросите ли? В една друга тема говорихме, че не може да се режат калории до безкрай.
И като цяло, мисля, че вече имам нужда от преразпределение на пропорциите повече, отколкото драматично изчистване. Нали, все пак се търси ефект който да може да се поддръжа, а не моментна форма. В такъв случак трябва да премина плавно към рбд?
Мнението беше редактирано от БПН на 09.04.17 12:53.
09.04.17
13:12
Следиш си резултатите в залата, възстановяването и от време на време правиш зареждания (едно хранене на 4-5 дни РБД), вдигаш мазнините - животински, растителни, каквото обичаш (аз например обичам сметана и краве масло от сметана) и фиброзните храни, спираш добавките, които влияят на кетохламините (кофеин най-вече) за няколко дни, докато се почувстваш себе си. Слушай тялото си.
Няма смисъл да четеш из нета на посоки, само ще се объркаш, а и повечето гурута, които са много активни, са бая зле. В храненето качеството е по-важно от количеството. Всички тия “ускорявания на метаболизма”, “зони за изграряне на мазнини” са в по-голямата си част свободни интерпретации на неща, които масово хората не разбират.
06:35 35гр оризовки; 150гр кисело мляко, протеин, прясно мляко
12:45 130гр варено пилешко
16:15 тренировка
17:20 кофика кварк, протеин
19:00 огромна зелена салатах2; 2с.л. фъстъчено олио; 4 яйца, 10 гр масло
тотал 1423 в51, м 71, п139
седмица 8, тренировка Б
ротации
сс
набирания
4х-8; 3х3х-8; няк’ви единички на -5, зарибявах се
раменна преса 9х25; 3х30; 2х2х30 смених хвата (освободих палеца) и го усещам малко по-различно
лег 14х25; 9х30; 6х35; 2х40 асистирани
хоризонтален скрипец 4х4х40
ластик пред гърди (ама гири пред гърди) 2х10х2
другото с ластик, което също правя с гирите
сс
концетрирано сгъване 2х6х10
разгъване с—- хватка 2х6х20
Нищо впечатляващо в тренировката. Освен, че малко си бях занемарила техниката на набиранията и се постарах за това. Иначе... всеки мускул в тялото ми е като премазан. Да не почивам беше една от рядко тъпите ми идеи. Справих се, това е важно.
Вчера беше грозно. Мисля, че си изядох целия седмичен дефицит. 😄 ‘Ма поне беше във вкусна, домашно готвена храна. <333
И днеска 3 кг нагоре, хах. Все тая...
Нещо забих. И на работа се скофтват нещата.
Имам нужда от вдъхновение!
06:10 35гр оризовки, 150гр кисело мляко, протеин, прясно мляко
13:10 100 телешко варено
18:10 кофичка кварк, протеин
20:00 4 яйца, много моркови и малко цвекло; с.л. фъстъчено олио; балсамико; 10 гр масло
тотал 1326ккал; в54; м60; п138
почивен ден
Поради няк’ва причина съм решила, че зеленчука няма калории и не го смятам в ник’ви сметки.
Т’ва го казвам, ‘щото снощи като ми се приядоха чувства, с чиста съвест ма’ах цвекло.
И тия дни съм торба с л... любов. Почти.
Сплеска ми се гз от седене днес. 4 часа при маникюристката ми! Резултатът е срамно цветен и оповръщан с лъскавотии, ама и това си имаше цел - да създаде някакво настроение, че през последните няколко дни като се подам от дупката и докарам до апатия и става празник. Подкъсихме драстично, барем не го чукам толкова в залата. Маникюра! 😄
Снощи заспах като талпа в 9:30 още. Днеска пак натам вървя. Гърбът ми е все така строшен. Бедна ми е фантазията утре как ще правя тяга в т’ва състояние. Склонна съм да почина още един ден.
Гневни имейли и обещания за индивидуални разговори. Много мразя да получавам откъслечна, необработена информация. Дори не знам с какво да я сравня, трябва ли да я сравнявам. Ръст, че няма - няма. И колегите нямат. Не искам да се настройвам предварително. Обаче ми е нервно.
Длъжна съм да пробвам и тук. Някой да знае къде се намира кабела, който да изкормя за да си изключа аварийните? Тойота айго карам. Нямам ключ да си развия акумулатора, д г е....
05:30 35гр оризовки, 150гр кисело мляко, протеин, малко прясно мляко
13:30 130гр пилешко филе, варено
17:00 дм барче
300гр свинска наденица..
тотал 1519ккал в 61, м84 п128
Седмица 8, тренировка В
Ротации
Клек 15хст, 2х20,30,40,55, 6х65, 3х5х65 исках да са 6-ци, но в момента, който завъртах гъза наляво, спирам
Сумо тяга 4х4х80 хубави, без никакъв кръст в тях, много съм доволна
Планк 80х20кг, 65х20кг
2х
Хип тръст 10х50, сгъване 10х20, разгъване 10х20
Пооправих малко клека, явно сън изправяла читаво, защото кръста не ме притеснява изобщо днес. А може и да не съм разбрала, толко съм смазана от напрежение,че докато не ми изтръпнаха стъпалата след хип тръста грам не се трогнах.
Цял ден ядове и притеснения с колата. Не смислено ходене до на майка си кьорава. Дерт, че колата не е изправна и шефовете не ги ебе. Накрая и се подпали таблото в движение. И понеже съм тъпир, в момента си бях супер адекватна и спокойна и след няколко часа просто се усещам смязана от емоцията. Ми уплаших се, и срамно да е, кво да направя...
Искам само да стигна до нас, дя си приключа насрания работен ден и да припадна.
И продължава да ми закъснява....
Мнението беше редактирано от БПН на 12.04.17 21:58.
Разбра се каква е била драмата с гърба най-накрая. Насрания ми лег. Миналия ден отворих хвата и си преебах рамото. При завъртане на ръката, си виждам цялата рода и пльока все едно главата на хумеруса се намества. плюс,че пльокането под лопатката пак се появи.
Днеска по-тясно и без повече свободни интерпретации.
В таз’ катакомба дето съм не знам дали е слънчево навън, ама спорен последен работен ден, майна!
06:20 150гр кисело мляко, 30гр оризовки; протеин; прясно мляко
13:00 130гр пилешко филе, варено
14:00 тренировка
15:00 250гр кварк, протеин
предстои 1 с.л. тахан
4 варени яйца
тотал 1520ккал в55 м 72 п157
седмица 8, тренировка Г
ротации
5хсс
набирания, тесен подхват 4х-7; 3х-4; 3х3х-8
раменна преса 4х30; 3х2х30; 3х30
сс
силово гребане 20х18; 15х20; 10х22; 7х30
лег 4х4х35
шоулдър шокърх2
сс
скотово сгъване 2х6х23
разгъване /\ хватка 2х6х40
нямах сила за набиранията. Започвам да си мисля, че с тази противотежест, която ползвам машината просто ми удължава пътя до самостоятелни набирания. Може от следващия път да се опитам на свежо да дърпам за единички, еба си.
Легът беше много лек и с по-тесния хват беше особено приятен, даже се чудех за 1ца с 40, ама се отказах.
Гребането беше педерастко, защото за първи път имам болящи мазоли. Смисъл, аз мазоли винаги имам, но сефте ме болят и ми беше особено фгасягата с големия (дъмбел 😄 )
‘Начи, поради липстата на к’вато и да е мазнина в областта на гръдния кош, ребрата ми пак се четат и през (мястото където трябва да са ми) циците (ако имах такива), но гз и бедрата ми са... оууу йеа! Нищо де, жива и здрава да съм, и така съм си хубавка.
Решила съм да почивам. Ще пътувам и до понеделник няма да тренирам. Или ако не успея да издържа, ще е извън схемата, за удоволствие, ‘дето се вика. Ама като знам колко много ще пия, няма да имам пауър и за тренировки. Връщам калориите до 1500-1600. Ако тря’а ше си дам период, в който да кача малко, но да се адаптирам към малко повече храна, че с тия закъснения взех да се притеснявам.
Храна може и да качвам, може и да не качвам. Според кефа. Отивам да стягам багажа, че нямам търпение вече!
Закуска: 200гр кисело мляко, 30 гр оризовки, протеин, кафе
Няколко фъстъка
Обяд:няква готова протеинова закуска, 10гр въглехидрат
Мляко с нес
Вечеря: двойна зелена салата с дресинг
Няколко парчета сирене и филе Елена, поливам го с вино
Движение: малко разходка и много приятни емоции
Дано не се търкалям на връщане.
Днес ми подариха час масаж на гръб и ръце. Смляна съм, но се надявям да е по-добре утре.
08:30 200гр кисело мляко, протеин, 30гр оризовки, прясно мляко
12:00 миди със сметана и кашкавал
21:00 150гр свински бут, варен; зелена салата с 2 с.л. зехтин
тотал 1545ккал; в61, м79, п151
Продължавам да поливам с вино. То било много яко да почиваш. Голфиета ми направи един курвенски номер днес, та направихме сеир с колешките, ама пък пичът досега не бил бутал кола в комбина с 3 мацки.
Това пътуване значеше адски много. Окончателно си скъсах пъпната връв и си доказах, че мога да се справя и сама. Което е супер освобождаващо и мотивиращо като усещане. И съм толкова щастлива, че успях да прекарам време с тези страхотни хора <333
Гърбът ми е в мнооооого по-добре. Движа си ръката много по-свободно и без да се присълзявам в определени движения. Имам надежда, че до вторник ще съм напълно безболезнено подвижна.
Не мога да се отпусна и да не мисля за храната и калориите, но все пак мисля, че си дадох свобода. Утре ще си прасея на воля също. Но вероятно няма да пийвам.
Адски съм заредена емоционално. Въпреки че съм дроб физически.
Христос Воскресе!
Ама аз не знам дали ще доживея до след празника. Днеска, по програма е зареждащ ден. Да ме пита тая седмица човек какво съм разредила, ама тва е друга тема.
Събудих се в настроение да изяждам света аз. И к’ъв чудничък номер си спретнах. Реших да си направя палачинки. С ленено брашно. Само! Станаха ужасни, ама тва е малкия дерт в случая.
После ядох вафли, козунаци, сто хиляди свински пържоли с гъбен сос и накрая заспах от изтощение.
Тоталът скромно клони към 3к, ама въглехидратите не са чак толкова много (и как биха могли, при толкова свинско).
Нали, следобед ме хвана лененото брашно и обикалях града в състояние на особена концентрация на определена част от глутеалната мускулатура.
После ме хвана една лично моя си драма, по случай на която ще си сипя чаша вино след малко, защото още ми е тежко и не бих могла да ям чувства, дори и да исках. А аз не искам.
Наздраве!
И не яжте ленени палачинки в работни дни. 😄
Ако мога да перефразирам един колоритен български израз, ще кажа: койт’ ял - ял, кака ис бек!
08:00 150гр кисело мляко, 35 гр оризовки; протеин; прясно мляко
10:00 трениривка
12:30 зелена салата с 2 яйца и 2 с.л. зехтин
предстои
200гр извара, протеин
вечеря: 150гр варена свиня; зелена салата с 2 яйца и 2с.л. зехтин
тотал 1577ккал; в49; м85; п 149
седмица 9, тренировка А
клек 20хст; 2х40,50 10х60; 8х65; 2х2х75
очаквах след толко’ ядене да съм в мега кондиция на клека, ама не би. Нестабилна бях. В краката не усещах почти никакво натоварване, гърбът беше нестабилен и ограничаваше бройките, които обаче с чиста съвест ще продължавам да си ги държа малко в името на чистото изпълнение. Хубу’у че имаше здравеняк да ме пази. 🙂
сумо тяга 12х70; 10х75; 2-3-4(не помня точно)х85; 2х90
гъзът ми е готов за много по-сериозни подвизи на тягата. Жалко, че копитцата не държат.
планк 3х~30-40 сек х25кг много хлъзгав експириънс, при първите два подхода направо си вървях с подложката, ама понеже съм тъпо копеле, чак накрая се сетих да се изместя 😄
2хсс
сгъване 12х5плочки
разгъване 12х4плочки
накрая имах изчакване, което запълних с 3х10 повдигане на краката от вис
Много доволна тренировка. Като за кардио, не като за размазвацията, която е обикновено. Трябва да е от почивката явно. Гърбът още боли, ама съм си поръчала мачкане и тва ще да е. Предупредиха ме, че скоро няма да мине.
По отношение на яденето. Роди ми се няк’ва нова идея. БМР-а ми е 1546ккал и мисля да си се храня около него. Дефицитът от движение. Обмислям да вкарам 2 чийт мийла седмично, сряда и неделя, за да си вкарам така залипсвалите ми варива по малко. Така би трябвало да се лиша от стомашния дискомфорт след чийт дея. А и много взех да се ояждам на него, от страх, че цяла седмица след това ще съм на пост и молитва. След няколко седмици, ако не налея с повишените калории, ще бъзикна и съотношението на макросите.
Иииии с качените ми по празниците 3кг (моята прекрасност се покачи до 75кг), се рестартирам с ясно формулираната цел да чистя. Не да ставам много силна, не да правя хиляди повторения, не да гоня н тона тренировка, а просто за кифлеж. Лято иде, тря’а да се пооформим малко.
Остава да проявя малко решителност, да си хвана юздите на текущото и в личен план и просто цена няма да имам. Аз съм шефът и не бива да го забравям повече.
06:30 35гр оризовки, 250гр кисело мляко; протеин, прясно мляко
12:45 протеин (прасето си забрави обяда)
14:30 тренировка
16:00 с.л. сусамов тахан
18:00 кутийка котидж, 100гр телешко
20:00 2 зелки айсберг с 3с.л. зехтин и 4 яйца
тотал 1544ккал в56 м81 п141
много трудно измислих в к’во да го изям всичкото това, че и с’а чакам да родя...
седмица 9, тренировка Б
ротации
сс
набирания, тесен подхват 4х-5 3х3х-5
раменна преса 9х25; 3х30; 2х30; 2х3х30
лег 12х30; 6х35; 1х40 най-накрая чисто моя единичка, д г е тайната била в пичо’ете. Ако има пич наоколо - има сила, ако няма пич - соре, майна! 😄
хоризонтален скрипец 4х40; 3х4х45
2хсс
гири пред гърди 😄 10х3кг
другото нещо си и него го сефтосах с 10х3
сс
сгъване със завъртане 2х6х10
скълкръшър 2х6х12
Много набързичко, ама хубавичко беше. Крачката ми са лешшш, искат мачкане, а аз още не съм се наканила. Оф, почнах да се мъча да се набера сама, много хубаво захождам в началото и стигам донякъде и после не ми стига силата да си издърпам големия гъз до горе. 😄 Абе аз и главата си не мо’а да кача още до нивото на дръжките, камо ли гърдите, но ми се струва, че имам прогрес. И пак нещо, което не знам как да правя... На много упражнения виждам, че не дишам какво трябва. И единия път ако е така, а другия иначе и има разлика. Да, за набиранията точно ми е обяснено к’ви хави, ама за другите упражнения сигурно също има значение...
Днеска тренирах с он’ва момченце, с красивите движения. Той кат’ се набира и си свива краката напред... Ама той има доста атлетично тяло и сигурно всякак ще си изглежда добре, кой знае к’ъв сопол съм аз отстрани... (пак се сетих как се претрепах с кутията в
Пулса! 😄 )
Важното е забава да има!
Не мислех, че някога ще кажа Евала на банкова институция, особено на такава, с която съм принудена да работя, особено такава, която си пести от персонал и дори и в малкото си клонове не държи кеш и жената от гишето ходи да ми тегли пари от банкомата пред офиса, но... браво ПроКредит! Сутринта няк’ва сган смрадлива се опитала да ми цунка заплатата през банкомат в Малайзия. Слава Богу, т.к. не съм ги предупредила, че ще ходя да си харча мега заплатата там, решили да ми блокират картата за всеки случай и гнусарите са си боднали пръст в гз. И на всичко отгоре (жива да не бях!), за разлика от всички други български банки, ме уведомиха, че са ми блокирали картата преди да увисна на някой пос терминал и да стане тъпо.Райфайзен са ме оставяли на безниностанция без опция за плащане с карта и без кеш в мен и беше, меко казано, тъпо...
В началото на фермана ми се обади колежка. Шефката я е привиквала заедно с половинката и за нейния регион. Днес са имали някаква презентация да правят и явно толкова се е напрегнала, че просто се е смачкала от напрежението и час плака по телефона. Ужасно ме хвана жал. Т’ва момиче е работохоличка, още от преди години си е издала личния живот като е подписвала някое увеличение на заплатата и сега е като парцал.... “забавното” е, че е по домова книга. Явно такива са индивидуалните разговори. Дано поне този път е конструктивно, а не заяждане на дребно, като предния.
Мнението беше редактирано от БПН на 18.04.17 22:43.
06:45 150гр кисело мляко, протеин, 35гр оризовки; прясно мляко
14:30 200гр купешка салата от цвекло (на която само олиото съм смятала, ама беше доста)
17:00 1с.л. сусамов тахан; кофичка кварк, протеин
19:00 4 яйца, 10гр масло, голяма зелена салата с 1/2 лимон и 3с.л. зехтин
3 оризовки
тотал 1533ккал; в76 м81 п 119
почивен ден
Т’ва си чийт мийла малко епик фейл стана, ама като за първи път...
Свинкси пак си забрави обяда и седЕ гладна до никоето време. И снощи забравих да си сложа ориз да се накисне, да го сваря и да си го чийтна на вечеря, както бях решила. И понеже ще родя , ако изям още нещо и се спрях на обичайната си свинщина. Ама като вземем предвид, че нямам идея какво правя, значи е ок. 😄
Напоследък съм много спряла, супер много забравям и не ми се прави нищо. И следобедите ми става особено мърдаливо и не ми се прави нищо. Планът ми пак се промени 24646464165454546465456446 пъти днес. Служебната кола е готова, обаче няма как да я взема, ‘щото трябва да пътувам...
Одеве пищях. Ето как се разбира, че на човек са му се променили приоритетите. Закача ме един приятел, та си викам “гле’й к’во нещо е”... Едно време ми се канеха, че ще ме водят еди-къде-си, туй-онуй, а с’а ми се казва, че ако съм послушна ще ме намажат с магнезиево олио 😄 😄 😄
Мнението беше редактирано от БПН на 19.04.17 20:16.