Има ли дИбели лели?

Прескочи до:

16.12.16
20:09

Ъм... здравейте! Вчера се регистрирах, но чета от известно време. Реших да си направя дневник не, защото имам невероятно много за споделяне, а защото така май ще е по-лесно да се следя какви ги върша. И да искам съвети де. Ако някой, който е наясно какво прави го чете... да има търпение. Още се уча.

закуска: овесени ядки 50гр+200гр кисело мляко+30гр суроватъчен протеин
обяд: 140гр варено пилешко филе+15гр авокадо
тренировка:
-5мин кардио
-загрявка
суперсерии:
-мечка (20кг) 12;10;15
-гребане с дъмбели (2х8кг) 3х15
суперсерии:
-придърпване на вертикален скрипец пред гърди (30кг) 1х15; 2х12
-привеждане на горен скрипец с прави ръце (10кг) 3х15
суперсерии:
-вертолет (20кг) 15,12,12
-раменни преси 2х8кг 15;12;10
суперсерии:
-повдигане на ръце напред от стоеж (4кг) 15;12;10
-повдигане на ръце встрани (4кг) 15;12;10
30 мин монотонно кардио

междинно: 30гр суроватъчен протеин
вечеря: 250-280 гр пилешко филе на скара

до тук: 1097kcal Б:156; М:20; В 73

добавям едно кисело мляко
и едно уиски за разкош
и тегля чертата
1752kcal; Б 174; М: 36,3; В:96,3

Темата беше редактирана от БПН на 05.08.19 21:52.

Искаш ли да постигнеш мечтаната форма и трайно по-добро здраве?

Методът на BB-Team е модерният начин да изградиш здравословни навици, трайни резултати, увереност и контрол над здравето си с лична подкрепа и отчетност.

Научи как работим

16.12.16
20:50

Здравей и честит дневник!
Дай малко повече информация за себе си. На колко си години? Колко си висока?
Храната ти, каквито и да са целите е твърде малко.
Аз лично също се стремя да приемам доста протеин, но не трябва да се изтърват и източниците на енергия. 20г. мазнини за жена/момиче са твърде малко. Надявам се да допишеш някакво хранене по-късно или това да не е ежедневното ти меню. :)
Поздрави!

16.12.16
21:43

Ами не знам какъв е етикета и затова така...

На 24 съм. 171 см, 74кг. Основната ми цел е да се изчистя, но понеже не става, продължавам от инат.
Аз съм от онези, които се борят с килограмите си от винаги. От малка съм с проблеми с теглото и на 19 реших, че 110 кг и рода хипертоници са рискове, които не искам да комбинирам. За 18 месеца свалих 40кг. После започнах яко недохранване в комбинация с тежко кардио, свалих още 5кг и след н-то  прилошаване след тренировка, реших да го карам по-айляк. Свалените 5 се върнаха,а като запонах фитнеса (през март) качих и още 5 (но ми се ще да вярвам, че в тях има и малко мускулна маса).

Сега сменям режими в търсене на моя си. И да, това не ми е обичайното хранене. В другата ми тема бях споменала, че искам да мина на кето режим (поне за празниците - т’ва че ще се лиша от сърмите, а те са единственото, което обичам в Коледата, не значи, че съм готова да загърбя и свинското).

ХаресАх си един сайт и мисля, да се водя по него. Хубавото е, че има рецепти и най-накрая ще мога да ям готвено извън дните за чийт. Знаете ли колко е трудно да заредиш с варена тиква?

Та така... започвам сметките за утре.

Някой знае ли какво е това: https://www.amazon.com/Now-Foods-Psyllium-Powder-24-Ounce/dp/B002RWUNYM/?th=1

Мнението беше редактирано от БПН на 16.12.16 22:02.

17.12.16
11:25

Виждам, че се придържаш към високопротеиново хранене, но се постарай да вкараш повече пресни зеленчуци, мисля, че писах и преди. Tялото има нужда от фибри, вода, биологично активни вещества. Според мен протеинът ти е ненужно много, определяй го на база активно тегло- както и останалите компоненти. Това прилича на диета на Дюкан. Спокойно нужните ти въглени може да идват от зеленчуци и пълнозърнести продукти  (като не включваш въглехидратите от фибри в сметката, защото не се усвояват)
Псилиума са фибри, от които не мисля че имаш нужда, ако се храниш балансирано. Особено пък на тази цена- 20 лв за 600 гр.?  Може да приемаш повече фибри - от всички видове-  от овес и други пълнозърнести продукти- ръжени, ечемичени ядки или чисти овесени трици, пшеничен зародиш, пълнозърнести продукти, ленено семе, споменатите зеленчуци, плодове, пектин и пр.
Може би за по-голям енергоразход и ефективност , е добре да се насочиш към програма за цялото тяло с базови упражнения.

17.12.16
11:45

Подбора на храни не е умишлен. Нямам никакъв опит в комбинирането/избирането на храни. В главата ми храната е разделена на два вида: такава, която мога да ям и такава, която не мога. Не присъстват количества и комбинации. Мръвкарка съм, месото, яйцата и млечните продукти винаги са ми били приоритетни. Всичко, което има сладък вкус е лошо (освен суроватъчния протеин, разбира се), както и тестото. Това, което ям е комбинация от последния режим, който ми беше направен, понеже съм от хората, които пазаруват в промишлени количества за целия месец напред. От сутринта седя и смятам някакви сметки в опит да си направя меню за днес, обаче или калориите отиват по дяволите или съотношението между макро нутриентите. Отказах се. К’вото се получи. След празниците отново ще инвестирам в някой, който изготвя режими.

17.12.16
12:01

Защо разделяш храната на разрешена и забранена? Потърси друг поглед. Храната е просто храна. Разбира се, може да ядеш преимуществено протеини с малко мазнини , но дали в дългосрочен план ще е ползотворно?
Да, в началото може да ти помогне изготвен режим, но ще ползваш ли това за целия си живот занапред? Ще разбереш ли защо точно по този начин ти е разписан и каква е целта му?
По-добре инвестирай време в самообразоване за съдържанието на храните, за нуждите и функциите на тялото си, за въздействието ,което искаш да му окажеш. Е, не е лесно и се получава малко на принципа проба грешка, но няма друг пряк път.
Това, че пазаруваш наведнъж е супер, всичко ще ти е планирано и няма да се изкушаваш.
Сподели свои снимки занапред, сподели сметките си за храненето, и така с опита и съветите на хората тук  ще се научиш да си подбираш храната и да напредваш към целта си.
Примерно за деня :
помисли за нещо от сорта на 300гр. месо (сурово) или риба, 2-3 цели яйца или парче сирене/кашкавал под 100 гр., до 30 гр. ядки, 50-60 гр. сурово количество пълнозърнест продукт (макарони, ориз, овес, ечемик, елда, киноа, каквото се сетиш ) поне 500-600 гр. пресни (евентуално замразени) зеленчуци -без картофи и царевица, разбира се, 1-2 малки плода с ниска захарност (или чаша дребни плодове), евентуално 1-2 филийки истински пълнозърнест хляб и около 20-30 мл. студенопресована мазнина. Това покрива почти всички изисквания за здравословно хранене, като може да си играеп със сметките и количествата.

17.12.16
14:44

От години не помня да съм яла нещо, защото е вкусно. Освен ябълките, разбира се, те са ми слабост. Опитът ми сочи, че досегашните ми режими не са правени точно като за мен, защото от съставяне на режим без никаква информация за хранителните ми навици, прогресирахме до избягване на нещата, които не ям. (Което за момента са само триците, защото голи трици във вода намирам за отвратителни, а не се сещам с какво да се комбинират) А понеже съзнавам колко е важна храната, вероятно там е и ключът за неуспехите ми до момента.

По принцип като ходя да пазарувам в началото на месеца купувам 3-4кг пилешко филе, вара го, разтегля се на дозички от 140гр и се замразява. Обезмаслената извара по същия начин, но дозата ми от нея е 260гр. Купувам няколко бр авокадо и като свърши, просто започвам да го замествам със зехтин екстра върджин. 1/2 кг микс от сурови ядки (бадеми, лешници, кайсиеви ядки, бразилски орех и кашу) стига за половината месец. Протеина го взех в една много хубава промоция 2.5+2.5кг овкусен, заедно с л-карнитин и едни мултивитамини. Едно кашонче прясно мляко стига за 2 месеца, 10-тина кофички кисело мляко 1/2 месец, 7-10 кутии яйца (които напоследък ги избягвам, защото ми поомръзнаха), един-два кг сладки картофи или някоя по-интересна зеления, ако видя докато обикалям из щандовете. Това ми е храната за месеца в общи линии. През седмицата се яде едно и също, просто се редуват извара и пиле според настроението. В събота и неделя обикновено развалям дисциплината, защото ако тръгна някъде на разходка, пропускам по-голямата част от яденетата от деня. В неделя е ден за чийт и се яде готвено или ябълки, или варена тиква, или мазна речна риба (бях правила едни консерви от толстолоб в доматен сос).

Днес
3 яйца, бъркани +20гр краве масло
200гр кисело мляко+30гр суроватъчен протеин
20гр печен фъстък
2 чаши кафе с мляко

20мин табата+20мин аеробика

и с’а избора пак е от извара или пилешко :D

150гр варено пилешко месо
200гр кисело мляко+50гр обезмаслена извара

тотала е 1179kcal Б-132.13; В-23.28; М-74.205
викам за днеска толкова, в най-лошия случай някой зеленаж, ако довечера започна да ритам, че довечера ще се консумират спиртни напитки

Мнението беше редактирано от БПН на 17.12.16 15:27.

17.12.16
17:44

Предполагам, че ставам досадна, а и все още никой не се е включил в темата- със сигурност ще стане на по следващ етап. Но храната ти е много далеч от балансирана.  Най- малкото не ти ли се отразява на стомаха  и ходенето до WC?
Вече втори ден си на сухо пилешко, кисело мляко и разтворим протеин(?!?)
От кога си на такова хранене и колко планираш да продължи?

18.12.16
11:16

Снощи, понеже имах едно изчакване и ти видях поста докато бях навън, искам да знаеш, че заради теб сънувах, че ям хляб, което не се е случвало поне от 3-4 години вече. Беше няк’ъв от царевично брашо (едно време си хапвах цял сама) и с няк’ви други ядки вътре... :D :D :D

За яденето... така си ям вече 3 месеца. За вършенето на работата, аз съм свикнала, че ми се случва рядко, то не е нещо ново. На 2-3 дена става. Ако не, в неделя като натъпча яко с ябълки и чисто механично пасажа си потръгва и си стават нещата. Иначе, ако си излезна от яденето, с което съм свикнала, отивам в другата крайност и си губя от работния ден. Боже, к’ви неща разправям... :D :D :D

Днеска, понеже е ден за чийт, няма да броя калории. ‘Щото и мисля да хапна навън, а в този случай просто няма как да го изчисля.
И понеже вземам от дума (да бе, просто ме мързи :D), днес няма да тренирам.

закуска:2 яйца с 10гр масло; кафе с мляко

нататък
250гр фрикасе (ама само чорбичката, без месо) + 2с.л. извара
200гр суши
2с.л. хумус + 30 гр авокадо
ябълка
300гр яхния от праз+80гр сирене+60-70гр варено пилешко месо
и смятам да затапя с чаша бяло вино
и нека свинството приключи!

Мнението беше редактирано от БПН на 18.12.16 20:41.

19.12.16
10:22

Излъгах снощи, имаше и още :)

Много ме болят гърба и кръста, направо се чудя дали да не разместя тренировките, че сумо тягата ми ебава майката

19.12.16
10:26

Да ти кажа твоят чийт ден е един съвсем съвсем нормален ден, даже доста скромно хапване. Как така режеш само  30 гр. от авокадото, много ми е странно-първо с каква цел- за полезни мазнини поне половинка- 100 гр. си хапвай, а чисто практично- само разваляш плода.
Това с “вършенето на работата” на 3 дни, еле пък на седмица веднъж- си е голям проблем, тялото се натравя с тези отпадъци.

19.12.16
10:33

казано от БПН на 19.12.16, 10:22:

Много ме болят гърба и кръста, направо се чудя дали да не разместя тренировките, че сумо тягата ми ебава майката

В добрия или лошия смисъл ? :Д
Може да снимаш тягата и да постнеш клипчето тук, така че хората да могат да коментират, ако има забележки по техниката :)

19.12.16
10:42

казано от Queen Cobra на 19.12.16, 10:26:

Да ти кажа твоят чийт ден е един съвсем съвсем нормален ден, даже доста скромно хапване.

И аз не разбрах кое му беше “чийт” на тоя ден. С такова хранене се сваля :) Явно идеята е, че като калориите не са смятани, денят е “чийт”.

Мнението беше редактирано от Pleasure на 19.12.16 10:43.

19.12.16
18:16

казано от ddd на 19.12.16, 10:33:

казано от БПН на 19.12.16, 10:22:

В добрия или лошия смисъл ? :Д
Може да снимаш тягата и да постнеш клипчето тук, така че хората да могат да коментират, ако има забележки по техниката :)

Ми не мога да се снимам, защото тренирам сама. Пичовете  във фитнеса обикновено ми гледат сеира само. Пък и всички са на различно мнение. Единия ме твари с все по-големи тежести, другия ми обяснява как 30кг са прекалено много за жена на лежанка. Понякога разни случайни хора се намесват, но това го пресявам преди да го приема наготово.  Между празниците ще съм в отпуска и ще ходя да тренирам с едно по-опитно другарче и се надявам да изчистим някои упражнения.

То т’ва настрана, но се опасявам, че болежката са бъбреци, което не е хорошо. Пак съм спряла да пия вода.

Колкото до чийта ми, през телефона на работа не мога да си напиша всички грехове. :D Вечерта прекалих с плодовете отново. Кг портокали, три ябълки и три мандарини. И съответно издута като плондир не спах цяла нощ.

За днес:
сън 5 часа
закуска:50гр овес+200гр кисело мляко+30гр протеин
обяд: 140гр варено пил филе + 15гр авокадо
тренировка (много лемаво днес, ебаваха ме, че съм там на пансион)
10 мин колело
загрявка
клек с щанга - първата серия само с лост за загрявка, 2х15х30кг 2х12х35кг
сумо тяга 25кг 12;8;10;12
плие с дъмбел 22кг 15;12;10;15
сумо клек 30кг 15;12;10;12
хип тръст (разучавам самото движение, но явно не го изпълнявам, защото почти не усещах напрежение; или пък задължително трябва да е с тежест?!) 10;10;12;12;
глутеус мост с тежест 25;20;15;20
глутеус ритник 4х25
български клек 4х10 (също го разучавам и го правя без тежест; преди си преебах колената доста с него)
ходещи напади 4х10 с 10кг тежест
едно много яко упражнение със собствено тегло, снощи го гледах в някакво клипче, направо супер ме накефи, защото не мога да направя повече от 6 повторения и ми напомни колко ми липсва степ аеробиката (после ще едитна с клипче) - “side to side step ups with kick out”
повдигане на крака от стенд 12;12;15
онова богомолското ( време е да му науча името)  1х15х15кг 2х15х20кг
планк 4х30секунди

и понеже просто взе да ми причернява още преди стенда, реших да няма кардио днес

след тренировка пих 30гр протеин да светна малко
последваха 3 големи ябълки

и трябва да ям още нещо май, ама не знам дали ще стане, защото нямам никакъв апетит днес

консерва риба тон и 2с.л. хумус
кофичка кисело мляко с 60 гр сирене

Мнението беше редактирано от БПН на 19.12.16 21:07.

20.12.16
19:36

Яденето е абсолютно същото като вчера.

Излъгах, на обяд ядох извара, вместо месо. :)

тренировка:
лежанка 15;12;10;12х20кг
повдигане на... абе същото, ама от полулег 15;12;10;15х20кг
суперсерии
бицепсово сгъване с крив лост 15;12;10х15кг
промених хвата и не знам какво точно правих :D 15;12;10х15кг
суперсерии
бицепсово сгъване с дъмбел 15;12;10х8кг
онова френското, ама с дъмбел (опитах нещо подобно на скрипеца и за малко да си счупя гръбнака :D :D :D )15;12;10х8кг
суперсерии:
чукове 15;12;10х8кг
разгъване на скрипец за трицепс 15;12;10;х20кг (ама т’ва не се брои, с твърде много макари е)
28:30 кардио наклон 12, скорост 5км/ч

като съм под психическо напрежение започва да ми прилошава по време на тренировка и т’ва ме дразни. Ама много!

трябва да спра вечерната свинщина и да си върна втората закуска
Въртеше ми се в главата да си изгледам сеира и по празниците да мина на обща храна. Лошото е, че няма как да стане, защото нямам нищо, извън това, което сега ям,  в хладилника. :D

21.12.16
19:46

закуска: 50гр овес+200гр мляко+30гр протеин
междинно: 20гр салатен микс ядки (слънчоглед, тиквени и кедрови ядки)
обяд: 240гр извара+15гр авокадо

тренировка:
10 мин колело
суперсерии:
набирания на асансьор (не знам дали наистина така се казва) с подхват 15;12;10
мечка 15;12;10х15кг
суперсерии:
дърпане на скрипец отпред 15х30кг; 12х28кг;10х28кг
привеждане на горен скрипец с прави ръце 3х15х10кг 
суперсерии:
раменни преси 15;12;10х6кг
вертолет 15;12;10х20кг (скрипец)
суперсерии:
повдигане на ръцете встрани 15;12;10х4кг
повдигане на ръцете напред 15;12;10х4кг
коремни преси 3х15х10кг
руско извиване 15;15;20;20х5кг
извивки встрани с дъмбели 3х15х20кг
страничен планк 4х30сек
кардио: пътека 4.5км/ч наклон 12 и на 18-тата минута получих някакво сърцебиене и се отказах

трябва да почна пак с розовите хапове, че се дразня

една доза протеин

вечеря: голяма купа доматен сос със свинско месо (поне беше чисто месо, нямаше мазнина), около 80гр сирене, кофичка кисело мляко

туй то

21.12.16
21:09

казано от БПН на 19.12.16, 18:16:

Ми не мога да се снимам, защото тренирам сама. Пичовете  във фитнеса обикновено ми гледат сеира само. Пък и всички са на различно мнение. Единия ме твари с все по-големи тежести, другия ми обяснява как 30кг са прекалено много за жена на лежанка. Понякога разни случайни хора се намесват, но това го пресявам преди да го приема наготово.  Между празниците ще съм в отпуска и ще ходя да тренирам с едно по-опитно другарче и се надявам да изчистим някои упражнения.

Пичовете може да ги впрегнеш да те снимат, по принцип :Д Пък дори и реално да си сама, пак може да снимаш- все ще измислиш как да закрепиш телефона (освен ако не си като мен- с обикновено телефонче :Д).
Виж, ако не искаш да се снимаш е друга тема :)

21.12.16
21:55

казано от ddd на 21.12.16, 21:09:

Пичовете може да ги впрегнеш да те снимат, по принцип :Д Пък дори и реално да си сама, пак може да снимаш- все ще измислиш как да закрепиш телефона (освен ако не си като мен- с обикновено телефонче :Д).
Виж, ако не искаш да се снимаш е друга тема :)

Обмислям практическите аспекти на позиционирането на телефона, защото наистина инженерната мисъл отсъства при мен. Поради ред причини не бих и няма да искам някой да ме снима, и без т’ва съм достатъчна атракция със силното си присъствие във фитнеса, което не е довело доникъде.

Гледах клип в друг дневник и коментарите към дамата. После и няколко здрави мадами в ютюб. Определено в стремежа си да е много сумо, ми става неудобно и нестабилно. В залата няма огледало на удобно място за да се виждам в стойката, но вкъщи заучавам пред моето си голямо огледало движенията без тежест.
Въй, вкъщи нямам лост, ама мога да накарам някой от домашните да ме снима. Макар, че то като не е тежко, няма да е същото, нали?

21.12.16
22:36

Взимаш една пейка, слагаш един диск на нея и подпираш телефона на него :Д Ако няма свободна пейка, можеш да го направиш и на някоя лежанка, степер... :Д
У вас.. да кажем, че ако вземеш точилката и я сложиш на съответната височина, на която ти идва и лостът с тежести в залата, може да коментираме стартовата ти позиция и дотам :Д
Аз мисля, че ще го измислиш в залата :)

22.12.16
18:41

50гр овес+200гр кисело мляко+30гр протеин
2мандарини
240гр извара+15гр авокадо
кофичка кисело мляко + 50гр сирене
две свински пържолки (не искам да знам колко гр са били) + 100гр задушени гъбки +5гр кр. масло

днеска тренировката беше само на маса

23.12.16
09:03

Т’ва със свинското снощи никак не се получи добре. Стомахът ми изобщо не е съгласен с такива своеволия явно. Още ми е зверски тежко. Еба си,а как ще участвам в езическите обичаи на 25?

23.12.16
23:35

https://www.vbox7.com/play:79193751bd
https://www.vbox7.com/play:0b800ec82e
https://www.vbox7.com/play:e00ed32207

Да е жив и здрав колегата с инженерната мисъл! Мисля другия път да пробвам с колан, да видя дали няма да е по-добре.

Днес:
закуса:50гр овес+200гр кисело мляко+30гр протеин
кафе с мляко
тренировка:
10мин колело
хакен лег преса 2х15х30кг; 1х12х30; 1х12х35
румънска тяга 2х15х30кг; 2х12х30кг
лег преса:
с краката в средата 2х15х100кг; 2х15х100кг
сумо лег преса 2х15х100; 2х15х100кг (сумо тяга правих само за клипчето)
с един крак 2х15х45; 2х12х45кг
с един крак на една страна 2х12х45; 2х10х45кг
глутеус мост с крака на високо ( с ластик на бедрата и при повдигнат таз ги разтварям), при което мега брутално ми се схващат и двата прасеца и го обръщам на суперсерия разтваряне на изпънати крака от лег
4х15 и от двете упражнения
с ластика на глезените изнасям единия крак назад от стоеж (трябва да взема да науча вече кое как се казва) като и тука се примирявам с 4х15, защото пак ме мъчат прасците
суинг 4х15х12кг
започнах и един степ ъп да правя, но краката ми просто отказаха и реших, че ще е толкова за днес
по принцип в тая тренировка трябваше да има и корем, ама т’ва си го взех във вторник

доза протеин
250гр кюфтета от броколи с млечен сос
кафе
3км ходене
500гр пица с тесто от лимец, кашкавал, шунка, чушки, лук
30мл червено вино
мноооооого вода

24.12.16
18:31

Ох,  набъдних се едно хубаво вече. Сега само на чайче.  Болна съм. Ядох много (но ще си го изпиша всичкото, защото си заслужавам угризенията!) и тренирах малко (краката ми днес не работят нормално, постоянно ми се вие свят и се задушавам при по-резки движения).

закуска: две сушени чушки
кафе с мляко
уона би кардио за 20 мин + 20 мин уона би каланетика
обяд:кофичка кисело мляко и консерва риба тон
4км разходка
междинно: две ябълки
вечеря: 3 малки пълнени (силно казано) чушки с булгур, мнооого салата от боб, 3 големи маслини; 2с.л. варен нахут; 2 мандарини

Да живее чаят. И капките за нос!
А, и коледните промоции. Познайте кой набара промоцията на изварата Олимпус и си взе 12кг.

Малко съм разочарована, че никой не ми отрази клипчетата от залата. Ще трябва да живея с виртуалната си непопулярност оттук нататък. :D

Дано въпреки, че сме натръшкани всичките, не се отмени свинското погребение утре.

24.12.16
20:35

Килограмите от клиповете са ти изключително леки и не мисля, че те натоварват.
При сумо тяга- Щангата ти е много ниско заради малките дискове затова позицията ти в началото е много ниска. Получава ти се движение, почти наподобяващо клек. Според мен използвай по-големи дискове, лостът да дойде 6-7 см над глезените или сложи щангата на две поставки. Много ниската позиция променя механиката на движението.. Трябва да си приведена напред, а раменете ти трябва да са пред щангата, а не както в момента.
Ето приблизително как трябва да изглежда, поне откъм позиция на таза:
http://biceps.com.ua/yagodicy/stanovaya-sumo
При румънската тяга- движението ти е добре, освен 2 забележими проблема- вратът ти е много извит нагоре- гледай право на пред- това значи да гледаш в някаква точка в земята пред себе си, а не в огледалото. Другото е да не пускаш толкова дълбоко, защото започваш да огъваш кръста. Снимай се и виж докъде може да пускаш докато кръстът ти е неутрален.

Защо така ти прилошава? Ниска кръвна захар ли е, анемия или ?

24.12.16
20:46

12кг извара (shake) Как се изяжда тoва количество и от колко човека :D

25.12.16
08:51

Благодаря за корекциите, Кобра!

За прилошаванията, никой  не даде смислено обяснение след серия от изследвания. Аз си мисля, че може да е недостиг на Mg (на работа съм под стрес, а вкъщи още повече), но не мога да се спра на марка. Скоро пих на АбоФарма, с ясното съзнание, че 90% от не се усвоява. Преди се чувствах по-добре с розовите хапчета, засега ще се придържам към тях, а след Нова година, ще си пусна нови изследвания.

Тая извара е чук. Върви ми с всичко. Надявам се да откарам 2 месеца с нея, но не съм убедена, че ще стане.

Днес:
закуска:100гр мляко+доза протеин+1мандарина+2 чаши чай
отивам да тренирам върху прасетата....

Весела Коледа на всички!

25.12.16
10:48

След 12 кг извара за два месеца, вееоятно ще имаш нужда от ” колон хидротерапия”. :D

25.12.16
12:44

А, 12 кг могат да стигнат и за един месец, особено ако е вкусна. Няма да имаш нужда от никакви клизми, спокойно :) Но пък май наистина се задържа вода подкожно от много млечни продукти, така че човек да изглежда подпухнал.
За сумо тягата- не виждам защо да те боли кръст, вдигаш стегнато, с прав гръбнак и  не би трябвало да натоварваш особено кръста. Дали не те боли от друго упражнение, може би лег пресата или румънската тяга.
===========
А, Весела Коледа! :)

25.12.16
12:52

казано от БПН на 25.12.16, 08:51:

Надявам се да откарам 2 месеца с нея, но не съм убедена, че ще стане.

Мен също ме грабна тази промоция в Кауфланд, но си взех само 1 кило, тъй като, доколкото ми е известно (а и от личен опит мога да потвърдя) изварата е продукт, който се разваля сравнително бързо, особено когато не е херметически затворена. Как смяташ да я съхраниш 2 месеца?! Вярно, имаш аванс, че не е лято, но, все пак, вярно ли ще издържи 2 месеца?

Мнението беше редактирано от Pleasure на 25.12.16 12:55.

25.12.16
12:55

Не се сещам на Олимпус как е опакована но тези в пластмасови кофички държат 2-3 месеца  в хладилника ми. Все пак те са пастьоризирани и опаковани в защитена среда. Така че нищо има няма. То киселото мляко като Боженци държи 3 месеца след срока на годност

25.12.16
12:58

В пластмасовите кофички държат, но насипна? Не знам... нека видим, ще е полезно да се даде “feedback”, макар че ще се чувствам прецакан, че не взех и аз повече :)

25.12.16
14:00

Тази извара на Олимпус, е насипна. Взимам нея, защото излиза доста по-бюджетно от онази в кофичките. (и имам чувството, че е една идея по-солена, което ми харесва, но вероятно е само в главата ми). Аз готвя всичко с извара. Снаха ми беше заставена да ми купи 2 кг, като си мислех, че е на обичайната цена - 3.90лв. Като се върна, каза че е на 1.90лв и директно си запалих колата и отидох за още. Тази е опакована в огромен чувал (като я извадя, ще снимам) от 10кг. Като приключа с разфасоването на прасето, следобед ще я извадя и ще си я разтегля на по 240гр(колкото ми е дажбата за едно хранене), пликчетата се обезвъздушават максимално(трябва да ида да си взема докато още работят магазините днес), сплескват се едно в друго и заминава във фризера. Така си я съхранявам колкото си искам. (е, не съм пробвала прекалено дълго, защото просто си я изяждам, но не вярвам, че месец-два или дори три ще са твърде дълго. Така си правя и с месото. Сварява се, тегли се и се замразява.

Само за варивата не е оферта да се замразяват след готвене, защото стават едни гадни и твърди, все едно са недоварени.

Кръстът ме боли, защото в началото някой ми беше казал, че при сумо тягата, трябва да съм в начална позиция максимално разкрачена и със стъпала почти (или напълно, ако ми е възможно) успоредни на лоста. Тогава не мислех за кръста, а само как да пазя равновесие. :D :D :D

Мнението беше редактирано от БПН на 25.12.16 14:02.

25.12.16
19:53

казано от БПН на 25.12.16, 08:51:

Днес:
закуска:100гр мляко+доза протеин+1мандарина+2 чаши чай
отивам да тренирам върху прасетата....

120-30гр свинско от скарата (хабер си нямам от коя част беше, ама не беше съвсем чисто месо)
още около 250-300гр печено свинско, малко по-сухо, но не напълно
1 мандарина

правих домашен хумус и си го пробвах само, отвратителен стана и утре ще го преправям
50-60гр уиски

ядох за последно около 2 часа, а все още ми е ужасно тежко на стомаха

25.12.16
20:05

Hm, замразяването много влошава вкуса на храната. Особено при млечните много скапва вида, вкуса и консистенцията.

25.12.16
20:20

По принцип си права, но тази извара, е единствения млечен продукт, който не хваща скреж, както киселите млека, например. Просто не се утаява вода от никъде и не намирам съществена разлика. Но аз и не съм особено придирчива към храната по принцип...

26.12.16
11:02

Днеска ми е много зле. Висока температура, имам чувството, че ще си издухам мозъка през носа, приплаквам от време на време и ми се вие свят, а и ми се гади доста, ама т’ва вече е от няколко дни така, та го приемам за даденост. Направо не знам как ще ида да тренирам. Надявам се като се позагрея там, да си изкарам бацила поне.

закуска:кофичка кисело мляко+доза протеин
кафе с мляко
тренировката... трагедия!
загрявка 10 мин колело (усещам лек дискомфорт в лявото коляно, но съм заета със световъртежа и го игнорирам)
клек - една серия на сухо, една само с лоста; 2х15; 2х12 @30кг
сумо клек 2х15; 2х12@30кг
всеки път като махна щангата, се чувствам странно безтегловна и леко ми прилошава, но се изпотявам и вадя секрети, което е хубаво
пробвам да направя отпад само с лоста, но дискомфорта си става доста неприятна болка в коляното
игнорирам я и правя плие с диск 20кг 2х15; 2х12
пробвам curtsey lunge , ама с дискче 10кг; боли ме, ама успявам да направя, с почивки, 4х12/крак
напади не мога; сит ъп-и на един крак пробвам, пак боли...
глутеус мост 25;20;15;20 х10кг
глутеус ритник 4х25 (опитвах някак да се закача с един ластик, да си го направя по-трудно, но инженерната мисъл пак не ми достигна)
глутеус мост, но с ластик на краката като в най-горно положение ги разтварям и задържам 20;15;15;10
събиране на бедрата (още откакто учих анатомия бъркам аб- и аддуктори, макар че с времето се научих поне кои са екстензори и кои флексори) 15;15;12;12х35кг
абе малко ми е още да привърша, а не мога да се сетя какво да правя, че да изключа коляното....
изнасяне на крака назад от стоеж (с ластик на глезените) 4х15
клек с изнасяне на крака встрани отново с ластика 3х20
суперсерия
крънч машината 3х15х30кг
повдигане на (почти)изправени крака от стенд
планк 3х40сек ( явно не го правя както трябва, защото и в него ме болеше коляното и първата серия я седях на един крак, за да мога да си свия левия)
накрая за забавление правих side to side step ups with kick out. пак издържах само 4х6. Май трябва да го правя в началото, защото наистина ми прогаря бедрата т’ва чудо и на уморени крака не мога да направя повече от 6 повторения.
накрая 15 мин ходене 6км/ч ей така, да не ми е гузно, че ми е халтава тренировката

3-4 хапки задушено свинско с 2с.л. сос бешамел
голяма салата от китайско зеле с консерва риба тон (дейба, взела съм в олио без да видя!) и малко балсамико
мезих с малко извара
кафе

Мнението беше редактирано от БПН на 26.12.16 15:55.

26.12.16
15:27

писнА ми да едитвам, та направо ще си ъп-на темата. Утре трябва да правя горна част.
Идеи за кардио, което да не ми товари коляното?

снимка

качвам тая снимка не, защото ви мразя много, а защото смятам, че така ще мога да получа по-конкретни съвети относно подбора на упражнения за мен.
отбелязвам значителен напредък в бедрата през последните месец и половина-два.
Смисъл, може да не съм следващата бикини фитнес състезателка, но сравнено със собственото ми развитие, на Коледа съм в доста добра форма. (да не кажа най-добрата до момента)

Мнението беше редактирано от БПН на 26.12.16 15:36.

27.12.16
11:28

към вчерашното ядене прибавям
голяма салата от китайско зеле (неовкусена) 200гр кисело мляко с 200гр извара и 2 с.л. хумус

днес
закуска: 2 средни ябълки+200гр кисело мляко+доза протеин
сега ще омаам 150гр котидж  и след час отивам да тренирам
днес ще правя горна част (бицепс, трицепс, гърди) и флегматично кардио :D (ще се помъча да ходя по-енергично, но без наклон, че още ме боли коляното)
след тренировка доза протеин
за вечеря пак ще е извара, но не нам дали със зеле или с броколи

Как, да фак, е възможно талията ми да е порастнала с 2 см докато бедрото се е намалило  с толкова. Подозирам, че има нещо общо с нередовния ми стомах....

27.12.16
17:24

казано от БПН на 26.12.16, 15:27:

качвам тая снимка не, защото ви мразя много, а защото смятам, че така ще мога да получа по-конкретни съвети относно подбора на упражнения за мен.

Бих ти препоръчала да не слагаш чак толкова прилепнали клинове, иначе нищо фатално във визията ти.
Наблягай на горната част, защото не виждам особено развитие от кръста нагоре. Програмата ти е добра,  просто намали наполовина повторенията и увеличи подходящо тежестта вместо 15-12, смъкни на 6-8. Така ще имаш много повече позитиви и ще активизираш метаболизма както трябва.
Тези любовни дръжки не знам дали не се получават от хормонален дисбаланс. Защото всичко освен тях  във фигурата ти е балансирано, краката ти личи че са тренирани  и нямаш наднормено тегло.

28.12.16
14:08

Да са еба в кофата празна, че слушам всичко ‘дето се каже. От доста време мисля за тия хормони и снощи като видях предния пост и тотално припалих. ‘Що да не пък...
‘Земи т’ва ДЗО! Седях гладна от 8 до преди малко, ‘щото ей ся ще направя само и още това и вече ще ми покрият изследванията и отивам да ги направя... ама друг път!
Личния не можел да ми ги изпише. Гинеколожката също. Ендокринолог работещ днес йок му.
Запазих си час за утре, ама сигурно няма да ида, ‘щото се изнервИх много!

По пътя към вкъщи изядох света. С’а ще затапя едно кафе, пък ще вземе и да се опъна да дремна малко. Че к’во му е. Дай Боже, довечера двигателна активност с не-спортен ( в конвенционалния смисъл на думата, иначе и то си е спорт) характер.

За днес:
1кг ябълки
120-50гр варено телешко
200гр кисело мляко+200гр извара
за довечера има едни броколи варени да дояждам

Лелеее, вчера съм направила 35 порции телешко и сигурно поне 100, че и повече извара. После ще кача снимки. Мисля до юни месец да спестявам повече от пазаруване. :Д

29.12.16
16:27

Днеска не отидох на ендокринолог, ама пък ходих на ортопед, да видя хавата с коленете. На пипане съм чук, но заради болката иска ЯМР да види менискусите и ставните повърхности. Ако до 3-ти все още ме боли, ще ида. Ако не... ще се тваря спокойно в залата и ще си взема нещичко за стави да попия.
Чудя се утре к’во да правя, че от програмата за тази седмица остана само гъз да се прави. Чудя се дали да не взема вкъщи нещо да импровизирам, но ме е страх, че ако работя без тежко, ще има дупене до вдругиден и никаква файда от сътвореното. Пък и честно казано си харесах тренировката с лег пресата от миналата седмица. ‘Ма пък там ми щракна коляното... Ще видя колко ме мързи да ида до залата.

закуска днеска нямаше, защото си мислех, че отивам да ми точат кръвчицата. Беше “забавно” на гладно.
10 мин колело
суперсерии:
мечка, широк хват 15;12;15х15кг
хоризонтален скрипец, тесен хват 15;12х25; 15х20
суперсерии:
вертикален скрипец, широк хват 3х15х30кг
набиране на асансьор 10;10;12
суперсерии:
арнолд преса 15;12;10х6кг
повдигане на изпънати ръце 15;12;10х4кг (т’ва ми е мнооого трудно винаги)
суперсерии:
тия д’вете са за задно рамо, ама не знам как се казват
30 мин седналото колело, от което не боли коляното
доза протеин
две кафенца
1кг ябълки
250гр задушена свинска кайма
200гр извара (на Домлян, ямииии!)
няколко парченца рибица (още не е готова)

викам туй да е за днес, че нещо много си позволявам своеволия тия дни, но нещо ме кара да си мисля, че това между мен и изварата не е приключило... :D :D :D

Въй, минах психологическата бариера, днеска бях 73.6кг, а това не се е случвало от доста време насам. А и днес ми дойде и съм като плондир. Смятай!!!

Прескочи до:

Направи първата стъпка към твоята цел.

Попълни анкетата и наш консултант ще се свърже с теб, за да научиш и обсъдите как нашият метод ще е от полза за теб и целите ти.

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1