06:45 150гр кисело мляко, протеин, 30гр оризовки, прясно мляко
11:45 100гр телешко, сварено
15:30 тренировка
16:30 1с.л. тахан, 250гр кварк с протеин
19:30 4 яйца, 5гр масло, голяма салата от краставици с 1с.л. зехтин, кофичка котидж
тотал 1580ккал в59 м73 п168
седмица 12, тренировка Г
ротации
сс
вертикален скрипец, тесен подхват 4х4х65 3х65 много исках да мина поне на 68, ако не на 70, ама 5 серии са множко, д г е
раменна преса 3х3х30 2х2х30 със засилка от краката беше, но ми запали раменете, явно съм движила ръцете в правилна треактория
сс
силово гребане 20х20 15х22 10х30 5х35 вляво още нямаме пълна амплитуда с 35-цата
лег 3х5х35 5х40 35 бяха прекалено лесни за 4ка, понеже имах сила и спотър, реших да нахуля 40ка, то пък се получи, да му се не надяваш
шоулдър шокър х2 имах едно съмнение, че се кривя като правя първата част и днеска ходих да се изправям, облегната на едно железО
сс
сгъване с щанга 2х6х25
скълкръшър 2х6х12
Много съм доволна от днес, направо избухнах. В генерален план смятам, че беше добро решение да изоставя машината за противотежест и тайно се надявам в недалечно бъдеще да вземе да ми се отблагодари.
На легът забелязах, че има някакво халтавене с лакти, ‘щото не съм сигурна колко точно прибрани трябва да са до тялото и това, напъването да са максимално близо до трупа, създава проблема с болежките май.
Абе като за 4 чАса спане направо извадих топ форма. На тръгване така ми се напомпаха бицагити, че бях като женски еквивалент на мазните чичковци, които по принцип заглеждам. 😄
Пък лелята от фитнеса (дето ми каза, че съм дебела), днес констатира, че много съм била отслабнала. Въх! Сигурно някой от персонала я е накарал. Тя не е достатъчно умна за да го направи умишлено.
Сутринта настроението беше много минорно. Шиповете ме притесняваха сутринта, а после бях като в безтегловност, толкова много ми се спеше. По обяд дори мислех да седна да чакам умирачката, ‘щото вече се влачех като биологичен материал, майна. Особено като заваля и драстично ми се приспа двойно. Междувременно се видях и с един колега, който поне ми приповдигна настроението. ‘Ма и аз не бях без принос де, някак си, супер невинно, успях да му кажа, че ме боли “където го поемам”. Лоста на клека имах предвид, ама стана много комично. После ме кандърми да натискам за голямата компания. Той наскоро се премести в по-голяма и е много доволен на първо четене. Макар че за мен е обидно да ходиш да носиш пликове с пари, ама... ‘щото не ми е яйцето на гъза, затова.
В залата просто си ми дойде фуриокото. На няколко пъти губих картина на силовото, ама нищо фатално, а и след тренировка бях супер бодра, направих си отчетите за отрицателно време, че даже ми остана време и да си редактирам една статия, която шефката искаше да преглеждам след преводачката. Понеже знае, че съм работила като преводачка, но полския ми е слаб, след превода от полски, ме помоли да се заема с оформлението на текста, защото на това ще стъпим за продуктовото представяне. Пък и плюс това за мен е бонус, защото ще ми е от полза като се подготвям.
Снощи се разочаровах ужасно. Купих няк’во бяло вино с големи очаквания от Лидл. То да вземе да се окаже газирано, пу! Не, че не го премилам сега, обаче на всичкото отгоре е и доста силничко, та от две чаши може и да пея утре на работа. ‘Ма ще го насилвам тука, да го свършвам, пък барем и заспя рано тая вечер.
Дано не вали утре, че ме очаква бая трамбоване пеша по калдаръмите.
Мнението беше редактирано от БПН на 09.05.17 20:43.
В Лидл освен едно Амарето...свястно вино не съм виждал последните 2 години.
В Лидл освен едно Амарето...свястно вино не съм виждал последните 2 години.
Имаше един що годе приятен ризлинг, но и той изчезна преди може би година. Сега има едно евтинджоско сладко розе, на което много добре са улучили химията, допада ми повече от доста по-скъпи розета.
06:45 150гр кисело мляко, протеин, прясно мляко, 30гр оризовки
12:30 100гр сварено телешко, няколко домата
14:30 200гр кварк, протеин, 1с.л. тахан
19:00кило краставици; по-късно 4 яйца, 10гр масло, 400гр замразени зеленчуци
тотал 1586ккал в86; м69 п152
почивен ден
Т’ва ми беше разбирането за зареждане на мен,дето досега не се беше случвало. Да не говорим, че т’ва дето си го оставих за по-късно не ми се яде хич, ама... сефте.
Днеска видях няк’ви домати на сносна цена, изглеждаха ок и в трафика, като си изма’ах телешкото, гънах домати, като ябълки. 😄
Снощи пак не можах да заспя до хиляда часа, ама утре вече ще го ям дебелия, че трябва да ставам по-рано. И забравих и да заредя, абе... страшна съм.
Тоя моя кръст, прекрасния... 10 дена по-рано от очакваното. Тотално ми е полудял хормона ами мани другото, ‘ми не ми се подуват лимфните възли вече и няма как да позная какво е посмъртно. И най-лошото - пропадат ми всичките планове за уикенда ;(
Много съм горда, защото шефката днес ми повери задачата да направя темплейта за новия продукт. 4те нови малки латернички ще ходят да повтарят каквото съм им подготвила. Много отговорно!
Оф, тря’а да ходя да се правя на фльорца, а така да ме мързи...
[quote author=”БПН” date=“1494423447"p]Кое?
Нюмбергер или нещо от сорта- 6 кинта е. Ако това те ориентира.
06:20 150гр кисело мляко, протеин, 30гр оризовки, прясно мляко
13:10 130гр варено пилешко
15:00 тренировка
16:30 протеин с кварк и 1с.л. фъстъчен тахан
19:00 пакет спаначено пюре с 200гр извара, малко масло
малко по-късно 4 яйца с масло колкото за подмасляване
тотал 1586ккал в59, м 72 п172
седмица 12, тренировка А
колело 5 мин; ротации
клек 15х60 10х70 6х75 истината е, че отдавна не си бях правила клип на клека, а от този ъгъл изобщо не съм. Нямах идея колко зле клякам отново. Нищо чудно, че имам болежки тук и там. Не е лицеприятно (особено от тоя ъгъл на заснемане), ама ще си го кача. И ще съм благодарна на препоръки.
сумо тяга 11х75; 7х85; 4х90
планк 75х30; 45х30 на втория подход пак се плъзнах и паднах по лице 😄
сс
сгъване 2х10х22
разгъване 2х10х22
бг клек 4х6х16кг в срещуположната ръка
коремни преси с диск над главата 4х8х10кг (и т’ва мисля, че не го правя правилно и няма да го правя повече)
руското к’вото беше, за страничните 2х10х10 2х15х5
повдигане на краката от вис до свити, варианта за странични 4х12
Тая тренировка... не ми се коментира направо. С такъв кеф си се ма’ах из залата преди да си видя клека, че нямам думи. После драстично ми стана тъпо. Много тъпо. Дори си мисля глупости...
Днес беше един от дните, в които се събудих бодра и в настроение. Пак имаше парти по път за работа. Ама как да не съм щастлива, за първи път от 6 месеца насам сметката ми за ток е по 250лв. Напра’о не мога да опиша колко щастлива се чувствах! 😄
А снощи как се наиграх сама... Чукнах си една срещичка през деня. Нарочно избрах неангажиращо място, където да седнем и да си поговорим със субекта. Едва смогнах да се оправя навреме, да се разбира да се наям и да си преоблека домашните дрехи, скочих в едни дънки с няк’ва невзрачна блузчица, вързах гривата, запалих кеца и заминах. Отивам аз, а кавалерът с една риза, с едни панталони... напра’о исках да си прокопая дупка под заведението, майна. И ми вика, невинно, “ми аз ‘щото на работа съм кежуал..”. Да, ама кака ходи облечена като леличка на работа и няма търпение да си обуе кецовете и коженото яке... Първия път не беше толко’ фенси работата. Поне ако има следващ, ще знам, да слагам балната рокля. 😄 Хубу’у, че някакво вътрешно нещо ме подяде отвътре, че все още е рано да се показвам без “естествената” си красота и мацнах една помада, да не е без хич.
Много обичам, когато след хиляди перипетии додрапам до някакъв голям проект на работа и звънна на шефовете за няк’ва довършителна информация преди финализиране и да ми се каже “ем’ да, ама министерството ни пре...цака”. Днеска поредната простотия. Работим по едни специални регламенти, за които шефката беше предложила на предните министри, да проведем едно обучение, да им ги изчетем, барем си познаят текстовете. С’а измислили няк’во ново допълнение. Пра’им запитване към министерството. Отговарят, че казусът трябва да се обсъжда на съвет. Правят съвет. Становището им: “ем’ вЕрно не сме го измислили, някой ден ще го оправим”. Сменя се правителството. Всичко започва отначало...
С’а хем ми се излиза, хем имам извънредна работа покрай новото момиче, която няма как да върша през уикенда, защото... плановае, а следващият ми почивен такъв, ще е първият от месец юни, хем и ми се ходи на гребна, а всъщност съм сдухана и лееекинко строшена физически. Утре ще е по-добре. Сигурно.
06:00 150гр кисело мляко, протеин, прясно мляко, 30гр оризовки
10:30 250гр кварк, протеин, с.л. тахан
12:00 тренировка
14:30 1/2 зелка айсберг, 2с.л. зехтин, спанак, риба тон
19:00 1с.л. зехтин, зелен спанак, кофичка котидж
предстои 4 яйца, 5гр масло
тотал 1582 в59 м74 п161
седмица 12, тренировка Б
ротации
сс
скрипец, тесен подхват 4х4х65
раменна преса 3х30; 2х6х25 5х25
лег 6х35 5х35 със затискане накрая 😄 5х40 3 чисто мои и 2 с помощ
хоризонтален скрипец 4х4х45
двете упражнения с малките гири
сгъване със завъртане 2х6х12
разгъване с /\ хватка 2х6х40
Леко и доволно.
Снощи ми беше много зле. Мислех, че просто съм прекалила в залата и се надявах да се възстановя до сутринта. Събудих се ужасно строшена, ама все пак не можех да преценя дали е само мускулната или има и друго. Тръгнах за работа и по средата на пътя просто спрях да виждам добре, обърнах колата и при лекаря. Грипава съм. Прибрах се, ударих една дрямка и отидох да изпотя бацила. Не съм убедена, че стана, но бях длъжна да опитам. Цял ден умирам от глад. Непрестанно тъпча. Изяла съм един тон листна маса. 😄
Днес се оказа, че ще имам бонус командировка. Едната колежка след проверка на работното и място, изведнъж се оказа, че е решила да си поеме по нова професионална посока, което значи, че трябва да я замествам аз. Което е супер от една страна, защото на тоя конгрес ще има доста интересни лекции, но от друга не знам как ще тренирам. В София, ако имам някакви сили след работа бива, ама на Цигов Чарк.... нещо ме съмнява... Знам колко много се уморявам на такива мероприятия, но знам и че ужасно ще се потисна, ако 5 дена не стъпя в зала. Трябва да успея да намеря някакво време!
През седмицата ще си водя и опашката, което също ще ми обърка нормалния ритъм на ежедневието и... грррр.
Та така, за моя клек, ще си коментирам сама к’во е моето виждане и усещане за нещата. По’ече от т’ва ня’а как да се разклеча, а ако си събера стъпалата, ще се гъзя дори повече. Алтернативата за мен е или да шавам по-бавно и да мисля повече за изправянето, или да се уча да слагам лоста по-другаде (което не ми допада като идея).
Не искам повече да ме боли кръст, не е редно на тия години.
ама на Цигов Чарк.... нещо ме съмнява...
Мисля, че няма. Аз много го харесвам и често ходя там, но фитнес не съм открил Има в Ракитово и Батак, които ти са на 5 минути път с кола, но не съм ходил да ги видя.
Бих ти препоръчал едно ресторанче с прекрасна гледка към язовира/Преди готвеха само с продукти от местните мандри, купуваха яйцата от бабите по селата и готвачката им беше уникална, но последният път като бяхме останах разочарован и не искам да те подвеждам. Не знам дали е било случайност, но след това не съм ходил. Иначе механата, като завиеш по “търговскта” улица, първата в ляво/тя е най-голямата/ също е с доста добра кухня и последно сервитьора ми разправяше, че имали мандра за нуждите на механата. Като цяло горе е супер спокойно за релаксация и “има нещо във въздуха там”
12.05.17
20:27
Та така, за моя клек, ще си коментирам сама к’во е моето виждане и усещане за нещата. По’ече от т’ва ня’а как да се разклеча, а ако си събера стъпалата, ще се гъзя дори повече. Алтернативата за мен е или да шавам по-бавно и да мисля повече за изправянето, или да се уча да слагам лоста по-другаде (което не ми допада като идея).
Не искам повече да ме боли кръст, не е редно на тия години.
При по-тесен разкрач ще си в по-стабилна позиция и няма да ти играят толкова колената. Казвам ти го да го имаш на предвид защото на мен този съвет ми е помогнал.
Мнението беше редактирано от Иван Благов на 12.05.17 20:28.
Мисля, че няма. Аз много го харесвам и често ходя там, но фитнес не съм открил Има в Ракитово и Батак, които ти са на 5 минути път с кола, но не съм ходил да ги видя.
Бих ти препоръчал едно ресторанче с прекрасна гледка към язовира/Преди готвеха само с продукти от местните мандри, купуваха яйцата от бабите по селата и готвачката им беше уникална, но последният път като бяхме останах разочарован и не искам да те подвеждам. Не знам дали е било случайност, но след това не съм ходил. Иначе механата, като завиеш по “търговскта” улица, първата в ляво/тя е най-голямата/ също е с доста добра кухня и последно сервитьора ми разправяше, че имали мандра за нуждите на механата. Като цяло горе е супер спокойно за релаксация и “има нещо във въздуха там”
Ехааа, благодаря за упътването! Механата ще се пробва със сигурност, да видим дали колежката ще ме остави да тренирам. Ако не, ще се радвам на въздуха и ще гледам поне за разходка да и избягам.
12.05.17
23:55
Тоя клек е все едно нищо не си запомнила като съм ти казвал какво и как да правиш. Единственото хубаво е, че слизаш на дълбочина прилично.
Разкарай тая възглавница от гърба, тя пречи.
13.05.2017 събота, Дъ роуд трип
06:30 150гр кисело мляко, протеин, прясно мляко, 30гр елда
15:00 1 с.л. тахан, кофичка котидж
~20:00 пилешко бонфиле с печени зеленчуци
01:30 20 вафли Боровец и 750гр боза 😄 😄 😄
тотал ~5к
почивен ден
Изключително приятен, колкото и упорито да бях настроена за обратното. Зверски много се забавлявах. Отдавна не се бях смяла така. Бая време не си бях показвала и простотията, ‘ма то е оздравително.
Софийската агитка да стяга скарата за следващия чалъндж, че във вторник летя наобратно. И ше взема пържоли! 😄 😄 😄
14.05.2017, неделя
~12 кофичка котидж, прясно мляко
~14 тренировка
няк’ви краставици дъня ся
довечера тотала на храната
седмица 12, тренировка В
ротации
клек 3х4х70
изобщо нямах зор да го завършвам тоя клек, все така грозен си е и в момента, в който взе да се стяга кръста, се отказах, ‘щото няма смисъл. Като се науча-тогава.
сумо тяга 4х4х85 с пльокане и хрущене на гръбнака. Ам’ би’а.
планк 60х30; 40х30
сгъване-разгъване 2х10х20кг
няк’ви измъчени опити за клек, от които е и клипа, който ще кача по-късно. По тоя въпрос, понеже нямам възможност да отделя внимание на това в момента, съм решила да си намаля работните кг и да си разделя спускането надолу. Първо само да отварям коленете, пък после да пускам надолу. Ако не - ще трябва да му отделя по-специално внимание.
Мнението беше редактирано от БПН на 14.05.17 17:09.
14.05.17
17:22
01:30 20 вафли Боровец и 750гр боза
тотал ~5к
Аз все още не мога да повярвам, че ги омете.В Тахчиев не се съмнявах, ама във тебе.... Поне ще знам да не те предизвиквам на надяждане с каквото и да било 😄.
Мнението беше редактирано от Иван Благов на 14.05.17 17:22.
14.05.17
19:59
01:30 20 вафли Боровец и 750гр боза
тотал ~5к
Аз все още не мога да повярвам, че ги омете.В Тахчиев не се съмнявах, ама във тебе.... Поне ще знам да не те предизвиквам на надяждане с каквото и да било .
Ай с’я, не можеш да повярваш. Всеки може да ги омете при подобни обстоятелства. 🙂
А моят съвет е по принцип за нищо да не я предизвикваш - аз не бих, предвид колко е стриктна и упорита, когато си навие нещо на пръстEнцето. 😄
Лостът вече е където би трябвало да е. Или поне така мисля. Старала съм се да избутам коленете максимално встрани, но все пак да мога да пазя равновесие някакво...
Колежките, ‘дето ме наблюдаваха констатираха, че с покачването на кг нещата прогресивно се сговняват. И продължавам да пренасям по-голямата част от тежестта на десния крак, поради което се получава и завъртането на таза...
15.05.17
10:20
Здравей!Следя ти дневника и много се радвам за теб.Имаш амбиция и постоянство.А пък и много обичам да гледам дневници с клипчета,а ти често пускаш такива.Завиждам ти за клековете,това си е упражнение N1.Продължавай все така ,учи се,показвай клипчета и нека знаещите те насочват.
Относно твоя клек с 40кг.може би аз съм последния човек,който трябва да дава акъл,но си мисля ,че много си изпъваш колената при изправяне и тежестта преминава на тях.Това е ,което аз виждам отстрани.Може по-опитните да погледнат и да ти дадат съвет.
Успех!
06:30 30гр овес, 150гр мляко, протеин, прясно мляко
13:30 100гр телешко, сварено
16:30 тренировка
17:30 200гр извара, с.л. тахан, протеин
22:00 4 яйца, 5гр масло
тотал 1443ккал в43 м76 п143
седмица 13, тренировка Г
ротации
сс
вертикален скрипец, тесен подхват 4х4х67 3х67
раменна преса 4х30 2х3х30 2х5х25
сс
лег 4х6х35
силово гребане 15х22 10х26 10х30 3х35
шоулдър шокър х2
сс
концентрирано сгъване 4х12; 6х10
тесен лег 2х10х25 (сефте го правя и не можах да си улуча кг кат’ за 6)
Доволна съм. Ако изключим факта, че на последната серия на скрипеца, се набирах на самия скрипец, ‘шото нямах сила да го додърпам до брадата 😄 😄 😄
Храната от вчера няма да я описвам, че е срамно малко, ама просто не ми се ядеше. Днеска се справих добре с времето, като вземем предвид, че бях с новото момиче, което доведе до драстично офлянкване. Утре трябва да хващам вятъра, а милата ми колежка забравила дали ще трябва да ходим на гала вечерите или не. Съответно аз няма как да разбера преди да стане сряда по обяд и не мога да си планирам тренировки за в София, което меко казано, ме изнервя супер много! В крайна сметка, ако не мога да тренирам, ше фастна няк’во кораво, до умиране, примерно. То там така или иначе обикаляне няма да има, цял ден ще е седене на гъз, ако съм с по-дързък аутфит, не е нужно дори да съм в кондиция за някакви задълбочени разговори, така че мога да се оставя на едно ядене дневно, примерно. С’а, с алкохола ще е проблем, ама понеже не искам и да пуша, мога просто да го избягвам и туй то. Много мразя да нямам план!
Имам нужда от мачкане, а нямам време, ‘щото трябва да си приготвя половината покъщнина за вземане с мен. Офффф!
Днеска почивен ден, яденето е 1:1 с вчерашното, така че няма да си давам зор през телефона да го описвам.
Счупих си нервите от тъпотия и шефовете ще ме шибат като ми видят отчета, ама... Шанс.
Единственота забележително е, че имам огромна синина на кръста, която тъкмо умувам от къде може да е. Не помня да съм правила нищо забавно тия дни. Ще се задоволя с обяснението че вероятно е от планка и туй то.
Дано не сме канени на вечерите и да мога да тренирам утре, стискайте ми палци!
07:30 30гр овес с протеин
17:30 75гр гауда
20:30 шопска салата, една чушка бюрек без панировка, 100-тина гр пилешко филе с някъв кокосов бешамел (блякс)
Движение - йок.
Толко с моя епичен фейл на днешния фаст. Ама до последно таях надежда за тренировка, каквато нямаше. И в следващите три дни няма да има също. Поне утре няма да се преебавам да закусвам.
18.05.2017
16 часа фаст
16:30 2 ябълки, 75гр гауда, шопска салата с едно яйце
Вечерта помпах бисквити траяна, да не лягам валат.
Много нерви, малко движение. Поне се държа прилично с кафето.
19.05.2018
Сутринта няколко бисквити траяна, по обяд две квадратчета шоколад стевия и са съм на няква гала вечеря пак, да видим дали ще изтърпя целия панаир и да се навечерям като бял негър, майна
Утре ше зареждам, че в неделя е време да щангя.
16 часа фаст
Шепа сладки, една меча лапа и 250 гр сготвено теглен печен свински врат, кофичка котидж
Пак без много движение, ама утре ще се мъчим, живот и здраве.
09:00 2 реда няк’ъв шоколад
10:30 тренировка
13:30 протеин
18:30 2 протеинови бара
20:30 две порции бешамел, сирене, задушени тиквички и много пилешки бутчета от клилце; 20-тина гр оризов чипс
седмица 13, тренировка А
клек 52326263154151531541515 без тежест, 5х20,30,40,50
6х60, 5х70, 3х75
сумо тяга 5х50 3х75; 5х75; 5х85; 4х95
планк 2х34кг първия подход беше около минута, втория 45 сек; всичко приблизително
разгъване 10х20
сгъване 8х80
хип тръст 5х50
Днеска си съчетах някои работни ангажименти с едно гостуване на единия Джони спорт. Тренировката беше изключително рехава и продължителна, ама го намирам за нормално, ‘щото беше за техника. Реших да зауча по-ниската позиция на лоста при клек. Тря’а да кажа, че в началото, без тежест, нещата изглеждаха, меко казано, трагични. Колкото повече тежест се качваше на лоста, толкова по-чисти изпълнения вадех. На 60 кила имах съвсем прилични движени, че и завидно дълбоки. Още не съм улучила перфектната ширина на хвата и малко ми се набиваха китките, ама мисля, че е въпрос на време. На следващата тренировка, ще установим, дали мога да се справя на инстинкт, без огледало, с влизането под лоста. Та те затова са ми и толко’ повторенията. Малко тежички ми бяха 75 кила, ама бива.
Тягата я правих сумо сумо, а не пауър, както аз си правя обикновено. И да, имаше нужда от много малко корекции.
Малко лежанка разцъках, само за техника също. Струва ми се, че ако не сговня нещата като тренирам сама, както обикновено правя, всичко тря’а да е перфектно вече.
Ужасно уморена съм от нерви, от път, от недоспиване, гаден режим, притеснения и неприятности с колегите. От тук нататък си чакам срядата, да почина малко. И да свърши тоя гаден месец и да поема малко въздух....
Решила съм да си запазя фаста в нетренировъчните дни. В останалите,ще си ям, както преди командировка. ~1500ккал, нвд, 4 хранения. Да видим дали и как ще се получат нещата.
06:45 30гр оризовки, 150гр кисело мляко, протеин, прясно мляко
14:00 100гр телешко
16:05 тренировка
18:00 кофичка кварк с протеин
19:30 500гр спанак, консерва риба тон, 3с.л. зехтин, 40гр тахан
тотал1421ккал, в55, м58, п161гр
седмица 14, тренировка Б
ротации
сс
скрипец, тесен подхват 4х4х65
раменна преса 2х3х30 6х25 5х25
лег 2х6х35 3х40
хоризонтален скрипец 4х4х45
2х2те ми упражнения за рамо
сс
сгъване със завъртане2х6х12
разгъване скрипец 2х6х40
всичко за 30 мин, че имах уговорка за след тренировка.
Няк’ви драми се случват на работа, което ме изнервя. НЯк’ви глупости доведоха до масови, безкомпромисни уволнения, което се превръща в тенденция. Днес шефката ми каза, че иска да говори нещо преди следващия конгрес, което малко ме изнервя, като основен провайдър на семейството. Не, че няма да си намеря друга работа, просто се изнервям така като не знам какво се случва....
Понеднес ми се обадиха с покана за интервю от другаде, което е малка утеха.
Това, новото попълнение, нещо му е трудно да счупи гипса. Не искам да яа уволняват, защото ми се симпатична, но ако не започне да работи до петък, вероятно ще стане така. Пък просто нямам физически вариант да и върша и нейната работа, още повече, че ако се изсере на метеното, аз ще съм отговорна и ще тегля заедно с нея. От утре съм решила да ставам по-строга. ‘Щото явно с потупване по рамото няма да се мобилизира.
И освен т’ва 3 дни от идната седмица ще съм заточена с най-кухото парче от фирмата. Отново! Гррр!
22.05.17
23:02
Какво работиш?
23.05.17
08:55
Решила съм да си запазя фаста в нетренировъчните дни. В останалите,ще си ям, както преди командировка. ~1500ккал, нвд, 4 хранения. .
Какъв е смисълът зад това? С 1-2 по-гладни дни по никакъв начин не се възползваш от плюсовете на периодичното гладуване. Да не говорим ,че при теб не е точно такова - нямаш фастинг, а просто пропусната закуска и късен обяд. А и ядеш захар. 🙂
Решила съм да си запазя фаста в нетренировъчните дни. В останалите,ще си ям, както преди командировка. ~1500ккал, нвд, 4 хранения. .
Какъв е смисълът зад това? С 1-2 по-гладни дни по никакъв начин не се възползваш от плюсовете на периодичното гладуване. Да не говорим ,че при теб не е точно такова - нямаш фастинг, а просто пропусната закуска и късен обяд. А и ядеш захар.
Да не говорим, че точно в тренировъчните дни има най-голяма полза от фастинга - тренировка на гладно (разбирай 18+ часа глад, а не 10) най-добре стимулира секрецията на растежен хормон.
Ааа, айде без да раста повече! 😁
На 16-тия час започвам с едното око да гледам напред, а а с второто - първото. Та толко’ гладна тренировка... Не още.
В нетренировъчните дни не ям до късно, щото така ми е айляк. Днеска нямаше да ям, ама се събудих гладна и си закусих.
В обобщение мога да кажа само, че съм като в ония виц за успокоителните - целия съм в лайна, ама грам не ме ебе. 😁
Ааа, айде без да раста повече!
Няма голям опасност да пораснеш. При възрастните растежният хормон спомага за възстановяването, за протеиновия синтез, като има отношение и към метаболизма на мазнините.
23.05.17
10:16
Боби,
много хора правят фастинг без да тренират въобще с добри резултати, вкл. и за растежния хормон ,забележката на Кобра за гладните дни въобще не е вярна, системата 5:2 се основава точно на два по- гладни дни в седмицата, момичето си експериментира с разни неща,което на мене много ми харесва, защото така ще разбере кое е най-доброто за нея.
Мнението беше редактирано от Joyplovdiv на 23.05.17 10:22.
23.05.17
10:23
Боби,
много хора правят фастинг без да тренират въобще,забележката на Кобра за гладните дни въобще не е вярна, системата 5:2 се основава точно на два по- гладни дни в седмицата, момичето си експериментира с разни неща,което на мене много ми харесва, защото така ще разбере кое е най-доброто за нея.
Oбясни ми физиологичите последици от някакви 2 по-гладни дни? Освен намален калориен прием и евентуално удобство за Надя.
Нямат нищо общо с периодичното гладуване,което трябва да представлява ежедневни 20-22 часови фастове, за да се получи очаквания хормонален отговор..
Боби,
много хора правят фастинг без да тренират въобще с добри резултати, вкл. и за растежния хормон ,забележката на Кобра за гладните дни въобще не е вярна, системата 5:2 се основава точно на два по- гладни дни в седмицата, момичето си експериментира с разни неща,което на мене много ми харесва, защото така ще разбере кое е най-доброто за нея.
Запознат съм добре със ситемата 5:2 - Майкъл Мозли я промотираше активно във и извън BBC. Няма нищо лошо в нея - идеята за увеличаване на инсулиновата чувствителност и всички други ползи от фастинга в съчетание с по-олекотен вариант само два дни в седмицата, който не води до увеличаване на стреса толкова, колкото ежендневният фастинг. Въпросът е, че по този начин не се извлича максималната полза, а не че изобщо няма такава. 🙂
23.05.17
10:33
Запознат съм добре със ситемата 5:2 - Майкъл Мозли я промотираше активно във и извън BBC. Няма нищо лошо в нея - идеята за увеличаване на инсулиновата чувствителност и всички други ползи от фастинга в съчетание с по-олекотен вариант само два дни в седмицата, който не води до увеличаване на стреса толкова, колкото ежендневният фастинг. Въпросът е, че по този начин не се извлича максималната полза, а не че изобщо няма такава.
Аз не съм запозната с този вариант, но за мен е неприемливо при режим с цел повишаване на инсулиновата чувствителност да се започва захранването със сладки, бисквити или друго подобно там и те изобщо да присъстват при това положение.
Освен това доколкото съм запозната кафето-което очевидно Надя пие- също влияе на нивата на кръвна захар.
Запознат съм добре със ситемата 5:2 - Майкъл Мозли я промотираше активно във и извън BBC. Няма нищо лошо в нея - идеята за увеличаване на инсулиновата чувствителност и всички други ползи от фастинга в съчетание с по-олекотен вариант само два дни в седмицата, който не води до увеличаване на стреса толкова, колкото ежендневният фастинг. Въпросът е, че по този начин не се извлича максималната полза, а не че изобщо няма такава.
Аз не съм запозната с този вариант, но за мен е неприемливо при режим с цел повишаване на инсулиновата чувствителност да се започва захранването със сладки, бисквити или друго подобно там и те изобщо да присъстват при това положение.
Освен това доколкото съм запозната кафето-което очевидно Надя пие- също влияе на нивата на кръвна захар.
Бисквитите и сладките не са по препоръка на Мозли, това ти го гарантирам. 🙂
23.05.17
12:03
Защо преувеличавате с тези “вафли и бисквити” ? Все едно се изхранва целогодишно с тях. Има два поста точно в които ги е описала. Вафлите от вечерта на Джонито и от 19.05 няколко бисквити траяна. Не виждам къде е драмата. Надя знае кое е най-добре за нея. Съветите на всеки един са страшно ценни, но това с вафлите и бисквитите ми дойде в повече.....
23.05.17
13:17
18.05.2017
1….
Вечерта помпах бисквити траяна, да не лягам валат.
19.05.2018
Сутринта няколко бисквити траяна, по обяд две квадратчета шоколад стевия
21.05.17
16 часа фаст
Шепа сладки,
21.05.17
09:00 2 реда няк’ъв шоколад
Далеч съм от мисълта да броя хапките на Надя, но тя сама си ги записва. Какво яде си е нейна работа , но го пише публично. само за миналата седмица виждам 4 дни. 20 фафли боровец няма да коментирам 🙂
Това е далеч от идеята на фастинга.
23.05.17
13:21
Мира 🙂,
ще си още по-голяма симпатяга, ако я отпуснеш тая душа и започнеш да правиш неща за удоволствие. Било то и да ядеш захар. 🙂 Направо ще ти светне пред очите.
Надето, въпреки зациклянията понякога, се справя доста добре - ако да закусва с вафли или каквото там ти е направило впечатление, че е изяла, я прави щастлива - oк. Със сигурност е по-добре, отколкото да потъва във вечни мисли, терзания, безконечни сметки и съображения, които, ако я докарат до някаква желана форма, то със сигурност ще й донесат и много негативи. И с по-бавни темпове, и с резултати, които не са максимални - прогресът си е прогрес.
Човек, когато е щастлив, постига най-много, според мен.
Искам да кажа, че за пореден път подхождам като лаик. И да, вероятно не фаствам както по научните статии фастват. Вероятно не тренирам силово, както трябва да се тренира силово. Доказано и макросите не си разпределям както би трябвало. И к’во от това? Забавлявах ли се (вечерта с вафлите)? Забавлявах се! Ще я запомня ли тая вечер? Ще я запомня. Някой от вас всъщност има ли история, която започва с “един път, когато си бях изчислил и изял макросите правилно...”? 😄
Всъщност седмица сладкиши, стрес, цигари и разни други неща ми бяха нужни, за да кажа “майната му” и да си позволя да правя неща за кеф. Ако някой се шокира от количеството на сладкишите, от разпределението на храненето ми, от вида на храната... ами... да! 😄 Аз вече знам, че крайната ми цел не е в килограми или сантиметри, а в състояние на духа. И... ще се спра тука, че ме залива една вълна от възмущение, която ще ме напъне да се изкажа грозно.
23.05.2017
06:45 30гр оризовки, 150гр кисело мляко, протеин, прясно мляко
17:30 кило домати, 50гр сирене
19:00 кофичка кварк, протеин, 80гр тахан, ред шоколад стевия
тотал 1443ккал в67 м 72 п131
почивен ден
Ужасно много работа днес. Тия дни се прибирам пресипнала от обясняване и приказки по цял ден. Имахме прогрес днес. Накрая на деня си проведе собствена среща както си трябва. Остава да минат проверките от шефовете и всичко да е ок. С’а ми е едно такова... уморено. Чудя се да ходя ли на гребната, да не ходя ли...
Мнението беше редактирано от БПН на 23.05.17 20:09.
09:00 30гр оризовки, 150гр кисело мляко, протеин, прясно мляко
11:00 тренировка
14:00 100гр череши
16:00 зелка айсберг, консерва риба тон, 2с.л. зехтин
17:30 250гр кварк; протеин, с.л. фъстъчен тахан
план: 2 яйца, 10гр масло
тотал 1511ккал в71 м65 п 156
седмица 14, тренировка В
колело, ротации
клек 2х20,30 2х10х40; 8х50; 6х60; 4х4х70
сумо тяга 2х8х60; 8х70; 3х4х85 3х85
планк 60х30; 45х30
2х
сгъване-разгъване-хип тръст
На клека продължава търсенето на мястото, където ще ми е удобно да си хващам лоста. Пак ми се набиха зверски китките. Едва си удържах лоста, да си направя т’ва клипче след тягата. Ама ще стане, няма къде да иде. Тягата сефте от много време ми беше толко’ тежка. Абе има си още к’во да се желае, ама и няма как да очаквам, че от един път ще стане баш к’вото трябва да е.
Аре да не ми забравите муцуната (а и гъза) 😄